LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Autors, Llibres, Novel·la

L’amor en els temps de còlera, una obra d’art

És l'història d'amor més rellevant de la literatura?
By , on 5 de maig de 2009
Portada d'una gran obra

Portada d'una gran obra

El 2007 es va estrenar als Estats Units la versió cinematogràfica de L’amor en els temps del còlera (Love in the estafi of cholera és el títol original de la pel·lícula, dirigida per Mike Newell i amb Javier Bardem i Giovanna Mezzogiorno com a protagonistes), de l’escriptor i premio Nobel Gabriel García Márquez, al que pràcticament tots coneixereu i del que la majoria haurà llegit els seus Cent anys de solitud.

La novel·la és la història d’amor i tenacitat més bella que mai hagi llegit i, si bé Cent anys de solitud és una obra perfecta quant a desenvolupament i tècniques narratives, amb una evolució psicològica dels personatges sorprenent, L’amor en els temps del còlera és una obra bellíssima. El propi autor s’ha referit a ella en més d’una ocasió com la seva predilecta entre totes les quals ha escrit: «El meu llibre és L’amor en els temps del còlera, aquest és el llibre que va a quedar. Cent anys de solitud és un llibre mític, i jo no tracto de disputar-li cap mèrit, però L’amor en els temps del còlera és un llibre humà amb els peus en la terra del que som nosaltres de debò».

L’obra tracta dels sentiments més purs que puguin albergar els éssers humans, però sense encegar-se en ells i reflectint les adversitats d’una època minada per la pobresa i les guerres civils, així com per les traves que altres personatges posaran a una relació aparentment impossible entre Florentino Ariza i Fermina Ariza, ja que pertanyien a classes socials diferents i entre ells existia una considerable diferència d’edat.

Gabriel García Márquez mostra en aquest llibre, a través de la vida de Florentino, com un sentiment apassionat, de vegades extrem, pot transformar la vida d’una persona fins al punt de fer-lo desgraciat i perdut en un món en el qual no se sent realitzat. L’amor es converteix en una cega obsessió que destrossa qualsevol possibilitat de millora per al protagonista, i no cessarà en la seva lluita per aconseguir un sentiment recíproc en el seu anhelada Fermina, amb qui es retroba 51 anys i 9 mesos després per a confessar-li que la platónica relació que van mantenir en la seva joventut seguia viu en el seu cor, i que no descansaria fins que ella li correspongués o, almenys, acceptés la companyia de la seva amistat, ara que ella era vídua.

Al llarg de tota la lectura és impossible no sentir empatia per les vides d’aquests dos personatges, les vides dels quals transcorren de maneres molt diferents i el final de les quals el lector desitja conèixer com més aviat, encara sentint certa decepció perquè se li acaben les pàgines de tan esglaiadora i ben tramada novel·la.

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “L’amor en els temps de còlera, una obra d’art”

1

Jo no he llegit el llibre, però la pel·licula és lentíssima, previsible i força avorrida. Suposo que simplement deu ser una mala adaptació!

2

No he vist la pel.licula, que comenten però fa molts anys vaig llegir el llibre i em semblen molt encertats els comentaris de Javier, perque la prosa de l´autor et fa sentir fins hi tot la calor de l´ambient. Una obra extraordinària.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio