LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
General

Fantasmes de Barcelona, la cara més oculta de la ciutat

Sylvia Lagarda-Mata ens endinsa en les tradicions i llegendes urbanes de la ciutat comtal.
By , on 16 de agost de 2010

Fantasmes de Barcelona

“Barcelona necessitava un llibre sobre fantasmes històrics”. Aquesta és la raó que portà a Sylvia Lagarda-Mata, periodista i docent, a plasmar en paper 13 rutes fantasmagòriques de la ciutat a Fantasmes de Barcelona. Mai heu tingut un calfred sense raó caminant per la ciutat? Heu vist alguna ombra o llum estranya que us ha sobtat? Segurament que l’explicació que vàreu buscar en aquell moment és del tot lògica i racional però, i si us diguessin que un fantasma ronda per la zona? Llavors la cosa canviaria i tot i que seguiríeu intentant creure que l’explicació és tan senzilla com una brisa, el dubte ja estaria creat.

Lagarda-Mata planteja l’existència o no existència, millor dit, d’aquest éssers a partir d’un pla lúdic però també històric, que convida al lector a jugar amb les tradicions i llegendes urbanes. Així, ens mostra una ruta turística alternativa de Barcelona on coneixerem fantasmes tan antics com cert rei got que deambula per la catedral de Barcelona des de temps molt llunyans fins un drac volador que molts barcelonins afirmaren veure als voltants de l’any 1998. Així, veiem que hi ha fantasmes molt antics, però també d’actuals, per a tots els gustos!

Un fantasma que em cridà l’atenció és el que veieren o cregueren veure els veïns de la Sagrada Família durant els bombardejos de Barcelona. Segons la llegenda, a les nits es veien dos llums blaus passejant-se per les torres de la construcció; molta gent cregué que era l’esperit d’Antoni Gaudí que, després de mort, seguia cuidant de la seva obra i evitava que les bombes li caiguessin a sobre.

Sigui com sigui, realitat o ficció, no hi ha dubte que totes aquestes llegendes enriqueixen la cultura popular retransmesa de generació en generació i que ara Lagarda-Mata amb el seu llibre ha aconseguit consolidar i mantenir en el record totes aquestes històries. Tant és el reconeixement, que Icon Serveis Culturals a creat una ruta fantasmagòrica per Barcelona. Fantasmes de Barcelona és ara una visita guiada nocturna pels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, que basant-se en el llibre que porta el mateix nom, ens mostra els principals racons misteriosos de la ciutat. A més, la ruta, de dues hores aproximadament, pot incloure un sopar a algun dels restaurant de l’entorn.

Així que ja ho sabeu, si us agrada el tema i voleu conèixer aspectes de Barcelona desconeguts fins ara, animeu-vos i llegiu Fantasmes de Barcelona, de Sylvia Lagarda-Mata, segur que no us deixarà indiferents!

Compra la versió digital del llibre

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Fantasmes de Barcelona, la cara més oculta de la ciutat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio