LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Autors

Gustavo Adolfo Becquer: les 3 obres clau per conèixer al geni del Romanticisme

Sevilla celebrà els 180 anys del seu naixement
By , on 18 de febrer de 2016

rimas

El 17 de febrer es van commemorar els 180 anys del naixement de Gustavo Adolfo Becquer, un dels autors més representatius del Romanticisme espanyol. Aquest poeta i narrador espanyol va exercir una gran influència en la literatura hispana, i en altres autors com Ruben Darío i Antonio Machado. Somiava amb viure de la literatura, però inicialment es va dedicar al periodisme i a l’adaptació d’obres de teatre estrangeres.

La seva obra continua sent de les més apreciades al nostre país i al món, i s’ha guanyat l’apel•latiu d’“obra mestre”. Becquer destaca per la senzillesa i calidesa de les seves paraules, que al mateix temps són contundents i denoten una sensibilitat admirable; essent capaç de construint relats misteriosos i fantàstics que van aconseguir captivar paulatinament als seus lectors.

Malgrat la pèrdua, la seva Sevilla natal celebra aquest dia en honor a un dels últims representants del Romanticisme, mentre que nosaltres hem volgut rescatar 3 llibres imperdibles per conèixer l’obra de Gustavo Adolfo Becquer:

1. Rimes i Llegendes

Si ben les seves rimes es van publicar de manera independent a les llegendes, aquesta edició reuneix les millors en un compilat perfecte per apropar-se a l’univers de *Becquer. Les seves rimes es caracteritza per tractar temes profunds, però amb una naturalitat i senzillesa que les fa completament comprensibles i agradables de llegir. Les seves llegendes, en canvi, tanquen els misteris típics de la literatura fantàstica que tant li agradava; la majoria d’elles sorgeixen d’antigues històries sobre la seva Sevilla natal, però també incorpora llegendes populars de tota Europa.

2. Narracions

En aquesta obra s’inclouen tots aquells textos que no poden ser classificats com a rimes i tampoc com a narracions. La majoria és producte del seu treball com a periodista, cròniques i històries reals que van ser publicades en diferents periòdics però que per diferents motius no són considerats com a articles periodístics. El que fa a aquest llibre interessant és la possibilitat d’observar l’evolució de l’autor al llarg del temps, és una espècie de registre de com la seva prosa es va ser modificant.

3. Poemes d’amor

Si bé va dedicar gran part de la seva carrera a escriure rimes i llegendes, és conegut mundialment pels seus poemes, i sobretot pels seus poemes d’amor. Què millor carta de presentació que aquesta? L’obra d’un símbol del Romanticisme i de l’amor sincer, recopilada de la millor manera per reunir tots els seus poemes en un sol exemplar.

 

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Gustavo Adolfo Becquer: les 3 obres clau per conèixer al geni del Romanticisme”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio