LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres, Novel·la, Opinió

L’explotació de Crepuscle continua

La segona vida de Bree Tanner
By , on 5 de juliol de 2010

La segona vida de Bree Tanner

Estaries dispost a donar la teva vida per amor? O amb altres paraules, et convertiries en un vampir ansiós per la sang humana per la persona a la que estimes? Aquestes preguntes, en el món real incoherents, marquen el principal eix argumental de les novel·les i les pel·lícules de la saga Crepuscle, èxit de masses i fracàs de crítica.

Fa uns anys, no tants, érem capaços de viure al marge del món crepuscular que Stephanie Meyer va inventar. Existien els primers llibres i les fans començaven a multiplicar-se, però l’escala de mesurar era encara petita. He de confessar, per exemple, que fins que no va sortir la primera pel·lícula de la saga ignorava per complet que existís un vampir anomenat Edward Cullen enamorat de la humana Bella Swan.

En arribar però els llibres a la industria cinematogràfica el boom és va disparar. Adolescents embogides que supliquen a l’actor que interpreta al vampir, Robert Pattinson, que les mossegui; mares que resen perquè les seves filles es creuin amb Jacob Black i aquest s’enamori d’elles o àvies que es reuneixen setmana rere setmana per veure les pel·lícules. És que ens hem tornat bojos?

Doncs bé, dins aquesta espiral infernal on ja pensàvem que res més la podia engreixar, neix un altre llibre. Potser l’autora no en tenia prou amb els milions de dòlars que segur que s’ha embutxacat; per això va decidir escriure sobre la segona vida de Bree Turner, però quina és aquesta segona vida, és preguntaran els valents que encara es mantinguin fermes i no hagin llegit cap dels llibres de la Saga (confesso que sóc pecadora i també he caigut), doncs la vida vampírica, aquella que comença quan acaba la humana, aquella que s’inicia amb una mossegada plena de verí, aquella que et torna un esser quasi indestructible.

El problema, des del meu parer, amb el que es troba Stephanie Meyer amb aquest llibre és que no té el que va portar a l’èxit als quatre anteriors (si, si, ho heu escoltat bé, quatre! I l’últim està dividit en dues pel·lícules, o sigui que encara queda vampir per estona) L’èxit de la Saga rau en els seus fornits protagonistes, que podrien deixar sense sentit a qualsevol, i a la embafadora i pastelosa història d’amor que viuen la Bella i l’Edward.

L’esperança de que existeixi aquest tipus d’amor en el món real ferma a les fans als llibres i les obliga a llegir-lo una vegada, i una altra, i una altra… com si després de llegir la mateixa escena cent vegades el protagonista sortís del llibre i jurés amor etern a la lectora. Doncs aquest cop, amb La segona vida de Bree Turner, l’autora s’endinsa en la transformació que pateix una noia i en els seus primers mesos de vida, quan l’allisten per enfrontar-se a la família Cullen.

Una humil recomanació: El vigilant del camp de sègol de JD Salinger, crec que aquest autor és capaç de curar la tonteria a qualsevol que el llegeixi.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’explotació de Crepuscle continua”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio