LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

‘VICTUS’ d’Albert Sánchez Piñol és el llibre més venut de Sant Jordi 2013

El segueix Albert Espinosa, Sílvia Soler, Màrius Serra, Jaume Barberà, Ildefonso Falcones, etc.
By , on 25 de abril de 2013
Sant Jordi

Una paradeta per Sant Jordi

La diada de Sant Jordi és un dia molt important per escriptors, editorials i llibreters, perquè darrere de l’esperit màgic d’aquesta celebració, hi ha interessos econòmics molt importants per part de la indústria literària. Per això, els rànquings dels llibres més venuts són molt importants de cara a conèixer les preferències per part dels lectors, per preparar futures campanyes de màrqueting. El dia del llibre suposa entre el 5% i el 8% de les vendes d’un any sencer, aproximadament 18’3 milions d’euros de benefici, una xifra molt elevada que recalca la importància d’aquest dia.

El Gremi de Llibreters de Catalunya és una organització que agrupa tots els llibreters i empreses que es dediquen al mercat de la literatura a Catalunya. Aquesta entitat s’encarrega de realitzar la llista de llibres més venuts el 23 d’abril i, en un primer moment, va haver-hi molta polèmica al realitzar dues llistes: llibres mediàtics i no mediàtics. Tot es va produir quan la nova novel•la de la Pilar Rahola, ‘El carrer de l’Embut’ va aparèixer a la llista de mediàtics, com també el nou llibre de l’Albert Espinosa, ‘Brúixoles que busquen somriures perduts’. La tertuliana va criticar aquest succés dient que s’havia “menystingut” la seva obra.

A la llista de llibres mediàtics, anteriorment, s’hi recollien les obres de programes de televisió, com l’’APM?’, ‘Crackòvia’ o ‘En directe’ de ‘Els Matins de TV3’. Ara bé, des del Gremi de Llibreters, s’ha anunciat el no voler generar un nou debat i, finalment, han publicat una llista dels llibres més venuts, sense distingir entre els mediàtics i no mediàtics. Ara bé, és veritat que tant Pilar Rahola com Albert Espinosa són personatges molt populars i apareixen més als mitjans de comunicació que altres, el que els permet vendre més llibres que d’altres autors, però per aquesta raó, també hi hauria de ser a la llista en Màrius Serra, Jaume Barberà, entre d’altres.

La llista de llibres més venuts, finalment, és encapçalada per Albert Sánchez Piñol amb el seu llibre ‘VICTUS’, en català. Aquest llibre, originalment, va ser escrit en castellà, però s’ha venut més en català. L’edita La Campana, una editorial petita que també va publicar el llibre més venut del Sant Jordi passat, ‘L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’. El més curiós és que Sánchez Piñol és un dels pocs autors que no va firmar a Barcelona, però malgrat això, el seu llibre ha sigut un èxit absolut. A continuació, com era previsible, el segueix ‘Brúixoles que busquen somriures perduts’, d’Albert Espinosa, que sí que va signar durant tot el dia en diferents paradetes. Després hi ha els llibres de Sílvia Soler, Màrius Serra, Jaume Barberà, Ildefonso Falcones

Foto de Dave B. a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘VICTUS’ d’Albert Sánchez Piñol és el llibre més venut de Sant Jordi 2013”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio