LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
General

‘The Silkworm’ de JK Rowling es centra en els excessos de la premsa britànica

L’escriptora critica els abusos per aconseguir exclusives
By , on 20 de juny de 2014

THE SILKWORM

Uns 17 anys després de donar vida al mag més popular del món, l’escriptora britànica JK Rowling insisteix a mantenir-se dins de la literatura per adults amb el títol ‘The Silkworm’ (‘Cuc de Seda’), que es centra en els excessos de la premsa per aconseguir exclusives. El nou títol de JK Rowling sortirà a la venda a les llibreries del Regne Unit el proper dia 19 de juny sota el pseudònim de Robert Galbraith.

L’escriptora britànica JK Rowling ha explicat que en la seva nova obra s’ha inspirat en el escàndol de les escoltes il•legals en el món de la premsa que va acabar amb la desaparició de la publicació ‘News of The World’. JK Rowling ha explicat que els abusos de la premsa britànica, inclòs l’assetjament que ella mateixa va patir, han servit per tornar a donar vida al detectiu privat i veterà de guerra Cormoran Strike i a la seva ajudant Robin Ellacott.

L’escriptora britànica ha aprofitat a la novel•la ‘The Silkworm’, de 384 pàgines, per expressar la seva posició a favor d’una regulació més estricta de la premsa britànica, que més d’un cop ha xocat amb el seu dret a la intimitat. Ja en el primer capítol es poden trobar al•lusions explícites sobre la necessitat d’acabar amb els abusos periodístics com l’escena en la qual el detectiu Strike adverteix al periodista que “ensenyar a les persones a hackejar telèfons és il•legal”.

En la seva nova obra, el detectiu Strike i l’ajudant Ellacott se les hauran de veure en un nou cas per desxifrar, que en aquesta ocasió es centrarà en la desaparició del famós novel•lista Owen Quine. “El novel•lista Quine va escriure un manuscrit amb verinosos perfils de gairebé totes les persones que coneix i, si la novel•la es publiqués, arruïnaria vides, amb el que hi hauria moltes persones que ho volen silenciar”, s’explica sobre la trama de ‘The Silkworm’ a la pàgina web del fictici escriptor Robert Galbraith.

El llibre ‘The Silkworm’ és la tercera publicació deslligada de l’univers de Harry Potter. La seva primera obra per adults, ‘The Casual Vacancy’ (‘Una vacant imprevista’) publicada a l’octubre de 2012, va rebre males crítiques però va aconseguir ser un èxit de vendes però molt lluny de les xifres del mag de Hogwarts. Per desdir-se’n dels prejudicis, J.K Rowling va escriure una segona obra per adults amb el pseudònim de Robert Galbraith, amb el títol ‘The Cuckoo’s Calling’ (‘El Cant del Cucut’) publicat a l’abril de 2013 i que va suscitar bones crítiques de la premsa literària.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘The Silkworm’ de JK Rowling es centra en els excessos de la premsa britànica”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio