LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Premis

Neix el Premi Gabriel García Márquez a l’Excel·lència i Ètica Periodística

Els treballs es poden presentar del 26 de juliol al 26 d'agost i el guanyador es donarà a conèixer el 22 de novembre a Medellín (Colòmbia).
By , on 26 de juliol de 2013

Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez és, indubtablement, un dels millors escriptors hispanoamericans. L’any 1982 va rebre el Premi Nobel de Literatura. Els seus llibres són grans tresors que cal conservar i que recomanem recuperar durant les vacances d’estiu per submergir-se en històries molt profundes i sorprenents. Aquest any s’ha posat en marxa el Premi Gabriel García Márquez a l’Excel·lència i Ètica Periodística. Hi ha cinc categories: Crònica i reportatge, Imatge periodística, Cobertura noticiosa, Innovació i Excel·lència (per periodistes amb gran trajectòria o que hagin realitzat una aportació important al periodisme). Els treballs es poden presentar del 26 de juliol fins al 26 d?agost i els guanyadors es donaran a conèixer el proper 22 de novembre.

El reconeixement serà a nivell internacional, perquè s’hi podran presentar treballs en llengua espanyola i portuguesa realitzats a Amèrica Llatina, Estats Units, Canadà i Península Ibèrica. Un cop presentades les inscripcions, el jurat format pel Consell Rector del Premi, decidirà quins són els treballs finalistes. Aquests s’hauran de presentar a Medellín, amb les despeses pagades, per veure si són els guanyadors el proper divendres 22 de novembre. Abans de concedir els premis, però, la ciutat s’involucrarà en un projecte enorme per donar a conèixer la importància del periodisme i la llibertat d’expressió, amb conferències, tallers, exposicions, etc. Tothom hi podrà participar i gaudir de l’experiència.

Gabriel García Márquez, tot i ser recordat per les seves novel·les, va ser també molt bon periodista. És per això que la seva fundació vol potenciar aquesta carrera vocacional i recalca la necessitat de ser un bon professional de la comunicació. El premi consisteix en un diploma i 15.000 dòlars (tot i que els finalistes també rebran un diploma i 2.500 dòlars). Així doncs, és una bona oportunitat per exercir el periodisme i optar a guanyar un premi de gran reconeixement a nivell internacional.

Mentrestant, nosaltres us recomanem recuperar qualsevol de les novel·les més impressionants de Gabriel García Márquez durant aquestes vacances. Per exemple, és obligatori llegir ‘Cien años de soledad’, una de les històries més originals i populars de la història de la literatura universal. La família Buendía s’instaura al poble de Macondo i allà viuran guerres, revolucions, experiències màgiques inexplicables, amors, passions i mort. És una història única, amb uns personatges inoblidables, tot i que la majoria tinguin un nom semblant. No és una novel·la lleugera de llegir, però que genera una satisfacció i un plaer inexplicable. Els personatges i les seves vivències marquen al lector i li fan despertar passions i sensacions com només un geni com García Márquez pot fer.

Foto / Sol Robayo

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Neix el Premi Gabriel García Márquez a l’Excel·lència i Ètica Periodística”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio