LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Autors

JK Rowling ha publicat una novel·la negra sota pseudònim

El llibre es diu 'The Cuckoo?s Calling' i està escrit amb el pseudònim de Robert Galbraith
By , on 20 de juliol de 2013

J. K. Rowling

JK Rowling, famosa mundialment per ser l’autora creadora de Harry Potter ha publicat una novel·la negra sota el pseudònim de Robert Galbraith. El diari ‘The Sunday Times’ ha anunciat aquesta exclusiva. La mateixa autora s’ha mostrat sorpresa per la notícia i ha declarat que esperava revelar-ho més endavant, perquè assegura que ha sigut una experiència alliberadora poder escriure sense la pressió del seu nom. Segons Rowling, ha pogut escriure la novel·la per plaer, sense haver de patir per l’expectativa i per veure la resposta amb un nom que no era el seu. Els periodistes de ‘The Sunday Times’, però, es van sorprendre en veure l’èxit d’un escriptor novell (com així semblava ser en Robert Galbraith), i van decidir investigar.

La novella s’anomena ‘The Cuckoo’s Calling’ i es va publicar a l’abril. De moment ha venut unes 1.500 còpies i en 450 pàgines, al llibre s’explica la història de Cormoran Strike, un excombatent que es converteix en detectiu privat. El seu primer cas a investigar serà la sospitosa mort d’una model. Les crítiques, abans de saber que el llibre era de JK Rowling, eren molt positives, assegurant que l’estil recordava a P.D. James i Ruth Rendell, famoses escriptores de novel’les negres.

La notícia ha sorprès gratament els aficionats de JK Rowling, perquè no s’esperaven que després de publicar ‘La vacant imprevista‘ pogués publicar amb tant poc de temps una nova novel’la. El més probable és que les vendes de ‘The Cuckoo’s Calling’ creixin estrepitosament en molt poc temps i moltes editorials s’interessin per comprar-ne els drets i traduir-lo en altres idiomes. És possible que properament el tinguem a les llibreries del nostre país. Els periodistes de ‘The Sunday Times’ es van adonar que Robert Galbraith compartia el mateix agent i la mateixa editorial que JK Rowling, cosa que feia sospitar.

L’escriptora va anunciar just quan es va publicar ‘La vacant imprevista’, que el seu proper projecte era un llibre juvenil, però per un públic més infantil que els lectors de Harry Potter. Inclús, va reconèixer la possibilitat de tornar a escriure quelcom sobre el món del mag més famós del món. És tot informació molt ambigua, perquè en publicar-se ‘Harry Potter i les relíquies de la mort’, l’autora va assegurar que no tornaria a escriure res més sobre Hogwarts. El més possible és que algun dia torni a escriure una història que es desenvolupi en aquest món màgic però sense el protagonisme de Harry Potter. Fins aleshores, només caldrà esperar i gaudir de les novel·les que vagi publicant, amb pseudònim o sense.

Foto / Piotr Drabik

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “JK Rowling ha publicat una novel·la negra sota pseudònim”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio