LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres digitals

El 23% dels llibres editats a Espanya era en format digital

La tinta electrònica guanya més seguidors
By , on 27 de febrer de 2015

El 23% dels llibres que es publiquen a Espanya ja són e-books, segons ha anunciat la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE). Les bones xifres dels llibres publicats en format digital també acompanyen les vendes del sector, ja que la federació ha confirmat que la facturació del llibre digital puja un 8%, aconseguint els 80,26 milions d’euros anuals, enfront de la venda de llibres en paper, que va descendir un 9,7% a Espanya en 2014.

La Federació d’editors ha explicat que actualment un de cada tres lectors opta per llegir llibres electrònics, segons recull l’Informe de la Societat de la Informació a Espanya 2014, editat per la Fundació Telefònica. Per aquest motiu Carlos Martínez, CEO de IMF Business School i Director del Màster en Tecnologia Educativa, afirmés llavors que ‘els llibres digitals guanyen terreny al llibre tradicional’, però caldrà veure si l’increment de l’IVA dels llibres electrònics frenarà aquest major interès del públic.

Així doncs, els lectors que prefereixen els e-books enfront a comprar el mateix títol e format paper incrementen la quantitat de llibres que llegeixen de mitjana. Un informe publicat per la consultora Mintel sobre el mercat de llibres a Espanya recull que entre els motius estan el menor preu de les obres digitals enfront de l’augment dels preus dels llibres tradicionals i la comoditat de tenir múltiples llibres en un mateix dispositiu.

Segons l’últim informe presentat per la Federació de Gremis d’Editors, ‘Anàlisis del Comerç del Llibre’, la venda de llibres acumula una caiguda del 19% en els últims deu anys, un fet que es relaciona amb la proliferació de tabletas, smartphones i apps. No obstant això, els dispositius electrònics no han estat els responsables exclusius de la caiguda de venda de llibres de paper, la pirateria d’e-books o també ha fet inclinar la balança cap a l’exemplar digital han contribuït a que el sector del llibre acumuli pèrdues en el format paper.

Tot i això, el sector dels editors espanyols s’agafa a les bones dades dels llibres digitals. I és que durant els dos primers quadrimestres de 2014 es van facturar 398,6 milions d’euros en vendes de llibres, un 6,6% que en el mateix període de 2013, quan es van facturar fins a 427 milions, segons les dades del Baròmetre de vendes de les llibreries independents d’Espanya, realitzat per la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (CEGAL).

Imatge: orinoko42

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El 23% dels llibres editats a Espanya era en format digital”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio