LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Novel·la

Els booms literaris de principi de 2016

Els llibres més venuts al mercat espanyol durant el primer quatrimestre
By , on 23 de maig de 2016

noia del tren

L’any 2016 ha portat importants novetats a les llibreries, perfilant-se algunes d’aquestes com els grans booms o best-sellers que resisteixen el pas d’un any com Paula Hawkins i la seva ‘La noia del tren’. Autors com Juan José Millás, Eduardo Mendoza, Mario Vargas Llosa i Juan Marsé han tornat amb força gràcies a noves obres publicades aquest anys, alguns de les quals s’han colat entre els més venuts. Repassem alguns dels llibres amb més estirada de vendes en el que va d’any:

‘La noia del tren’, Paula Hawkins

El best-seller que va arrasar a Estats Units i Regne Unit també ho fa en les llibreries espanyoles. L’escriptora britànica va canviar el periodisme econòmic pel ‘thriller’ d’arrels psicològiques; creant en aquesta novel•la, que explica una trama d’intriga i terror amb una parella com a protagonista i en la qual apareixen també temes com la violència de gènere o l’addicció a l’alcohol. L’adaptaciò cinematogràfica de la novel•la, amb Emily Blunt com a protagonista, ha tornat a despertar l’interès pel llibre.

‘Des de l’ombra’, Juan José Millás

L’escriptor valencià Juan José Millás, un dels autors més reconeguts d’Espanya, acaba de publicar la que considera la seva novel•la més política, una pista que serveix per orientar la trama de ‘Des de l’ombra’. En aquesta ocasió, Millás narra la història de Damián, un jove al que l’atzar del cas estrany li porta a exercir com a observador de la relació d’una parella, a analitzar els seus somnis i els seus temors. “Sempre s’escriu des del conflicte”, recalca l’escriptor.

‘Historia d’un canalla’, de Julia Navarro

Nova novel•la de la prolífica escriptora i periodista Julia Navarro, que ha donat en la diana en l’última dècada amb les seves novel•les d’intriga; una aposta segura per a regalar el Dia del Pare. Un publicista nord-americà desvetlla els mecanismes de poder en les altes esferes, com es gesten les decisions que canvien el món en el qual vivim. “Sóc un canalla i no em penedeixo de ser-ho. He mentit, enganyat i manipulat al meu antull sense que m’importessin les conseqüències”, defensa el protagonista com a presentació de si mateix.

canalla

‘Sang o amor’, Donna Leon
La gran autora de la novel•la negra torna a les llibreries amb un volum que s’endinsa de nou al món de l’òpera i el cant. En aquesta ocasió, un admirador obsessiu de la soprano Flavia Petrelli és el protagonista de la trama, constituïda a partir dels atacs perpetrats per ell contra l’entorn més proper de la diva. La vol per a si mateix, un exemple de com les obsessions s’apropien de certes persones. El comissari Guido Brunetti, un vell amic de la soprano, serà el que tracti de tallar les amenaces, sempre amb el costat fosc de l’òpera com a fons.

‘El secret de la modelo extraviada’, Eduardo Mendoza
L’incombustible Eduardo Mendoza (Barcelona, 1943) porta de nou a les seves pàgines al peculiar detectiu que ja va protagonitzar les trames d’anteriors volums, com ‘El misteri de la cripta embruixada’, ‘El laberint de les olives’ i recentment ‘L’embullo de la borsa i la vida’. Un vell cas dels anys 80, l’assassinat d’una coneguda modelo de l’època, li serveix a l’autor per reflexionar sobre la societat de llavors i la d’ara. I, per descomptat, amb Barcelona com a teló de fons.

‘La legió perduda’, Santiago Posteguillo
Un dels actuals referents de la novel•la històrica a Espanya, Santiago Posteguillo, tanca la trilogia de la saga dedicada a Trajano, l’emperador romà nascut en Itàlica, prop de l’actual Sevilla. Les conspiracions tornen a dominar la trama d’una novel•la en la qual els elements històrics se citen amb les més pures trames intrigants, inclosa la corrupció. Per Posteguillo, Trajano seria un bon model a seguir en l’actualitat pel seu “conjunt de virtuts”, ha declarat en recents entrevistes. Publicada per Planeta.
‘Ser feliç a Alaska’, Rafael Santandreu
Rafael Santandreu proposa de nou una sèrie de receptes per adaptar-se al cada vegada més exigent ecosistema laboral, familiar i personal en el qual habitem. El psicòleg barceloní, autor d’altres reeixits llibres com ‘L’art de no amargar-se la vida’ i ‘Escola de felicitat’, ha convertit els seus llibres en divertits acostaments a problemes quotidians, com l’estrès, la incomunicació, l’ansietat, la tristesa o la baixa autoestima. El subtítol del llibre, ‘Ments fortes contra vent i marea’, és el perfecte resum dels seus propòsits.

‘Rio 2016’, de Francisco Ibáñez
L’autor de les aventures de Mortadelo i Filemón s’avança als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i publica un volum que sempre apareix en cites com aquesta o el Mundial de Futbol. De nou, els dos agents de la TIA (Técnicos de Investigación Aeroterráquea) hauran de desbaratar els plans d’un sabotejador que està administrant un brevatge als esportistes de primera fila, a causa del qual perden les forces i no poden competir.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els booms literaris de principi de 2016”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio