LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
contes, llibres infantils

M’agrada la fruita de Lorena Siminovich endinsarà als nens en el món dels colors, les fruites i les textures

Un llibre que combina a la perfecció educació i diversió
By , on 1 de gener de 2011

Educació i diversió units gràcies a l'art

Avui un llibre per els més petits! “M’agrada la fruita” de Lorena Siminovich és un llibre que combina educació i diversió a parts iguals. A través de les seves pàgines els nens aniran descobrint alhora tres móns diferents però molt lligats entre si: el món de les fruites, dels colors i les textures; i és que és molt més fàcil que els nens entenguin la diferència entre un plàtan i una taronja si sabem que un és groc i llis i l’altra taronja i rugosa.

Es tracta d’una forma d’educar des de la pràctica, basant-se evidentment en la teoria, sense la necessitat de tenir els objectes reals a casa ja que tenir una taronja és feina fàcil, però la cosa es complica si comencem a parlar de cocos o fruites tropicals. D’aquesta forma, no cal ni que tu hi estiguis a sobre, el nen pot obrir ell solet el llibre i endinsar-se dins el món dels sentits. Un altra aspecte que també podria incorporar, tot i que encara no ho fa, és el món de les olors; identificar la fruita pels olors pot arribar a ser molt divertit!

Aquest llibre, a més, et dóna la possibilitat d’extreure jocs i dinàmiques d’ell. Pot organitzar, per exemple, un examen o torneig de fruites en el que, amb els ulls tancats, tots els membres de la casa hauran d’esbrinar quines són les fruites que tenen al davant. Un joc per el que el nen haurà de practicar.


L’autora del llibre és Lorena Siminovich, una dissenyadora i il•lustradora argentina que actualment resideix a San Francisco. Va descobrir la seva passió per la pintura quan era petita i des de llavors i com relata ella mateixa: “no vaig poder parar”. Va estudiar disseny gràfic a Buenos Aires per després traslladar-se a Nova York (2001), on va treballar a diferents empreses. Va ser precisament en aquesta etapa on va decidir dedicar més temps a la il•lustració. Al 2006 es traslladà a San Francisco, on resideix des de llavors; allà a pogut dedicar-se a les seves dues gran passions: la il•lustració i la seva empresa Petit Collage a través de la qual vol ensenyar als més petits la bellesa de l’art. Aquesta activa argentina a il•lustrat, a més, molts llibres infantils.

Veiem doncs com la seva trajectòria parla per ella i que comprar aquest llibre és contribuir a la seva causa, que l’art pugui arribar als més petits. A més, l’educació i la diversió es combinen quasi de forma simbiòtica.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “M’agrada la fruita de Lorena Siminovich endinsarà als nens en el món dels colors, les fruites i les textures”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio