LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Premis

Laia Soler guanya el primer premi literari de La Caixa i Plataforma de novel·la juvenil

By , on 15 de febrer de 2013

Laia Soler

La lleidetana Laia Soler ha guanyat la primera edició del Premi Literari ‘La Caixa / Plataforma de novel•la juvenil’ amb la seva obra ‘Els dies que ens separen’. Una molt bona notícia per a la guanyadora i pel món de la literatura, perquè suposa poder descobrir una nova fornada d’escriptors joves gràcies a aquest tipus de concursos. El premi suposa una dotació de 3.000 euros per la Laia, a més de la publicació de la seva novel•la dins del segell juvenil Plataforma Neo. De manera que aviat podrem gaudir d’aquesta història romàntica ambientada entre la Barcelona del 1914 i l’actual. Dues històries d’amor completament diferents i separades per 100 anys.

En aquesta primera edició del premi s’han presentat 222 novel•les escrites en català i castellà, procedents de vuit països diferents escrites per joves que tenen entre 14 i 25 anys. El concurs el va organitzar la Plataforma Editorial conjuntament amb La Caixa, mitjançant el seu programa per joves LKXA. Segons el director de la CaixaBanc i l’Obra Social de La Caixa, en Jaume Giró, aquest tipus de premis serveixen per impulsar la creativitat dels joves, com a mitjà per poder sortir de la crisi i trobar alternatives a la situació econòmica en la qual vivim. Però també és una molt bona manera d’apropar la literatura al públic juvenil a partir d’escriptors joves.

A ‘Els dies que ens separen’ s’explica la història de l’Abril, una noia que viu al present i que cada nit somia amb la Marina i en Víctor, una parella que viu una relació a Barcelona durant l’any 1914. En principi, aquests tres personatges no tenen res a veure, però el lector anirà descobrint poc a poc que sí que hi ha coses que els uneixen malgrat els 100 anys de distància. El llibre és un retrat de la ciutat de Barcelona a principis del segle XX, per això ha calgut un gran procés de documentació per part de l’autora. El jurat ho ha valorat molt positivament, com també la caracterització dels seus personatges i l’estil i la tècnica narrativa utilitzada. Els hi ha sorprès com la Laia, de només 22 anys, hagi sabut realitzar aquesta tasca literària i artística amb tant bon resultat.

A part de ‘Els dies que ens separen’, el jurat format per Francesc Miralles i Jordi Nadal, també ha volgut destacar algunes de les obres presentades, però que no han guanyat. És el cas de ‘Corazón de mariposa’ d’Andrea Tomé, ‘Engolits per la foscor’ d’Arturo Padilla, ‘Fuegos Fatuos’ de Fabián Alonso Porras, ‘El camino del guerrero’ de Lucía Martínez, ‘Globe’ d’Alba Quintas, ‘Ríos en la noche’ de Vicente Dongo, ‘Veinticinco días’ de Clara Cortés i ‘Piedras contra la ventana’ de Sofía Hounsell.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Laia Soler guanya el primer premi literari de La Caixa i Plataforma de novel·la juvenil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio