LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Autors

Tiffany Calligaris: la nova exponent del gènere ‘fantasy’ argentí

Autora de la saga ‘Lesath’ i ‘Witches: Lazos de Magia’
By , on 5 de agost de 2016

Les novel•les fantàstiques dirigides per a un públic adolescent són un gènere que ha guanyat molta popularitat i lectors durant aquest darrers anys. Amb les novel•les del nen mag Harry Potter com llibres de capçalera i encoratjats per l’èxit del romanç entre vampirs i humans a ‘Crepuscle’; han estat molts els autors –generalment dones i joves– que han volgut mostrar al món on histories properes es barrejaven amb elements de màgia i fantasia.

Deixant de banda altres sagues fantàstiques que són èxit de vendes a mig món, els aficionats argentins a la literatura juvenil i fantàstica tenen uns altres noms com a referents. Una de les més populars entre els lectors de novel•les fantàstiques o gènere ‘Fantasy’ és Tiffany Calligaris; l’autora de la trilogia fantàstica ‘Lesath’ que recentment està aconseguint exportar la seva popularitat a Espanya.

La trilogia fantàstica Lesath narra relata les aventures d’Adhara, una jove meitat elf meitat humana que abandona el regne dels Elfs per anar-se al món humà quan cumpleix els 19 anys. Adhara decideix deixar enrere casa seva perquè mai s’hi ha sentit còmode i espera aconseguir sentir-se entre els seus un cop s’estableixi al món dels humans, anomenat Lesath. Lluny d’aconseguir aquesta pau interior, la protagonista iniciarà un viatge d’autodescobriment, s’enamorarà, farà noves amistats i haurà de fer front a les forces malignes ocultes.

Una historia de fantasia, màgia, batalles i amor producte de la ment d’una advocada argentina qui ha confessat que la seva gran passió sempre ha estat l’escriptura creativa. Calligaris ha manifestat que sempre va saber que el dia que decidís escriure una novel•la es regiria per les normes del gènere ‘Fantasy’; el seu preferit des de nena gràcies a histories firmades per noms com J.K. Rowling, Christopher Paolini i especialment a J.R.R. Tolkien, l’obra del qual la va inspirar per crear el món de Lesath.

Batalles i amor és el que els lectors de la saga, que generalment ronden dels 13 als 18 anys, és el que més gaudeixen de les novel•les Calligaris, segons li expliquen a través de les xarxes socials on es mantenen en permanent contacte amb ella. Acostumats a llegir autors estrangers, els seguidors de la saga li van confessar a Calligaris que al principi “no tenien moltes esperances” en el seu llibre “perquè era argentina i perquè era molt jove”, però després es van convertir en fidels lectors que l’han seguit al llarg de tota l’aventura de la jove mig elfa mig humana.

Les tres novel•les que composen aquesta saga fantàstica compten amb més de 20.000 exemplars venuts a l’Argentina i s’ha convertit en un fenomen literari que ha aconseguit enganxar als lectors fins al darrer títol de la saga, ‘La Corte del Hechicero’. No obstant, Calligaris ha hagut de recorre un bon tros fins aconseguir la publicació del final de la seva trilogia fantàstica, que va començar quan ella tenia 21 anys amb el títol ‘Memorias de un Engaño’ i va prosseguir amb ‘El Trono Vacío’.

No obstant, ‘La Corte del Hechicero, el títol que conclou aquesta història fantàstica, ha estat predilecte de Calligaris. L’autora ha confessat en més d’una ocasió que ha estat la novel•la que més ha gaudit d’escriure, perquè ha suposat tot un desafiament. Tanmateix, els lectors han pogut tastar aquest esforç en les nombroses batalles i escenes romàntiques que conté. Però, per als que han quedat amb ganes de més, Calligaris ja ha publicat la primera novel•la de la seva nova saga fantàstica ‘Witches: Lazos de magia’.

La Confraria d’autors argentins ‘Fantasy’

El gènere fantàstic és un èxit comercial assegurat a Argentina, especialment entre el públic adolescent, i això ha motivat a les editorials a publicar els llibres de joves que van arribar al gènere fantàstic primer com a lectors, per després bolcar-se a escriure les seves pròpies històries. Al costat de Calligaris, autors com Victoria Bayena, Nicolás Pinto, Julián Càceres i María Inés Linares són els representants d’aquest fenomen literari que no paren d’aconseguir adeptes a partir de màgia, espases i éssers de fantasia.

Tot aquests autors argentins conflueixen en l’anomenada ‘Confraria del Fantasy Argentí’, en total vuit escriptors de diferents editorials que van descobrir l’afició pels mateixos llibres, es van tornar propers i van apostar per promocionar el gènere anant a esdeveniments junts. Tots els mesos, els vuit integrants la Confraria realitzen tertúlies, una idea que van prendre d’altres autors de ciència ficció més reconeguts. Aquestes tertúlies obertes consisteixen en reunions on tot aquell que desitgi participar, un espai on escriptors i seguidors del gènere es reuneixen per intercanviar opinions sobre els seus llibres, pel•lícules i històries preferides.

Imatge: Tiffany Calligaris

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tiffany Calligaris: la nova exponent del gènere ‘fantasy’ argentí”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio