LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

Els 5 llibres de ficció en català més venuts de la setmana

Les preferències dels lectors en català
By , on 17 de maig de 2016

capita froc

Els lectors aficionats tenen la diada de Sant Jordi assenyalada en el calendari, una excusa perfecte per tornar a carregar les lleixes amb noves obres literàries. No obstant, els autèntics addictes a la literatura no poden evitar comprar totes les setmanes o un cop al mes un nou llibre. Si és d’aquest tipus o t’has quedat amb ganes de més després de Sant Jordi, segueix les recomanacions de milers de lectors i opta per un dels llibres de ficció en català més venuts d’aquesta setmana:

  • La filla del Capità Groc (Víctor Amela): Guardonada amb el premi ‘Ramón Llull’, aquesta novel·la està a les llibreries per a tots aquells lectors voraços amb ganes de veure’s submergit en un ambient històric però des d’un punt de vista gens habitual. Aquesta història ens mostra la guerra carlista des del punt de vista d’una nena de tretze anys, qui és la filla d’un dels capitans de l’exèrcit carlí. Escrita pel periodista Víctor Amela té també una faceta d’autor des de fa anys; mostrant-nos una novel·la que atraparà a qualsevol lector.
  • Tot això ho faig perquè tinc molta por (Empar Moliner): Aquesta novel•la és una joia literària que commou i diverteix el lector del principi al final. Les dificultats d’afrontar l’absurd, de viure sense por i d’estimar sense fer mal són tractades amb tanta lucidesa com sarcasme per part d’Empar Moliner. Dues mares de l’escola que fan running pel bosc, un presentador que vol lligar-se l’entrevistat, la por que un fill prengui mal, la parella que ja no riu, l’esnobisme gastronòmic i tantes neurosis quotidianes apareixen en aquest llibre brillant que et farà treure un somriure a cada nova pàgina.
  • La noia del tren (Paula Hawkins): Una noia que ha begut més del compte perquè ha perdut la seva ocupació i, a més, és incapaç de superar una ruptura amorosa. Una noia com qualsevol altra en el seu pitjor moment acaba involucrada en una recerca policial per assassinat. Rachel, la protagonista de ‘La noia del tren’ de Paula Hawkins, agafa a diari el mateix tren i cada dia observa el mateix paratge de cases i persones. Durant uns segons al dia, veu una parella fent l’esmorzar a la seva terrassa però un bon dia i durant uns pocs segons, quelcom no és el de sempre; desencadenant així una historia de misteri que es manté com un best-seller des de l’any passat.
  • Res no és perfecte a Hawaii (Màrius Serra): A l’illa de Hawaii té lloc congrés sobre el capità Cook, qui va ser el descobridor d’aquestes illes, i també la inauguració d’un complex turístic. No obstant, un accident taca ambdós celebracions. El jove periodista hawaià Tom Rodley és designat per cobrir el succés, acabant investigant-lo amb Jane Auden, una antiga companya d’estudis. La investigació sobre el presumpte atemptat, l’enigma dels pares del jove i els preguntes sense resposta sobre el capità Cook s’encreuen en aquesta obra de misteri.
  • L’assassí que va somiar amb un lloc al cel (Jonas Jonasson): De nou, Jonasson ens porta una novel•la sorprenent, divertida, amb un estil ràpid i trama esbojarrada. Aquest cop, un assassí que té remordiments sobre el que ha fet, una pastora protestant sense fe, i un recepcionista que vol canviar la seva vida coincideixen. Tots tres, munten una societat en què la religiosa i el recepcionista manen i l’assassí fa els encàrrecs. Una equilibro que es trenca quan l’assassí vol abandonar la seva feina, sobretot des que descobreix la paraula de Déu; una decisió que els altres dos membres no voldran acceptar.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 5 llibres de ficció en català més venuts de la setmana”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio