LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

Màrius Serra torna a les llibreries amb ‘D’on trec el temps’

El temps quelcom que sempre gastem i que mai retorna, per això és important saber com aprofitar bé les poques estones lliures. Una temàtica que ha abordat l’escriptor català Màrius Serra al seu nou llibre ‘D’on trec el temps’.
By , on 22 de març de 2017

marius

L’escriptor català Màrius Serra torna a les llibreries amb ‘D’on trec el temps’, un llibre híbrid en el qual vol ajudar a repensar com gestionem el temps per aprofitar-lo millor. Dividit en 24 capítols, un per cada hora del dia, els lectors podran gaudir d’un llibre que tractarà d’interpel•lar-lo constantment per a que valori més la utilitat del seu temps lliure i aprengui a gestionar-lo de forma més eficient.

Cadascú dels 24 capítols del llibre ‘D’on trec el temps’ està dividit en tres parts, podent llegir el lector la primera part en menys d’un minut, de manera que una lectura transversal d’uns 24 minuts permet albirar les 24 estratègies per gestionar el temps lliure que proposa l’escriptor. Al final de cadascuna de les seccions, Màrius Serra inclou un breu text literari, fins i tot acompanyat en algunes ocasions d’uns versos creats pel propi escriptor, que s’allunya del seu gènere predilecte.

L’escriptor català ha ofert aquest dimarts una ronda de premsa a la Metal•liseria Bolívar de la Rambla Catalunya, on ha explicat la idea del nou llibre. Serra ha desvetllat que abans de llegir un llibre sempre calcula el temps aproximat que trigarà a acabar-ho, una previsió que li serveix per aprofitar millor el temps lliure. També aposta per fer tasques de forma simultània, alhora que sempre va “preparat” per poder aprofitar les esperes però sense intentar mai batre cap rècord.

També s’esforça per complir els terminis que es fixa en els seus projectes, aplica els principis del reciclatge al mateix temps que administra com ho fa amb els diners i ha alertat que s’esforça sempre per no arribar tard. Tanmateix, es fixa sempre un pla perquè “l’ordre dels factors sí altera el temps del producte”. Contràriament al que s’espera, s’ha mostrat molt partidari de “procrastinar”, quelcom que ha definit com “treure temps de les obligacions per dedicar-ho a les devocions”.

D’altra banda, com reflecteix en el llibre, fa pauses quan més pressa té i viu la vida com un compte enrere “en nombres negatius”. No obstant això, malgrat aquests consells, Màrius Serra ha deixat clar que no vol que ningú vegi en el llibre “un missatge monolític” que s’ha d’aplicar sense adaptar-ho a la seva realitat. A més, ha arribat a afirmar durant la roda de premsa que reivindica la transgressió de qualsevol norma “sempre des del coneixement”.

L’escriptor s’ha passat l’aparador -excepte durant l’hora de menjar perquè l’establiment tanca- des de la presentació del llibre a les 9:30 del matí fins a les 7 de la tarda, assegut en una cadira, amb una tauleta i el rellotge de la seva cuina marcant el temps. Temps en el que ha donat una roda de premsa, ha pogut elaborar els mots encreuats que habitualment inventa, ha realitzat la secció radiofònica de tots els dilluns en Catalunya Ràdio i ha treballat amb el seu ordinador portàtil. Sembla, doncs, que caldrà fer-ne cas dels seus consells.

Imatge: Unsplash

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Màrius Serra torna a les llibreries amb ‘D’on trec el temps’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio