LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
llibres infantils

En Teo descobreix el món

Als llibres d'en Teo, el quotidià esdevé tota una aventura
By , on 23 de març de 2010

Aquest, junt a En teo va en tren i En Teo va en avió, són els tres primers títols de la col·lecció

Potser encara recordes al teu amic de la infància, en Teo? Si no saps de qui et parlo segur que amb títols tan coneguts com En Teo descobreix als seus amics o En Teo descobreix la ciutat no tindràs cap dubte. Sí, el nen del pèl roig que vàrem conèixer quan érem petits encara es manté en bona salut a través de l’Editorial Timun Mas. Nosaltres ja hem crescut més del que desitjaríem, però en Teo continua amb les seves aventures, creades per l’estudi Violeta Denou. Un pseudònim darrere el qual s’amaguen tres dones: Assumpció Esteban, Carlota Goyta i Ana vidal, autores de més de 100 títols relacionats amb el personatge i que es traduïren a 15 llengües.

Les autores qualifiquen a Teo com un nen normal de qualsevol país. La barreja entre el quotidià i l’art naïf donen com a resultat un personatge que pot ser identificat fàcilment per qualsevol nen de la terra. El que caracteritza els llibres de Violeta Denou és un interès explícit per les coses més aparentment superficials de la vida. Amb Teo aprenem que anar al mercat pot ser tota una aventura, que els animals són ben estranys o que una festa d’aniversari esdevé un ritual festiu decisiu a la vida d’un nen. Aquells fets que passen desapercebuts per als adults són els més importants dins de l’univers de Teo. Potser eixa és la clau que l’ha fet convertir-se en un dels llibres infantils més famosos de tots els temps.

Rita, Pepe, Tia Rosa, els germans Pablo i Cleta, el gos Puck, l’àvia Cleta i l’avi Teo… a més de tota la colla de familiars, veïns i amics d’en Teo són ací des de la primera publicació, allà per l’any 1977. Els tres primers llibres, publicats al mateix temps, varen ser En Teo va en tren, En Teo va en vaixell i En Teo va en avió. Amb el temps, la col·lecció de llibres es va anar ampliant fins a fer-se més específica. Actualment pots trobar la sèrie En Teo descobreix el món, que és la més coneguda i la primera que va començar, totalment actualitzada. La sèrie Sóc en Teo i Les Lletres estan dissenyades per a aquells nens que comencen amb la lectura i Els àlbums especials d’en Teo es destinen a conceptes elementals de l’Educació Primària.

Un nen senzill en el que tots ens vàrem reconèixer

Els nens poden començar a gaudir-ne de les aventures d’en Teo a partir de l’any, amb una col·lecció especialment dissenyada per a petits, Els primers llibres d’en Teo. Els més grans també tenen els seus llibres, amb una certa complexitat: En Teo Viatja, on comença a introduir-se els concepte de diferents cultures i paisatges. Tot per dir que allò que evidència una bona obra es la seva permanència. I entenem per “bona” la capacitat d’uns personatges i d’un imaginari concret per a apropar-se a una generació després d’una altra, sense perdre vida o significació amb el pas del temps.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “En Teo descobreix el món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio