LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Premis

L’esciptor Manuel Soriano guanya el prestigiós Premi Clarín del 2015

La novel•la ‘Qué sabe de Patricia Lukastic?’ és la premiada
By , on 13 de novembre de 2015

tenis

El llibre ‘Qué se sabe de Patricia Lukastic?’ de l’escriptor argentí Manuel Soriano ha resultar guanyadora de la divuitena edició del Premi Clarín de Novel•la a l’Argentina; una obra que ha aconseguit destacar entre les 10 finalistes seleccionades. El títol, presentat per Soriano sota el pseudònim de ‘Schroeder’, narra el drama d’una noia argentina destacada en el circuit professional del tennis, una història que se submergeix en la fosca pressió a la qual es veu sotmesa pel seu pare.

L’escriptor Manuel Soriano, qui va néixer a Argentina, és advocat i actualment resideix a Montevideo (Uruguay); ha estat l’escollit per guanyar el Premi Clarín amb una novel•la que gira al voltant del món del tenis professional. En rebre el premi, l’escriptor va agrair al jurat haver triat la seva novel•la, compost per l’argentina Sylvia Iparraguirre, el cubà Leonardo Padura i el nicaragüenc Sergio Ramírez.

Estic encantada d’haver recorregut aquest camí amb els meus dos companys. Va ser una tasca àrdua, hem llegit, rellegit, discutit. La novel•la, com a gènere, és l’univers més versàtil. Pot albergar mons de tota índole

Per la seva banda, Iparraguirre ha reconegut que triar la novel•la guanyadora de la divuitena edició dels Premis Clarín un prestigiós guardó del món de les lletres i la literatura d’Argentina, ha estat una tasca “àrdua”, ja que la novel•la és un gènere molt versàtil que permet crear móns de tota mena. Una opinió que ha compartit Padura al agregar que el jurat ha arribat “al resultat més just possible” entre les 559 obres que van entrar a concurs en aquesta edició.

Premi Clarín i Premi Ñ-Banco Ciudad

El premi Clarín de Novel•la consta d’una dotació econòmica de 250.000 pesos (uns 26.000 dòlars) i la publicació de l’obra guanyadora amb la Editorial Alfaguara i el segell del grup periodístic Clarín. Tanmateix, aquest any es va atorgar a una segona novel•la el Premi Ñ-Banco Ciudad, dotat de 25 mil pesos (uns 2.600 dòlars) i la publicació de l’obra per promocionar la literatura.

Precisament, el guanyador d’aquest segon guardó a les obres novel•lesques d’Amèrica del Sud va ser Pedro Luis Aragonés pel títol ‘El reparto’. Aquesta obra està situada en un petit poble en el qual tots els seus homes han quedat estèrils, sense possibilitats de continuar amb la vida al poble. Davant d’aquesta situació, un grup contracta a un foraster perquè embarassi a les dones sense que la resta dels habitants s’assabenti.

Imatge: dietmaha

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’esciptor Manuel Soriano guanya el prestigiós Premi Clarín del 2015”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio