LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

L’autopublicació augmenta en un 70% a Espanya

La totalitat dels beneficis va a parar a l’autor
By , on 31 de desembre de 2014

L’autopublicació de llibres en format digital o en paper ha experimentat un creixement exponencial de més del 70% al nostre país, especialment notòria aquest Nadal gràcies a un increment en l’autoedició de llibres professionals des de poemaris, novel•les, tributs, memòries, manuals de cuina i tot tipus de literatura per regalar. La clau del seu èxit és, sens dubte, el control absolut de l’autor sobre la seva obra.

La editorial online ArtGerust Editors ha presentat un informe sobre el fenomen de l’autopublicació de llibres a Espanya, en el que quantifica en un creixement del 78%, respecte a dades de 5 anys enrere. En concret, aquesta companyia ha editat més d’1.300 obres diferents d’escriptors novells en sis anys de funcionament, de les quals en s’han distribuït més de 20.000 còpies diferents a Espanya i resta del món. Aquesta xifra, segons els responsables de l’estudi, demostra que Espanya se situa al capdavant d’escriptors novells d’Europa.

A Espanya, no només ha crescut l’autoedició sinó que a més s’ha pres consciència de la importància de comptar amb una editorial independent i professional per a la distribució de les obres. L’autoedició amplia les possibilitats de publicació per a debutants o escriptors ja coneguts; i és que 1 de cada 10 espanyols somia amb escriure un llibre o demanda serveis integrals d’edició, correcció, maquetació, impressió, promoció o distribució per poder completar la seva obra.

Tanmateix, una de les claus de l’èxit de l’autoedició de segells independents, com el cas de ArtGerust Editors, és que el la pràctica totalitat dels beneficis de l’obra són per a l’autor, quelcom que no sol ocórrer les grans firmes o en noves plataformes de publicació. Els llibres es van imprimint conforme l’autor els va venent, conservant tots els drets sobre la seva obra i posant ell mateix el preu de venda, tant en paper com en i ebook.

La gestió de l’ISBN és un altre dels beneficis més valorats pels autors, a més del pagament a terminis o la gratuïtat dels enviaments dels llibres. A més, una de les avantatges del serveis d’aquest tipus d’empreses que ofereixen l’autopublicació de llibres és que altres serveis addicionals com edició, correcció, maquetació, impressió, promoció (mitjançant videoBooks en format de tráiler), o distribució dels exemplars queden coberts.

Imatge: freeblogphotos

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’autopublicació augmenta en un 70% a Espanya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio