LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
contes

Llegeix contes als teus fills!

Milloren les relacions familiars i desenvolupen l’intel•lecte del nen
By , on 16 de març de 2012

Suposo que per culpa de l’estrès, el treball, la rutina diària i les desenes de preocupacions que assolen els caps dels pares dia rere dia és cada cop més difícil trobar nens als que els hi llegeixin contes, abans d’anar a dormir o a qualsevol moment del dia. La veritat és que és una llàstima que es perdi aquesta pràctica tan sana per nens i pares. A més dels beneficis a nivell intel•lectual que els contes suposen pels nens i que ara comentarem, hi ha un punt molt important a l’activitat que un pare o una mare llegeixi un conte al seu fill: el reforçament del lligam familiar. I és que després de tot el dia separats, un a la guarderia o escola i l’altra a la feina, parar-se un moment i dedicar-se uns minuts és importantíssim, suma un punt més al grau de felicitat.

T'animes a llegir al teu fill 'Els contes del Tom i la Laia'?

A banda de la relació pare/mare-fill, llegir contes als nens petits els estimula d’una forma impressionant. Escoltar contes fa que els nens es tornin més reflexius, que parin la seva activitat frenètica diària i pensin, encara que sigui de forma inconscient, en el missatge que totes les històries porten. A més, ajuda al desenvolupament intel•lectual del nen ja que a través d’una història, com si fos un exemple, podem arribar a explicar coses als nostres fills que mai no podríem explicar de forma estricta; i és que els contes simplifiquen la realitat. Una altra aportació important de contar contes als nostres fills de forma repetida és l’estimulació de la seva memòria, així com de la seva comprensió. Potser la primera vegada que contis un conte nou al nen no entendrà algun punt, i te’l demanarà, pot ser la segona també, però amb el temps aquesta idea que li has aclarit quedarà marcada.

L’ampliació del vocabulari és una destresa que millora amb la lectura i en un primer moment, quan el nen encara no sap llegir, que els pares li llegeixin contes ajuda a que el nen aprengui moltes més paraules en poc temps. Amb els anys, serà molt més fàcil que s’agafi un bon hàbit de lectura si de petit els teus pares t’han llegit contes, doncs arribarà un moment en el que el teu fill et traurà el llibre de les mans i serà ell qui el llegeixi per tu.

Aconseguir contes per llegir als teus fills no és gens complicat ja que totes les llibreries tenen una secció infantil a la que podràs aconseguir bon material. Tot i així, Internet s’ha convertit en un bon mitjà per aconseguir contes de qualitat, alguns fins i tot plantegen activitats pels nens després de la lectura. Aquí en tens uns exemples: La Laura i en Joan, Els contes del Tom i la Laia, Contes bojos i Un mar de contes.

Gaudeix de la lectura!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Llegeix contes als teus fills!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio