LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
General

Viatges amb Heròdot, de Ryszard Kapuscinski

By , on 18 de gener de 2013
Viatger

Un viatger

Viatjar sol a un país estranger no és fàcil. I el llibre ‘Viatges amb Heròdot’, de Ryszard Kapuscinski, és un bon retrat d’aquesta dificultat. Sens dubte, és un bon regal per totes aquelles persones a qui els hi agradi viatjar, tinguin recursos econòmics o no, i als amants del periodisme, perquè Ryszard Kapuscinski està considerat un dels millors periodistes. Al llibre, descobrim a un jove Kapuscinski amb ganes de viatjar i anar a l’estranger. Per odre del seu cap, del setmanari on treballa, és enviat a l’Àfrica, la Xina i la Índia. El periodista no viatjarà sol, sinó que ho farà amb la companyia del llibre ‘Història’ d’Heròdot. Entre els dos homes hi ha una diferència de més de 2000 anys, però tenen una cosa en comú: han de viatjar a diferents països sols.

El llibre d’Heròdot serà un model a seguir per Kapuscinski. El jove, sense massa experiència, haurà de fer reportatges sobre els països que visita i trobarà en ‘Història’ la manera de fer-ho. El llibre d’Heròdot és, en certa manera, un reportatge sobre el seu viatge i el llibre que escriu el periodista 2000 anys més tard, té el mateix objectiu. Així doncs, és com una guia per a tots aquells aspirants a reporters i futurs periodistes.

Ryszard Kapuscinski utilitza un llenguatge amè i té una manera de narrar els esdeveniments que sovint sembla que sigui una novel•la. S’oblida que tot el que passa són fets reals i es representa a Kapuscinski com a un personatge literari més, un heroi errant, que s’equivoca però aprèn de tot allò que veu. És un llibre molt ràpid i fàcil de llegir, passant una molt bona estona alhora que s’aprenen coses.

A l’obra s’expliquen uns quants viatges de Kapuscinski amb una barreja de fets curiosos i anècdotes que amenitzen la lectura. Però també es mescla amb fragments extrets de la ‘Història’ d’Heròdot. Això podria desagradar al lector perquè no necessàriament li ha d’entusiasmar la història i perquè, si realment vol informar-se i conèixer els textos d’Heròdot, els anirà a buscar i llegir directament i no en tindrà prou amb els fragments que selecciona el polonès. Però cal destacar que els trossos estan molt ben triats perquè són molt representatius. Ens presenten a un dur i bèl•lic Xerxes que té expectatives d’expansió i també es pensaments i les tradicions de la societat.

El llibre és una guia de viatges per a totes aquelles persones que tenen planejat viatjar a l’estranger soles, perquè podran veure com soluciona l’autor els problemes amb què es troba, com per exemple amb el llenguatge a l’Índia i a la Xina. Però l’obra també pot ser una bona amiga de tots aquells que no poden viatjar. Amb el polonès podran fer un viatge a altres èpoques, països i cultures d’una manera entretinguda i amena. A més, el lector viatjarà amb la millor companyia: amb Heròdot i Kapuscinski.

Foto de D’aquella manera a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viatges amb Heròdot, de Ryszard Kapuscinski”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio