LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres, Novel·la, Opinió

Eclipse, d’Stephanie Meyer

La tercera entrega de la saga Crepúsculo... m'indigna
By , on 29 de gener de 2010
Molt lluny d'una bona novel·la de vampirs

Molt lluny d'una bona novel·la de vampirs

Feia dies que tenia ganes de parlar-vos d’Eclipse, però abans em toca fer una introducció a l’escriptora i a la nova obra que ens presenta. L’autora, Stephanie Meyer, ha conmocionat el panorama de la literatura juvenil internacional amb aquesta sèrie de llibres que té com a protagonista femenina una jove estudiant, la Bella, i a un atractiu vampir, en Edward Cullen. Eclipse és el tercer llibre de la saga de Crepúsculo i en aquesta entrega Bella haurá de decidir entre el seu amor per l’Edward o l’amistat que l’uneix a en Jacob, però a més haurà de prendre una decisió que l’afectarà durant tota la seva vida: decidir si ha de viure o morir, tot des d’un doble sentit, clar està.

Feta aquesta introducció, només em queda donar la meva humil opinió sobre aquest revolucionari moviment literari. Bé, en primer lloc cal que sabeu que sóc una gran aficionada a la literatura vampírica i que possiblement entre els meus llibres preferits de ficció trobareu Entrevista con el vampiro y Lestat el vampiro, d’Anne Rice. No sé si els haureu llegit, però francament, ni punt de comparació amb la saga Crepúsculo, així que us els recomano.

Seguint amb Anne Rice… per on començo? Bé, he de dir que els personatges, tant d’Entrevista con el vampiro com de Lestat el vampiro, estan tan ben construits que cada cop que m’acabava un llibre sentia una nostalgia increíble que només es dóna quan un llegeix grans obres, no com amb Crepúsculo que a la meitat de la novel·la em resultava feixuc continuar llegint, principalment perquè el lector pot adelantar-se a la trama i saber què és el que passarà a continuació.

D’altra banda, m’agradaria destacar fets que tenen lloc a la saga de Crepúsculo i que tenen a veure amb la naturalesa vampírica dels protagonistes. Avís important: qui no hagi llegit cap dels llibres i vulgui conservar la màgia que no continui llegint perquè és possible que desvetlli algun detall important, dit això no m’hen faig responsable. Bé, punt número 1: d’on s’ha tret l’autora de Crepúsculo que un vampir brilla com un diamant durant el dia? Fins on jo sé, els vampirs es converteixen en cendre quan els toca el sol.

Punt número 2
: com pot quedar-se embaraçada una mortal d’un vampir? Primer, els vampirs no tenen necessitats sexuals i segon, en cas de que les tinguin no poden dur-les a terme perquè estan morts. Punt número 3: què és l’imprimació dels homes llop? Encara ara estic sorpresa per aquesta nova habilitat. Punt número 4: des de quan els vampirs i els homes llop són enemics? Si us plau, si algu em pot donar una resposta, em faria un gran favor.

Ja per acabar, perquè podria continuar però aleshores no us llegirieu els llibres d’Stephanie Meyer, vull recomanar no només la lectura dels llibres d’Anne Rice, sino també animar-vos perquè veieu la pel·licula d’Entrevista con el vampiro. Fins i tot en aquest aspecte supera a Crepúsculo, ja que la fidelitat és increible, les recreacions del segle XIX impressionants i els carisma de Lestat (interpretat per Tom Cruise) supera els límits de la imaginació. Només recordar que estaré encantada de rebre la resposta a les preguntes formulades amb anterioritat i que podem convocar una gran protesta per la saga de Crepúsculo. Algú s’apunta?

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “Eclipse, d’Stephanie Meyer”

1

PIENSA UN POQUITO.

LOS VAMPIROS EXISTEN?

PUEDES IMAGINARTELOS COMO QUIERAS I HA HAGAN LO QUE QUIERAN.

2

No em sembla bé que critiquis Stephanie Meyer per “inventar-se” l’existència dels vampirs. Com diu KELIN -el del comentari 1- qui sap del cert l’existència dels vampirs? Un mort no té desig sexual però sí que es passeja de nits? Si un mort és un no-viu, no viu de cap de les maneres, no? Si Stephanie Meyer ha decidit fer així els seus vampirs particulars deu ser perquè ha cregut que atraurien més al lector -que, a més, imagino que volia seduir al públic adolescent i no fer una gran obra literària i, si és així, reconeguem que se l’ha d’aplaudir-. Quan ets adolescent i llegeixes qualsevol dels llibres de la saga de Crepuscle (me’ls vaig llegir els quatre quan ho era), creu-me: et resulta fascinant l’història d’amor vampiresca.

Respostes a les preguntes? Segons la reinvenció d’Stephanie Meyer:

Pregunta 1:
Els vampirs són ésser sobrenaturals -com ja he comentat, qui en coneix la verdadera existència?- i l’autora ha volgut que brillessin com diamants al sol. Potser pel fet que no seria agradable que els protagonistes, tan ben pintats com els ha creat, es desintegressin.

Pregunta 2:
La mortal pot quedar-se embarassada perquè segons Meyer els vampirs sí que tenen impulsos sexuals i sí que poden practicar sexe encara que siguin morts -em repeteixo, si són morts, teòricament, tampoc caminarien ni es mourien…- i, fins i tot, amb més passió i força que els demés. (Segons Meyer, els vampirs sónincreïblement més forts, més ràpits, més valents i més astuts que els humans, entre altres virtuts).

Pregunta 3:
Un altre invent de Meyer, una manera d’accentuar el romanticisme de l’història. Els homes llops creen una mena de vincle natural entre ells o entre ells i altres éssers, de manera que estableixen un amor permanent, inesborrable, inpenetrable…

Pregunta 4:
La veritat és que no recordo ben bé quin argument dóna Meyer a l’oposició entre els dos tipus d’éssers. (Fa uns anys que em vaig llegir els llibres i no ho recordo del tot. Possiblement et mentiria si ho volgués explicar ara.)

No vull anar en contra teva, ni que creguis que em passo de llesta, ni res per l’estil. Però, sincerament, penso que no es pot criticar una novel·la de ficció per la seva poca credibilitat perquè, si no són les novel·les de ficció les increïbles, quines ho han de ser?

I pel que fa a les teves recomanacions de llibres, intentaré fer-me amb algun d’ells i probar altra literatura vampiresca ;)

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio