LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
General

Els Pilars de la Terra, de Ken Follet

By , on 14 de juny de 2010
Els Pilars de la Terra

Els Pilars de la Terra

Els Pilars de la Terra s’han convertit en una obra de culte per a tots aquells que ens agrada llegir i que som força exigents. L’obra fou publicada l’any 1989 i va sorprendre a tots els lectors habituals d’en Ken Follet i a la crítica, ja que l’autor els tenia acostumats a obres de thriller i no a novel·les històriques com aquesta. A més el gruix del volum també és força important ja que té més de 1300 pàgines, fet que complica portar-la a totes parts.

Tot i així, és francament una de les millors obres que he llegit. Pot ser no és la novel·la amb més recursos estilístics, però sí una obra molt entretinguda i amable a l’hora de disposar-se a llegir. La història s’ambienta a l’Edat Mitjana d’Anglaterra, en concret al segle XII i a través dels personatges que surten a la novel·la ens trobem immersos davant de les penúries d’una família pobre que intenta trobar la millor manera de viure per a poder sortir endavant.

La lluita d’aquesta família i principalment del pare, en Tom portarà a tots els integrants a un poble, Kingsbridge, on el pare i posteriorment alguns membres de la seva família formaran part de l’obra que es disposa a construir: una catedral ben alta on poder lloar a Déu.

Tot i que m’encantaria fer-vos un resum de l’obra i de les diferents trames no ho faré perquè no tinc la intenció d’explicar-vos el llibre i fer-vos mal bé la lectura, però sí que us diré que el pas del temps esta perfectament explicat. És molt interessant veure dins de l’obra com els personatges es van fent grans i adquireixen noves peculiaritats en el seu tarannà. També són especialment intrigants les trames amoroses i les familiars, ja que sembla (i si llegiu la novel·la ho veureu) que hi ha certa competitivitat en aquestes facetes vitals.

Així doncs, teniu en compte que si no tenir res a llegir Els Pilars de la Terra és una opció força interessant i agraïda. No només perquè resulta una obra molt enganxant (heu de tenir en compte que es va convertir en un best seller i encara ho és), també perquè històricament és una obra fidedigna a la realitat dels temps de l’Edat Mitjana. Quina nota li posaria? Doncs bé, tenint en compte que ja tinc llibre preferit, a Els Pilars de la Terra li donaria un 8,5. Ara només cal que us la llegiu vosaltres i que em rebateu!

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Els Pilars de la Terra, de Ken Follet”

1

Aquest llibre esta molt be, mencanta llastima que no me l’aigui lleguit i sigui tan car nose que hos penseu amb aquestes cuates, aixó verdaderament es caríssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssim!

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio