LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

Les tarifes planes de lectura surten a compte?

Els lectors habituals sí amortitzaran els 10 euros mensuals
By , on 28 de novembre de 2014

Els llibres digitals s’han anat fent un lloc entre els lectors gràcies a la popularització dels dispositius de lectura digital i les tablets. L’augment de les vendes de dispositius s’ha acompanyat amb la creació d’empreses dedicades a la venda de llibres electrònics amb mètodes diferents, però recentment han aparegut les primeres tarifes planes de llibres en format digital. La pregunta és clara: és rentable una tarifa plana per llegir llibres?

La resposta a aquesta pregunta diferent en funció de cada persona i per a cada lector, però en general la majoria de persones la solen treue’n partit a una tarifa plana de lectura del primer dia de cada mes o amb el primer llibre que llegeixen. Les ofertes llançades per diferents empreses del sector o de recent creació apunten a quotes equivalents als 10 euros mensuals, un preu que paguem perfectament per un sol exemplar de butxaca en paper.

Tanmateix, aquestes tarifes ens ofereixen una gran quantitat d’eBooks per llegir que, sumat amb l’avantatge de descarregar-los o llegir-los online incentiva a llegir més d’un llibre al mes. Una altra avantatge que inclouen la majoria de tarifes és la possibilitat d’accedir al catàleg a través de 2 a 5 dispositius de forma simultània. Aquesta característica ens obra la possibilitat de ‘compartir’ les despeses de la tarifa amb un membre de la família, la parella o amics lectors.

En canvi, aquest tipus de tarifes queden desaconsellades si la lectura no és una afició habitual, deixant la lectura d’un llibre digital a molt de tant en tant. Cal recordar que aquestes tarifes solen tenir un preu mitjà de 9 euros mensuals, per la qual cosa cada any suposaria una despesa de 108 euros en lectura. És a dir, una persona que llegeix de mitjana uns quatre o cinc llibres digitals a l’any no li sortiran els coptes si es passa a un sistema de tarifa plana mensual.

En línies generals, aquestes ofertes de estan orientades a totes aquelles persones que llegeixen entre 12 i 15 llibres digitals a l’any, en cas contrari, és millor optar per comprar llibre per llibre que no pas una tarifa plana de lectura. Amb l’exempció de que sí pot resultar atractiu per aquelles persones que llegeixen uns 5-6 llibres en paper per any i són lectors potencials, ja que la conversió al digital té uns costos anuals similars.

Imatge: ActuaLitté

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les tarifes planes de lectura surten a compte?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio