LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Autors, General

Una flama que s’apaga

La demència senil que pateix obliga a Gabriel García Márquez a abandonar l’escriptura
By , on 8 de juliol de 2012

L'escriptor tenia pendent una segona part


Si alguna cosa en aquest món hagués de ser eterna hauria de ser la vida dels genis que, amb la seva màgia, omplen les nostres existències amb paraules pures i senzilles, o a l’inrevés. D’aquesta forma, allargant la seva vida fins fer-la infinita, aconseguiríem que la seva màgia no ens abandonés mai i que evolucionés amb el pas del temps.

Sens dubte es tracta d’un desig, a més d’impossible, egoista, però també inevitable. Inevitable pensar-ho quan obro el diari i descobreixo que és probable que Gabriel García Márquez, Premi Nobel de Literatura en 1982 per “les seves novel•les i històries curtes, en les que la fantasia i la realitat són combinades en un tranquil món d’imaginació rica”, probablement no tornarà a escriure.

L’escriptor, de 85 anys, pateix demència senil, una malaltia agreujada pel càncer limfàtic que superà. Les pèrdues de memòria, ha expressat el seu germà, Jaime García Márquez, a Cartagena d’Índies, fan impossible que l’artista continuï amb la seva obra. Així, tot apunta a que quedaran al tinter la novel•la ‘En agosto nos vemos’ i la segona part de la seva autobiografia ‘Vivir para contarla’. Dues pèrdues que es sumen a tot allò que hagués escrit si, com us deia al principi, fos immortal.

Però el temps no deixa indiferent a ningú i fins i tot els genis són atrapats per ell. Només ens queda resignar-nos i gaudir tot el que puguem del temps que ens toca viure. A partir d’ara, si volem omplir-nos amb una miqueta de García Márquez, haurem de gaudir de les obres ja escrites. Una petjada que l’escriptor ha deixat i que mai no es podrà esborrar, perquè les obres, a diferència del genis, ¡sí són immortals!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Una flama que s’apaga”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio