LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres digitals

Un llibre digital costa només un 30% menys que el mateix títol en paper

Les editorials noves i petites han apostat per preus més baixos
By , on 8 de abril de 2014

El preu dels llibres digitals o ebooks es una de les principals discussions dins del món editorial, on no s’ha arribat a un consens. Les empreses no es posen d’acord en les conseqüències d’abaixar els preus o de pujar-los, ni a quines mans anirien a parar els beneficis generats per aquestes accions. La realitat d’avui dia és que un llibre digital no té un preu atractiu per als consumidors, fet que enredereix l’extensió d’aquest tipus de lectura.

L’estudi Global Ebook Market de 2012, realitzat per O’Reilly, apunta a que el preu mitja dels llibres digital ronda dels 6,99 euros. Tanmateix, les editorials tradicionals mantenen els seus ebooks a un preu que amb prou feines es situa a un 30% de diferència respecte al mateix títol en paper; fet que demostra que els segells de sempre no han canviat la seva estratègia comercial des de la irrupció dels nous canals i dispositius tecnològics. El paper continua sent el mitjà preferit dels lectors perquè des de les editorials no es promociona la tinta electrònica.

No obstant això, les petites i noves editorials han decidit desmarcar-se de la tendència marcada per les grans firmes. Aquestes firmes han començat a jugar amb altres regles i preus molt atractius, que oscil•len entre els 3,99 i 5 euros per exemplar en tinta electrònica. Per exemple, en la plataforma Leer-e es pot trobar tota l’obra de l’escriptora Isabel Allende en format digital per 3,99 euros cada exemplar; mentre que la última novel•la, ‘El joc de Ripper’ editada per Plaza & Janés, es ven a 22,90 euros en format paper i 9,99 en digital.

Des del sector es rebutja que el problema de l’elevat preu d’alguns llibres digitals sigui causat per les editorials que en tenen els drets i apunten a que radica en la política. L’expert en edició i autor del blog ‘Los futuros del libro’, Joaquín Rodríguez, apunta a un article a eldiario.es que “això és un assumpte polític, ja que mentre existeixi la llei del preu fix, no podem mantenir-nos en aquesta possibilitat de dinamització” dels llibres digitals.

Al respecte, la llei del preu fix que esmenta Rodríguez estableix que l’IVA dels ebooks ha de ser del 21% del cost de producció, al marge dels beneficis que s’obtenen amb les escasses vendes al nostre país. Mentre els llibres en paper tenen un 10% d’IVA, els escrits amb tinta electrònica presenten un impost més elevat perquè són considerats com béns electrònics o no llibres; una normativa adoptada per Espanya però creada des d’Europa per protegir les llibreries i editorials de la irrupció d’una forma de lectura que posa en perill les formules tradicionals d’aquesta indústria.

Font: eldiario.es

Imatge: melenita2012

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un llibre digital costa només un 30% menys que el mateix títol en paper”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio