LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

Harry Potter, un èxit dins el món literari juvenil

Set llibres i vuit pel•lícules que introdueixen als nens al món literari
By , on 30 de novembre de 2010

Portada de l'últim llibre de la saga

Ja ha arribat als cinemes l’última pel•lícula de Harry Potter, on el mag adolescent s’enfrontarà, o es començarà a enfrontar (l’últim llibre està dividit en dos films), al seu màxim rival, Lord Voldemort. Una batalla final esperada per tots els seguidors de la saga que ja poden gaudir d’aquesta nova pel•lícula a la gran pantalla.

Harry Potter és un clar exemple d’un èxit literari que traspassa el paper per convertir-se en una història amb personatges de carn i ossos. Amb un argument conegut per tots, hem pogut presenciar el pas del jove mag de nen a adolescent, no només amb la imaginació sinó a la realitat. I és que el seu protagonista, Daniel Radcliffe, ha crescut amb la pel•lícula, que començà la gravació quan aquest tenia uns 11 anys i acabarà amb un Daniel de 21 anys.

Sigui com sigui, i al marge del cinema, els llibres de Harry Potter han significat una revolució dins el món literari juvenil. Un èxit de masses amb pocs precedents que ha entrat a les cases de milers i milers de persones. Tot i que normalment no estic d’acord en que la qualitat i la quantitat estiguin lligades, en aquest cas crec que puc fer una excepció. Sobretot perquè és un llibre que ajuda als nens, des de ben petits, a entrar dins el món de la literatura. Un món entranyable si s’agafa des del començament i apassionant si es creix dins ell.

“Harry Potter i la pedra filosofal” va encetar la saga de llibres de J. K. Rowling i “les relíquies de la mort” la va tancar. En total set llibres, vuit pel•lícules, per viure, al costat de Harry, Ron i Hermione milions d’aventures. Unes aventures que els enfrontaran a aranyes gegants, escacs màgics, arbres boxejadors, criatures marines, dracs màgics i mags obscurs. El més obscurs de tots, Lord Voldemort, l’enemic natural de Potter i assassí dels seus pares. Una batalla final sense precedents on només el mag més complet podrà sortir vencedor.

Un al•licient que tenen els llibres del mag Potter és que creixen amb el lector. En el meu cas, per exemple, d’una forma quasi paral•lela ja que tenia la mateixa edat que el protagonista quan els vaig començar a llegir i uns anys més quan va sortir l’últim llibre. Tot i així, encara que hagueu llegit els llibres de més petits, us recomano rellegir-los uns anys més tard, veureu com la els matisos de la història canvien i aprecieu molt més els detalls.

Un llibre molt bo per enganxar als nens a la lectura!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Harry Potter, un èxit dins el món literari juvenil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio