LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

‘La noia del tren’, el best-seller de 2015

Una obra amb 5 milions de còpies venudes
By , on 30 de desembre de 2015

noia del tren

El thriller ‘La noia del tren’ ha generat unes xifres rècord a mig món. Als Estats Units es va arribar a vendre un exemplar cada sis segons, a Regne Unit, un llibre cada 16 segons i a Espanya es multipliquen les edicions –en un mes es van llançar set– i, sense massa esforç, s’ha acomodat en la llista dels llibres més venuts de 2015. Només llibres amb protagonistes com Christian Grey o autors consagrats com Harper Lee han aconseguit fer-li una mica d’ombra.

Un best-seller que, com bé manen els cànons, té una trama típica de best-seller. En aquest cas, una noia que beu moltíssim més del compte, que a més ha perdut la seva ocupació i és incapaç de superar una ruptura amorosa, acaba involucrada en una recerca policial per assassinat. Rachel, la protagonista, sempre agafa el tren de les 8:04 i cada dia passa per davant del mateix paisatge, cases i persones. Durant uns segons al dia, pot veure una parella esmorzant a la seva terrassa però aquell dia, durant uns pocs segons, succeeix quelcom fora de la normalitat.

El llibre de l’escriptora novell Paula Hawkins s’ha publicat ja en 30 països i ha aconseguit vendre cinc milions de còpies a tot el món. És el gran èxit de vendes d’aquest 2015, com es va poder comprovar a qualsevol platja aquest estiu, als vagons de metre o autobús aquesta tardor i molt probablement sota els arbres de Nadal aquest hivern. La portada negra de la novel•la està per gairebé tots els costats i, en les llibreries, els exemplars estan col•locats estratègicament en les baldes més visibles.

‘La noia del tren’ és un èxit que no estava calculat. Paula Hawkins era una completa desconeguda i només les recomanacions i el boca-orella a la plataforma Amazon, Twitter i Facebook van insuflar vida a un llibre que ha sobreviscut gràcies a Internet i malgrat les tradicionals crítiques literàries que, com era previsible, no en donen gaires bons qualificatius. Tot i que el llibre ‘La noia del tren’ no introdueixi res de nou al gènere, a l’argument o en els personatges; presenta tots els ingredients justos per agradar al comú dels mortals.

Tot i això fem referència a nombre passats i presents, però molt segurament no futurs. Perquè els estudis Dreamworks han adquirit els drets per produir la versió cinematogràfica de la novel•la, que previsiblement s’estrenarà l’any que ve i estarà protagonitzada per l’actriu Emily Blunt. Com sol ser habitual, aquesta adaptació revitalitzarà les vendes d’un llibre milionari que ja és tot un èxit a països com Gran Bretanya o Estats Units i que està agafant cada cop més força a Espanya.

Com a bon best-seller, ‘La noia del tren’ compta amb seguidors que li defensen aferrissadament i detractors que, com a molt, utilitzarien les pàgines del llibre per avivar el foc la xemeneia. No obstant això, és cada lector el qui ha de decidir si aquesta novel•la súper vendes té la qualitat suficient per estar a la seva prestatgeria o acabarà reconvertida en tiquet regal. ¿A tu què t’ha semblat?

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘La noia del tren’, el best-seller de 2015”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio