LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Novel·la
Una novel·la sobre la història d'Europa

Jo confesso, el gran èxit de Jaume Cabré

Ha superat la primera edició en una setmana
By , on 8 de setembre de 2011

És un dels autors del moment i la seva novel·la, recent estrenada, ja ha superat les 18.000 vendes previstes per a la primera edició. Jaume Cabré ha trencat els motlles i està entre els llibres més venuts de les llibreries i centres especialitzats amb la seva obra Jo confesso, que serà també una de les protagonistes a la Setmana del Llibre.

Portada del llibre

Adrià Ardèvol és el personatge principal d’aquesta novel·la que supera el miler de pàgines. Un nen nascut al barri de l’Eixample als anys 40 a través del qual viurem la realitat de Barcelona i, sobretot, de tota Europa i el mal que la recorre i l’ha maltractat durant sis segles. La història del Vell Continent és, per tant, el centre de Jo confesso, una autèntica obra documental i històrica que retrata amb certesa l’Europa dels darrers segles. Especialment important és la vida del nen, nascut enmig d’una família benestant de la burgesia però, per contra, amb una manca d’amor i acompanyament important dels seus pares. Tot això marcarà de forma clara la seva confessió i ens permetrà, també, viatjar des del segle XIII fins a la seva vida actual. Un objecte preciat com el violí del seu pare, que és antiquari, és un element perfecte per recórrer la seva història, els seus orígens, fins a portar-nos a la desgràcia que porta a sobre el protagonista, un nen de la posguerra que segueix la seva confessió sense saber si obtindrà cap perdó.

Sense avançar masses detalls podem dir que l’Adrià emetrà la seva confessió que comenta el títol del llibre tot explicant el sentiment de culpa que porta dins. Amb records ineludibles que el propi autor reconeix en referència a J’Accuse’ d’Émile Zola, l’obra també arrossega encara petits detalls de Les Veus del Pamano, la seva exitosa anterior obra que va recórrer mig món. Per a mostra algunes xifres, com els 100.000 exemplars venuts en català, 45.000 en alemany i la traducció a onze idiomes més.

I és que l’autor català no només té un gran reconeixement a casa seva, sinó que ja és un referent a altres països europeus. Fruit del seu èxit assegurat al Vell Continent, més encara amb la temàtica del llibre, l’editorial Destino ja prepara, a més de l’edició en castellà, la seva traducció per aquest any a Alemanya i l’ani vinent a Italia, Holanda y França.

La Setmana del Llibre en català és l’escenari perfecte perquè Jaume Cabré continuï la seva projecció nacional i internacional amb una obra que serà un nou referent de la novel·la històrica europea.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Jo confesso, el gran èxit de Jaume Cabré”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio