LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres digitals

Els 10 hàbits de lectura en paper i digital dels internautes

Mil i una formes de bolcar-se en la literatura
By , on 14 de octubre de 2016

llibres

L’Associació per a la Recerca de Mitjans de comunicació (AIMC en les seves sigles en castellà) ha presentat els resultats d’un nou estudi realitzat a través del seu propi panell d’internautes, una iniciativa que busca conèixer en profunditat quins són els hàbits de lectura dels internautes incloent la lectura en paper i l’electrònica. Si bé l’estudi mostra les tendències en premsa i en literatura, nosaltres només ens quedem amb les 10 conclusions sobre els llibres:

1. El 87% dels internautes participants afirma haver llegit algun llibre o còmic en els últims 12 mesos. Aquells que han llegit llibres en aquest temps, han devorat una mitjana d’11,6 llibres (gairebé un al mes), dels quals 7 són en format paper i la resta en format electrònic; el tipus de lector els qual es pot beneficiar de les tarifes planes de lectura.

2. El 61% ha llegit en alguna ocasió un llibre en versió digital. El dispositiu més utilitzat per a la lectura és el llibre electrònic (e-Book), quelcom que ha assenyalat el 61% internautes que ha llegit algun llibre en format digital. Els següents dispositius més utilitzats son les tabletes (38%), l’ordinador (25%) i el smartphone (20%).

3. Si tenim en compte els llibres en qualsevol format (paper o digital), el 45% dels internautes declara llegir llibres tots o gairebé tots els dies i un 19% es volca a la lectura una o dues vegades per setmana (19%). D’altra banda, un 13% declara no llegir “mai” o “gairebé mai”.

4. Les dones que declaren llegir tots o gairebé tots els dies representen el 52% del seu sexe, mentre que els homes que llegeixen amb aquesta mateixa freqüència se situen en el 38%. Així doncs, les dones són més lectores i dediquen més temps que els homes a aquesta afició.

5. En preguntar-los per quin de les dues opcions prefereix llegir, tenint la possibilitat de triar entre ambdues, el 63% es decanta pel llibre en paper, el seu format tradicional, enfront del 16% que prefereix la versió electrònica. El 21% de lectors que l’és igual triar una o una altra versió i es declaren fans dels dos formats.

6. Els que prefereixen el llibre en paper, al•leguen com a principals raons per escollir-ho que la lectura en format electrònic no és igual que el paper (gairebé un 90%) o que els agrada sentir el tacte del paper i el no voler estar pendent de la bateria del dispositiu (18%).

7. Els que defensen l’e-Book al•leguen com a raó principal la manejabilitat que permet al lector (73%) en tenir un pes menor que un llibre en paper, seguida del factor preu/gratuïtat (42%), i la possibilitat de disposar de molts títols en el dispositiu (36%).

8. El 53% dels internautes declara haver comprat sol llibres en format paper en els últims 12 mesos, un 4% només ha comprat llibres electrònics aquesta temporada i un 12% ha comprat llibres en ambdós dels formats. Un 31% no ha comprat cap llibre durant el darrers 12 mesos.

9. La lectura a casa és l’espai majoritari de lectura, amb el 97% dels internautes que prefereixen la comoditat de casa seva per poder gaudir d’aquest plaer. Els segueixen d’a prop els qui prefereixen els espais oberts (22,5%), mitjans de transport (19,8%) i llocs d’espera (19,5%).

10. La novel•la és el gènere literari preferit dels enquestats, escollida per un 30%. Les preferències varien molt entre homes i dones. Per exemple, les novel•les sentimentals/ d’amor són triades per un 10% de la dones, mentre que ells, en un 10% dels casos, es decanten per les novel•les de ciència ficció.

Imatge: condesign

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 10 hàbits de lectura en paper i digital dels internautes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio