LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
contes

En Teo celebra el seu 40é aniversari

Un vailet eixerit, amb el cabell pèl-roig i arrissat, que porta una samarreta a ratlles blaves i blanques i una granota de color taronja que ens descobria el món. Saps qui és? Doncs les aventures d’en Teo compleixen quaranta anys i per celebrar-ho arribarà al mercat una recopilació commemorativa.
By , on 20 de març de 2017

teo

Un dels personatges d’infantesa que segur que està al record de petits i grans és en Teo. Els llibres d’en Teo tenen com a protagonista un simpàtic i eixerit nen pèl-roig vestit amb un jersei ratllat blanc i blau i una granota de color taronja. En Teo ràpidament es va fer popular i identificable entre els nens de totes les edats i ha arribat a enamorar a varies generacions, alguns d’ells ara pares. Un vailet eixerit i curiós que ha complert 40 anys.

Durant quatre dècades, en Teo ha esdevingut un referent per a varies generacions i ha format part de l’imaginari de nens i nenes d’arreu del món que s’han encuriosit per aprendre més sobre el que ens envolta a través dels seus contes. Els llibres d’en Teo s’han mantingut al llarg del temps i han incorporat nous temes i col•leccions, diversificat els formats però conservant l’essència de les seves histories i el seu dibuix.

En Teo va ser creat originàriament per Asun Esteban i Carlota Goyta, sota el pseudònim de Violeta Denou. La primera col•lecció que va arribar a les mans de nens i nenes, ‘En Teo descobreix món’, va aparèixer el 1977 amb tres títols: ‘En Teo va amb tren’, ‘En Teo va amb avió’ i ‘En Teo va amb vaixell’, editats per Timun Mas. Unes obres que van triomfar per ser molt properes a la vida quotidiana dels infants i amb el valor afegit de la guia didàctica i pedagògica.

No només els més petits de la casa van quedar meravellats amb les aventures den Teo, sinó que pares, mares i educadors també van gaudir amb la lectura d’aquests llibres. El gran valor dels llibres d’en Teo n’ha valgut el reconeixement del seu valor didàctic i pedagògic amb multitud de premis internacionals, essent els més importants el ‘Premi Llibre d’Interès Infantil’ atorgat pel Ministeri de Cultura o la Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts.

A Espanya, els llibres d’en Teo s’han traduït al català, castellà, gallec i euskera. Però no són les úniques llengües que ha après en Teo al llarg de 40 anys d’aventures, doncs els seus llibres s’han traduït a 13 idiomes entre els que destaquen el francès, l’anglès, l’alemany, el danès, el japonès, l’italià, el grec i l’afrikaans. A més, el petit Teo ha aconseguit la fita de vendre més de 6 milions d’exemplars dels seus títols.

‘En Teo descobreix el món’

En el 40é aniversari d’en Teo es llançarà una recopilació commemorativa en la qual s’inclouen quatre dels contes més emblemàtics: ‘En Teo va amb avió’, ‘En Teo al parc natural’, ‘En Teo i els esports’ i ‘En Teo va al mercat’. A més, l’edició inclou un pròleg commemoratiu de les creadores d’en Teo. El títol ‘En Teo descobreix el món. L’amic de petits i grans’ arribarà a les llibreries el proper dia 22 de març en català i en castellà amb un preu de (Ed. Timunmas, 13,95€).

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “En Teo celebra el seu 40é aniversari”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio