LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

L’únic que vull aquest Nadal és un llibre

By , on 13 de desembre de 2012

Regals Nadal

Parafrasejant la famosa (i embafadora) cançó de Mariah Carey, ens adonem que ja tenim aquí, de nou, el Nadal. Una època per compartir bons moments amb la família i fer alguns regals. És el millor moment per regalar llibres, perquè hi ha moltes persones que sempre es proposen llegir més quan comencin l’any. Per això, què millor que tenir un llibre a mà per poder complir aquest objectiu? A més, és un detall senzill, hi ha opcions molt econòmiques i de gran qualitat i permet fer passar molts bons moments al lector, aprendre i sentir un munt d’emocions. Si a la persona que li fareu el regal té un lector de llibres digitals, sens dubte comprar-li un e-book, perquè el seu preu és molt més reduït. Sens dubte, aquest Nadal, regala un llibre!

Per començar, us recomanem un llibre que surt a la venda el proper dia 19 de desembre. També us recomanem que el reserveu ja, si teniu en ment comprar-lo, perquè probablement s’exhauriran les existències en molt poc temps. I és que la JK Rowling és un fenomen de masses. Després de la saga Harry Potter, es publica la seva primera novel•la adulta en català i castellà, de la mà de l’Editorial Empúries. La novel•la ‘La vacant imprevista’ explica la història d’una localitat imaginària anomenada Pagford. Els crítics han assegurat que és un molt bon llibre i, inclús, la BBC ja ha adquirit els drets per realitzar una mini-sèrie televisiva que s’emetrà al 2014. Tant pels amants del noi mag com pels que no, és interessant descobrir el canvi de registre de l’autora, amb una novel•la crítica amb la societat actual i les polítiques d’austeritat imperants a Europa.

Després, serà una trilogia molt criticada, per ser massa banal, alguns la consideren “llibre de nens” dins del gènere, per ser superficial; però ha provocat que moltes dones de mitjana edat, en principi desinteressades per la literatura, hagin agafat un llibre per gaudir una estona de la sensació que provoca la lectura. La saga ‘Cinquanta ombres d’en Grey’. Sens dubte, és una bona oportunitat per apropar la literatura a un públic més aviat poc lector i fer-li despertar, a més a més, certes passions.

Al Nadal, a més a més, arriben les pel•lícules més esperades de l’any. Moltes d’elles són adaptacions de llibres i, després de l’èxit cinematogràfic, hi ha molts fanàtics interessats en llegir el llibre. També és un fenomen molt positiu com el cinema pot fer interessar la lectura. Aquest any ens trobem amb diversos llibres recomanats a partir de les pel•lícules: en primer lloc, ‘El Hobbit’ de JR Tolkien, la història anterior a ‘El senyor dels anells’, que explica les peripècies de Bilbo Saquet (Bilbo Bolsón en català) per trobar l’anell que els governarà a tots. També hi ha ‘La vida de Pi’ de Yann Martel, un llibre molt interessant per les reflexions sobre la vida i la religió. I, per últim ‘Los Miserables’ de Victor Hugo, tot i que la pel•lícula és l’adaptació del musical teatral. Una bona oportunitat per poder divagar més en la història dels personatges i en les seves tràgiques vides. Teniu més idees, quin llibre ens recomaneu per aquestes festes?

Foto de SegFault a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’únic que vull aquest Nadal és un llibre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio