LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Autors

L’editorial d’Umberto Eco avançarà la publicació del seu nou llibre al 27 de febrer

‘Pape Satan Aleppe’ serà un recull d’assajos i discursos
By , on 25 de febrer de 2016

La mort del destacat escriptor italià Umberto Eco ha provocat l’avanç de la data de llançament del seu últim llibre, que es publicarà aquest divendres, 27 de febrer, en comptes de fer-ho al maig de 2016, com estava previst. L’editorial La Nave di Teseo ha anunciat que el nou llibre sortirà a la venda aquest divendres a Itàlia.

L’obra titulada ‘Pape Satan Aleppe’ recull assajos i discursos del filòsof i lingüista sobre temes d’actualitat publicats en el setmanari italià L’Espresso, en el qual col•laborava. El títol reprèn les paraules inicials del cant VII de l’Infern de ‘La Divina Comèdia’ de Dante Alighieri. El significat, molt misteriós, ha donat lloc a múltiples interpretacions, però en paraules d’Umberto Eco l’expressió era lo “suficientment ‘líquida” per caracteritzar la confusió del nostre temps.

La Nave di Teseo, que publica aquesta informació a la seva pàgina de Facebook, és una nova editorial que neix del desig de molts autors de prestigi, entre Umberto Eco i Sandro Veronesi (Caos calmo), per protegir la seva independència editorial i la diversitat, després del naixement del gegant editorial a Itàlia. D’aquesta forma, els escriptors de gran ressò esperaven poder publicar els llibres i novel•les sens interferències de grans firmes editorials.

Així doncs, el nou llibre d’Umberto Eco serà publicat per La Nave di Teseo el proper 27 de febrer per al mercat italià, consistint en un recull d’assajos i discursos sobre temes d’actualitat publicats en el setmanari L’Espresso. Encara no hi ha data per a la traducció al castellà o al català.

‘El nom de la rosa’ i altres novel•les

Umberto Ressò va morir el passat 20 de febrer a la seva casa de Milà als 84 anys, deixant un extens llegat literari caracteritzat per la seva crítica a la manipulació en el periodisme i la corrupció. Tanmateix, l’erudit va publicar desenes d’assajos sobre temes tan eclèctics com la semiòtica (de la qual era especialista), l’estètica medieval, la lingüística o la filosofia. Però, sens dubte, és més conegut per la seva faceta com a novel•lista gràcies a l’obra ‘El nom de la rosa’, publicada al 1980.

Si bé la seva nova obra, ‘Pape Satan Aleppe’ serà un recull dels seus assajos més destacats del setmanari L’espresso, Eco ha sabut arribar al públic general gràcies a les seves novel•les. Per a tots aquells que es vulguin apropar a l’obra de l’intel•lectual italià els recomanem les següents obres:

– 1980: El nom de la rosa (Il nome della rosa)

– 1988: El pèndul de Foucault (Il pendolo di Foucault)

– 1994: La illa del dia abans (L’isola del giorno prima)

– 2000: Baudolino (Baudolino)

– 2004: La misteriosa flama de la Reina Loana (La misteriosa fiamma della regina Loana).

– 2010: El cementiri de Praga (Il cimitero di Praga).

– 2015: Número zero.

Imatge: Das blaue Sofa

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’editorial d’Umberto Eco avançarà la publicació del seu nou llibre al 27 de febrer”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio