LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres, Novel·la

Una narrativa juvenil cada cop més enganxosa

Carolina s’enamora és l’última publicació de Federico Moccia
By , on 24 de febrer de 2011

Federico Moccia torna a ser el protagonista de totes les llibreries

El filó Moccia continua. Després de Perdona si et dic amor, A tres metres sobre el cel, Tinc ganes de tu i Perdona però vull casar-me amb tu, arriba a totes les llibreries l’última obra de l’italià Federico Moccia, Carolina s’enamora. Una novel•la que relata les primeres aventures, amors i desenganys d’una adolescent normal i corrent que viu una vida normal i corrent. I us preguntareu, què la diferència de la resta de títols de l’autor? Doncs res. I és que quan està comprovat i recomprovat que una història i una temàtica té èxit, perquè canviar-la? Per què ser originals i poder fracassar? És molt millor explotar el que ja sabem que funciona i caminar sobre segur, no?

Sigui com sigui sembla que les coses li van molt bé a Moccia, ha publicat cinc llibres amb un èxit aclaparador i tres d’ells s’han adaptat ja a la gran pantalla. Recordem que tot i que Perdona si et dic amor i A tres metres sobre el cel s’han estrenat a Espanya i que la tercera part, Tinc ganes de tu, està pendent de gravació, aquests tres llibres ja s’havien adaptats a Itàlia, amb un èxit més que qüestionable.

Però, que tenen els llibres romàntics que agraden tant? Per què es venen amb tant d’èxit tant els de bona com els de mala qualitat? Es que tenim una falta i una necessitat tant gran d’amor i romanticisme que només la podem trobar entre els llibres? La resposta no és, ni de bon tros fàcil, però el que si és segur és que aquest tipus de literatura, entre la que també trobem tota la saga Crepuscle ha trobat el seu forat a la societat i no es tracta només del públic adolescent, un destinatari que es pot predir fàcilment, sinó que són moltes les mares que es passegen d’aquí allà amb Perdona si et dic amor sota el braç.

El metro, l’avió, el saló de casa, el bus o el parc, qualsevol escenari es perfecte per endinsar-nos dins l’enganxós univers Moccia i per reviure els amors i enganys que tots varem viure als 15 anys; uns moments que pràcticament tots tenim en el nostre historial i que possiblement són la causa de l’èxit d’aquest tipus de narrativa: apel•lar a uns sentiments que a tots ens són familiars i poder reviure, tant si tenim 16 com 45 anys els primers amors; uns amors que, ens agradi o no (queda demostrar rere l’èxit) ens marquen.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Una narrativa juvenil cada cop més enganxosa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio