LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres digitals

Un de cada 3 lectors espanyols prefereix el format digital

El llibre electrònic guanya adeptes
By , on 5 de febrer de 2016

La proliferació de dispositius mòbils que faciliten l’accés a la lectura està modificant els nostres hàbits de lectura cap a un nou format: el digital. L’ús de les tablets, e-readers i smartphones ha disparat el fenomen de la lectura electrònica en detriment de la lectura en paper, canviant la forma i el moment en el que decidim donar una fullejada a algun bon llibre o novel•la.

Segons l’informe de la Societat de la Informació a Espanya, editat per la Fundació Telefónica, un de cada tres lectors espanyols escull el format digital abans que el paper; quelcom que s’ha sumat a una crisis del sector editorial espanyol. La caiguda de vendes del sector editorial tradicional s’estima entorn del 19% respecte a fa una dècada tot i els resultats positius del 2014; però ara les editorials han de fer front a un canvi de tendència que aposta per les obres en format digital.

L’augment del consum de ebooks també es trasllada al creixement en vendes. Segons la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) mentre que la facturació de venda de llibres en format paper va descendir un 9,7% a Espanya, en front a dades prou positives dels exemplars en tinta electrònica. Segons les dades d’aquest organisme, la facturació del llibre digital ha pujat un 8%, després d’aconseguir 80,26 milions d’euros.

Tot i això, el Baròmetre de vendes de les llibreries independents d’Espanya, realitzat per la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibrets (CEGAL) amb la col•laboració del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, va recollit que durant els dos primers quadrimestres de 2014 es van facturar 398,6 milions d’euros en vendes de llibres. Això suposa un volum d’un 6,6% menys pel que fa al 2013, any en el qual es facturar fins a 427 milions en venda de llibres.

Les editorials han d’enfrontar-se a una nova situació perquè els lectors digitals llegeixen més però la rendibilitat del producte és menor. Els lectors que prefereixen els ebooks incrementen la quantitat de llibres que llegeixen de mitjana i un dels motius principals és la reducció del cost, és a dir, el menor preu dels ebooks enfront de l’augment dels preus dels llibres tradicionals. A més, evidentment, la comoditat de tenir diversos llibres en un mateix dispositiu juga un paper important també.

Per últim, la distribució de les vendes per comunitats autònomes indica que Catalunya, Madrid i Andalusia són les comunitats on més llibres s’arriben a vendre. No obstant això, i al marge del format triat, seguim sent un país en el qual la gent confessa no apropar-se a un llibre per plaer. Les dades del CIS (Baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques) mostren que el 35% dels espanyols reconeix que no llegeix gairebé mai.

Imatge: orinoko42

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un de cada 3 lectors espanyols prefereix el format digital”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio