LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

Setembre, el més més ‘Harry Potter’: novel•la i tres llibres curts

La tornada al cole més ‘pottertàstica’
By , on 12 de setembre de 2016

El dia 1 de setembre és una data que tots els aficionats a l’univers de Harry Potter tenen més que present: és quan l’Express parteix cap a Hogwarts des de la plataforma 9 i ¾ de la londinenca estació King’s Cross. No obstant, aquest any el mes de setembre serà recordat com a més que el retorn a les classes de Pocions, Defensa contra les Arts Fosques o Herbologia: quatre nous llibres arribaran a les botigues aquest mes i queda menys per gaudir d’una una pel•lícula.

Un bon grapat de noves entregues de l’univers màgic d’en Harry Potter arribaran aquest mes per a fer passar l’amargor de tots aquells muggles que no han rebut la carta d’admissió al col•legi de màgia. El més important d’aquest és l’adaptació en forma de novel•la de l’obra de teatre estrenada a Londres, que arribarà a les llibreries espanyoles sota el títol ‘Harry Potter i el llegat Maleït’ (Editorial Salamandra) el proper dia 28 de setembre.

En aquest llibre ens trobarem amb un Harry Potter adult, casat i amb tres fills, que haurà d’enfrontar-se de nou a la foscor acompanyat del seu fill Albus Severus. Com a apunt, val a dir que l’obra ha estat inicialment escrita pel dramaturg britànic Jack Throne tot i basar-se en la historia original de J.K Rowling; però que ens ofereix la oportunitat de tornar a submergir-nos en les aventures del famós mag tal com ho van fer els espectadors de l’obra teatral a Londres.

Ser en Harry Potter mai ha estat una feina senzilla, més encara des de que s’ha convertir en un enfeinadíssim empleat del Ministeri de Màgia, home casat i pare de tres fills. I si Harry ha de plantar cara a un passat que es resisteix a quedar enredera, el seu fill menor, l’Albus Severus, ha de lluitar contra el pes d’una herència familiar de la que ell mai ha volgut saber res. Quan el destí connecta el passat amb el present, pare i fill hauran de fer front a una veritat molt incòmode: a vegades, la foscor sorgeix dels llocs menys pensats.

I què ens ofereix aquesta nova aventura de Harry Potter? Com a punts forts, la possibilitat de retrobar-nos amb personatges estimats 19 anys després de la gran batalla per Hogwarts, veure com han canviat i conèixer més a fons als seus fills, que J.K. Rowling ens va presentar amb un epíleg. També poder conèixer nous personatges com Albus Severus Potter i Scorpius Malfoy. Però, per contra, els fans més incondicionals trobaran algunes absències massa pronunciades com potser la de Teddy Tonks.

Tot i això, el llibre ‘Harry Potter and the Crused Child’ va aconseguir vendre 680.000 exemplars només en els seus tres primers dies de vendes. A l’èxit assegurat que tindrà la nova novel•la de l’univers Potter, s’haurà de sumar el de tres nous llibres curts: Short Stories From Hogwarts: Power, Politics And Pesky Poltergeists (Historias Cortas desde Hogwarts: Poder, Política y Espíritus Molestos), Short Stories From Hogwarts: Heroism, Hardship And Dangerous Hobbies (Historias Cortas desde Hogwarts: Heroísmo, Adversidad y Pasatiempos Peligrosos) i Hogwarts: An Incomplete And Unreliable Guide (Hogwarts: Una Guía Incompleta y de Poca Confianza).

Els llibres seran disponibles des del 6 de setembre a la pàgina web Pottermore, imaginats i escrits per part de l’autora original de l’obra; quelcom que ja va succeir el Nadal passat amb 6 nous relats curts de Rowling. A ‘Històries Curtes des de Hogwarts: Poder, Política i Esperits Molests’, de 63 pàgines, els lectors podran aprofundir el seu coneixement en les Arts Fosques, en els orígens de Dolores Umbridge i en la història de la presó de Azkaban.

En el segon llibre, ‘Històries Curtes des de Hogwarts: Heroisme, Adversitat i Passatemps Perillosos’ de 68 pàgines sabrem més del paper de Minerva McGonagall en la Segona Guerra Màgica i també de Remus Lupin. I, finalment, a ‘Hogwarts: Una Guia Incompleta i de Poca Confiança’ de 79 pàgines, els muggles s’endinsaran en els passadissos del col•legi de màgia de Hogwarts, descobriran més sobre els seus residents, sobre les lliçons que aquí s’ensenyen i sobre els seus secrets.

Però això no és tot el que aquest any té reservat per als fanàtics de Harry Potter. Per rematar, el 18 de novembre, arribarà a les pantalles de cine ‘Animals fantàstics i on trobar-los’. La nova pel•lícula ens mostrarà les aventures i desventures de l’expert magizooleg Newt Scamander; autor d’un dels llibres de capçalera dels escolars de Hogwarts. El film està protagonitzat pell guanyador de l’Oscar Eddie Redmayne (La teoria del tot) i primet tornar-nos a fer somiar amb aranyes, dracs i altres criatures màgiques.

Així doncs, no et sentis trist si no has pogut donar ús al teu bitllet per anar a Hogwarts aquest passat dia 1 de setembre, perquè tindràs quatre noves lectures amb les que conèixer més a fons com és l’escola de màgia, alguns personatges com Lupin o Umbridge o què ha passat amb en Harry Potter 19 anys després de vèncer a en Voldemort. Quina novetat et crida més l’atenció?

Imatge: Dave Catchpole

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Setembre, el més més ‘Harry Potter’: novel•la i tres llibres curts”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio