LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

El Món Groc, primer llibre d’Albert Espinosa

Filosofia de vida d'un amant de la vida
By , on 13 de setembre de 2011

El Món Groc

Albert Espinosa és probablement un dels personatges més polifacètics que podem conèixer. Actor, guionista y director de cinema, televisió i teatre, escriptor... tot sembla poc per a ell. Entre els seus darrers èxits, la sèrie de televisió Polseres Vermelles, ha estat un nou descobriment de la capacitat d’Espinosa per arribar a tots els públics i tocar-li ben dins del cor.

El seu tercer i darrer llibre, Si tu em dius vine ho deixo tot… però digue’m vine, ha venut ja més de mig milió d’exemplars, va ser el més venut al passat Sant Jordi i ja prepara edicions per a diversos països europeus. Potser era la seva faceta menys coneguda, la d’escriptor, però ara per ara és la que més èxits li està reportant. És per això que resulta interessant conèixer els llibres que ha escrit l’autor en els darrers anys.

Avui us volem parlar de El Món Groc, la seva primera obra. Es tracta segurament de la més biogràfica i no és una novel·la, però tampoc un llibre d’autoajuda. La infància d’Albert Espinosa ha marcat molt tota la seva vida i en gran part la seva primera obra. Amb 13 anys Espinosa va ser diagnosticat de càncer i va sotmetre’s a una llarga hospitalització que no va finalitzar fins deu anys després, i havent patit l’amputació d’una cama, perdent un pulmó i sotmetent-se a tractament de quimioteràpia.

Tanmateix, la duresa d’aquella etapa sobta en veure com Albert Espinosa ha sapigut transformar el patiment en força i la malaltia en vitalitat. El Món Groc és un recull de consells, frases, persones… que han envoltat a l’autor durant la seva vida, amb principal èmfasi a la infància. Ell anomena ‘grocs’ a aquelles persones especials de la seva vida, aquelles que farien o haurien fet el que fos per ell i a qui sempre guarda un lloc al seu cor. A nosaltres ens pot passar igual, i segur que tenim els nostres ‘grocs’ i sabem perfectament quins són.

Sense cap mena de dubte, el llibre és un inici perfecte per començar a conèixer tota l’obra d’Albert Espinosa i gran part de la seva filosofia de vida. Probablement la seva sinceritat, senzillesa, transparència i sensibilitat és el que ha fet que les seves obres tinguin les mateixes virtuts i d’aquí el gran èxit aconseguit any rere any. Segur que, si llegiu El Món Groc, a cada llibre, obra de teatre, sèrie, guió o pel·lícula d’ell trobareu parts d’aquest llibre, de les emocions que transmet, de les ganes de viure, de fer senzilles les coses, de mostrar-te tal com ets. Coneixeu el vostre Món Groc? Perseguiu allò que voleu? Com diu el subtítol del llibre, “si creus en els teus somnis, ells es crearan”.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Món Groc, primer llibre d’Albert Espinosa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio