LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Novel·la, Opinió

La mà de Fàtima, la nova obra d’Ildefonso Falcones

De l'autor de La Catedral del Mar ens arriba una obra molt esperada pels lectors
By , on 25 de gener de 2010
El nou llibre d'Ildefonso Falcones

El nou llibre d'Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones, autor de La Catedral del Mar, ens presenta la seva nova creació, La mà de Fàtima, una història on el protagonista és un jove morisc que es troba a l’Andalusia del segle XVI. El jove, atrapat entre dos religions i dos amors completament diferents busca la seva llibertat, així com la del seu poble. La novel·la ens fa veure la personalitat del protagonista i destaca la passió per la lluita del que ell considerava just: la convivència de la religió cristiana i musulmana.

El context de la novel·la es centra en l’expulsió del poble morisc d’Espanya, un fet que a 2009 va complir el seu quart centenari. La novel·la destaca pel gran treball de documentació, ja que crear una història d’aquestes característiques ha de tenir en compte la fidelitat i realitat dels fets que van ocórrer, i més si el gènere de la narració és històric.

Tot i que les comparacions poden resultar odioses és impossible no caure amb la temptació i comparar aquesta última novel·la amb el primer gran èxit de l’autor, La Catedral del Mar. Personalment, i malgrat el gran treball de documentació, La Catedral del Mar em sembra un llibre més “enganxant” que La mà de Fàtima. Probablement es degut als personatges ja que al tractar-se d’una obra tan detallada i escrita amb un gran rigor històric els personatges s’empetiteixen dins d’aquest gran context. Per tant, i tot i que el gènere històric em sembla força agradable, considero que l’obra és menys entretinguda, però “per a gustos colors”.

D’altra banda alguns dels capítols de la novel·la són massa feixucs al tractar els detalls històrics amb tanta passió, i deixen de banda els personatges que sembla que de cop i volta no tinguin cap conexió amb l’obra. Tot i així, l’habilitat de l’autor fa que els personatges recuperin el seu lloc al fil de la trama i es connectin al context.

Per acabar -tot i que les crítiques puguin semblar poc encoratjadores per comprar la novel·la- us recomano que la llegiu perquè podeu descobrir grans detalls històrics explicats durant la trama del llibre. Si us va agradar La Catedral del Mar probablement també trobeu en La mà de Fàtima tots els detalls que han fet de la primera un best-seller. Des de la fidelitat històrica, passant per les il·lusions i l’esperança del protagonista, i acabant pels sentiments d’amor i odi, val la pena passar uns dies acompanyats d’una obra tant peculiar i fidel a la història del poble morisc.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La mà de Fàtima, la nova obra d’Ildefonso Falcones”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio