LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres, Llibres digitals, Opinió

La màgia de Sant Jordi, el dia del llibre

Un Sant Jordi sense novetats editorials
By , on 23 de abril de 2009
La rosa i el llibre, protagonistes a Sant Jordi

La rosa i el llibre, protagonistes a Sant Jordi

És Sant Jordi, un any més. El llibre, finalitat i essència de Llegirllibres.cat, i la rosa, són els principals protagonistes d’una jornada tan especial per a Catalunya, homenatjant la preciosa llegenda del drac i Sant Jordi.

Les paradetes de roses i llibres recorren avui tota la ciutat de Barcelona, amb el seu epicentre habitual a les Rambles, també anomenada amb molt encenrt Rambla de les Flors. Aquest podria ser un post sobre les novetats editorials d’aquest Sant Jordi, però això seria caure més aviat en l’oportunisme i, fins i tot, anar en contra dels propis autors que avui promocionen els seus llibres i dels quals hi ha qui només en parla en aquestes dates.

A llegirllibres.cat parlem durant tot l’any de llibres d’ara i d’abans i, per tant, no creiem que cap autor que avui estigui signant llibres ens digui res per no parlar de novetats editorials a Sant Jordi. Aquest és el seu racó i sempre podem parlar dels seus llibres quan vulguin.

Només preciso parlar d’un llibre, que més que llibre és una persona, i que a més no és cap novetat editorial. Per tant, mantinc el meu criteri sa i estalvi. Ahir vaig tenir la fortuna d’anar a veure l’obra de teatre 4 Bailes, d’Albert Espinosa, un recull de sensibilitat i vida en una obra molt senzilla però que, com vaig comprovar, va treure el somriure de tots els assistents i més d’una llàgrima.

Albert Espinosa, a qui la vida li ha fet tal com és, com a tots, va escriure el llibre El Món Groc -El mundo amarillo- on ens parla d’aquelles persones especials que hi ha a la nostra vida, el que ell anomena els Grocs. Si doneu amb el llibre del guionista i director de cinema català no dubteu en llegir de principi a fi, despertarà la vostra sensibilitat i us permetrà conèixer una mica més a l’Albert.

Però seguim amb Sant Jordi, doncs un dia com el d’avui, malauradament laborable per a molts catalans, és per a molts també el dia dels enamorats, fugint del comercial 14 de febrer. Enamorats n’estem molts, de les persones i de la vida, i Sant Jordi també compta amb aquesta màgia dels dies i les persones especials.

Gaudim doncs del Sant Jordi de 2009 tot esperant que la llegenda sempre perduri, que ningú oblidi el motiu d’aquesta celebració i que els llibres, per sobre de tot, transmetin actituds positives, fomentin la lectura de petits i grans i siguin lletres que facin societat i cultura.

Foto: uayebt a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La màgia de Sant Jordi, el dia del llibre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio