LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 

Post tagged with ‘xat i amor’

Llibres

Vejer de la Frontera, escenari de la propera novel•la de Moccia

L’amor de Nicco i María succeeix a Espanya
By , on 8 de abril de 2014

La localitat de Vejer de la Frontera (Cadis) ha estat finalment el poble triat per l’escriptor italià Federico Moccia per a ambientar la seva propera novel•la. Moccia és un fenomen editorial de la literatura juvenil romàntica, que ha aconseguit col•locar novel•les com ‘A tres metres sobre el cel’, ‘Tinc ganes de tu’ o ‘Perdona si et dic amor’ entre els llibres més venuts.

L’escriptor va recorre durant el passat mes d’octubre diversos pobles espanyols per a seleccionar l’escenari de la seva propera historia d’amor. Aquest cop, la trama de la segona part de la trilogia ‘Aquest instant de felicitat’ es centrarà en la relació que desenvolupen María, una noia espanyola, i Nicco, un jove italià. Així doncs, sembla que el teló de fons del llibre de Moccia serà la localitat gaditana de Vejer de la Frontera.

La lluita per ser l’emplaçament del famós escriptor italià va quedar reduïda a una pugna entre Hondarribia (Guipúscoa) y Vejer, que van ser els pobles finalistes de la selecció que en va fer l’autor del llibre ‘Perdona, però vull casar-me amb tu’. Tot i que la localitat gaditana serà l’escenari principal on es desenvoluparan els fets, Moccia ha explicat que Hondarribia també apareixerà de “forma significativa” en la seva propera novel•la.

Continue reading »

Comments (0)
Novel·la

El llenguatge secret de les flors de Vanessa Diffenbaugh

Una història molt original, creativa, tendra i emotiva
By , on 20 de setembre de 2012
Molsa

La molsa simbolitza 'Amor matern' segons els codis de la societat victoriana

El llenguatge secret de les flors és el debut de Vanessa Diffenbaugh com a novel•lista. I els seus inicis com a escriptora no podien haver tingut millor rebuda. El seu llibre ha sigut un èxit absolut de crítica i lectors tant als Estats Units com a Europa. A Catalunya arriba de la mà d’Edicions 62 en català i d’editorial Salamandra en castellà. És una lectura molt recomanada per la seva creativitat, fluïdesa i tendresa. S’inspira en el codi que utilitzava la societat victoriana per expressar els sentiments mitjançant les flors. Al final del llibre, hi ha un breu diccionari amb el significat victorià de moltes plantes per tal que el lector pugui trobar el significat metafòric, en cas d’oblidar-se.

El llibre narra la història de la Victòria, una noia orfe que no troba cap família que la pugui acollir. És una nena molt complicada, amb molt de temperament i que és incapaç tenir cap mena de contacte humà. Però finalment és acollida per l’Elizabeth i sembla ser que les coses canvien de rumb. En un primer moment, la relació és difícil i complicada, però finalment es crea un vincle entre elles incapaç de trencar-se. És aleshores quan ella li ensenya el significat que tenen les flors segons la societat victoriana. Per diferents raons que cal descobrir llegint la novel•la, la relació entre l’Elizabeth i la Victòria es trenca. La història que s’explica comença quan la jove fa 18 anys i és obligada a marxar de l’orfenat. Després de mesos vivint al carrer, cuidant de les flors dels parcs, troba una feina com a florista que li farà recordar temps passats i errors que ha comès durant la seva vida.

La lectura de El llenguatge secret de les flors és ràpida, perquè l’estructura del llibre té molt de ritme: primer un episodi de la infància i després de l’edat adulta de la Victòria. Narrat en primera persona, es veuen les penúries (i la serenitat amb la que es pren les coses) i la tragèdia de la marginació social. En certa manera, es pot veure l’egocentrisme de la societat d’avui dia, que gira la cara davant allò que es considera diferent o inadaptat.

Continue reading »

Comments (0)
Llibres

‘Romeu i Julieta’ de William Shakespeare, un clàssic molt proper a les noves generacions

'Romeu i Julieta' pot agradar als més joves pels temes tant moderns i actuals que tracta, molt propers al seu dia a dia
By , on 6 de setembre de 2012

Llegir els clàssics, sobretot per les noves generacions, no és una tasca senzilla. I és que no solen ser els best sellers més populars de les llibreries, tampoc són la narrativa juvenil més famosa entre la seva edat i, a vegades, solen ser de lectura obligatòria a classe, cosa que desmotiva força. A més a més, pel fet de ser, precisament, “clàssics”, sembla que estiguin molt allunyats d’ells, del seu dia a dia, de la seva forma de pensar i parlar. Però això és una completa equivocació, perquè, si aquests llibres han sigut capaços de mantenir-se al llarg dels anys, és perquè els seus temes no canvien, no passen de moda i segueixen sent igual d’importants i potents de generació en generació.

Balcó Julieta Verona

El famós balcó on Romeu i Julieta expressaven el seu amor a Casa di Giulietta, a Verona (Itàlia)

Un dels clàssics més populars i famosos de William Shakespeare és ‘Romeu i Julieta’. I és una molt bona lectura per apropar aquest tipus de llibres als més joves perquè és una obra que s’ha reinventat nombroses vegades i ha servit d’inspiració per pel•lícules i llibres més moderns com per exemple ‘Crepuscle’. Les referències a la tràgica història dels amants de Verona són molt freqüents, perquè hi ha molts elements morals, filosòfics i espirituals que encara formen part de la realitat quotidiana, tot i que l’obra s’escrigués al segle XVI.

Potser una de les coses més atractives que té ‘Romeu i Julieta’ és el tema de rerefons. Durant molts anys, ha servit de debat entre teòrics per no arribar a cap conclusió definitiva. L’obra de Shakespeare, per tant, és un cúmul d’interpretacions que genera noves idees al respecte a mesura que apareixen nous teòrics i nous lectors.

Continue reading »

Comments (0)
Llibres, Novel·la

Una narrativa juvenil cada cop més enganxosa

Carolina s’enamora és l’última publicació de Federico Moccia
By , on 24 de febrer de 2011

Federico Moccia torna a ser el protagonista de totes les llibreries

El filó Moccia continua. Després de Perdona si et dic amor, A tres metres sobre el cel, Tinc ganes de tu i Perdona però vull casar-me amb tu, arriba a totes les llibreries l’última obra de l’italià Federico Moccia, Carolina s’enamora. Una novel•la que relata les primeres aventures, amors i desenganys d’una adolescent normal i corrent que viu una vida normal i corrent. I us preguntareu, què la diferència de la resta de títols de l’autor? Doncs res. I és que quan està comprovat i recomprovat que una història i una temàtica té èxit, perquè canviar-la? Per què ser originals i poder fracassar? És molt millor explotar el que ja sabem que funciona i caminar sobre segur, no?

Sigui com sigui sembla que les coses li van molt bé a Moccia, ha publicat cinc llibres amb un èxit aclaparador i tres d’ells s’han adaptat ja a la gran pantalla. Recordem que tot i que Perdona si et dic amor i A tres metres sobre el cel s’han estrenat a Espanya i que la tercera part, Tinc ganes de tu, està pendent de gravació, aquests tres llibres ja s’havien adaptats a Itàlia, amb un èxit més que qüestionable.

Però, que tenen els llibres romàntics que agraden tant? Per què es venen amb tant d’èxit tant els de bona com els de mala qualitat? Es que tenim una falta i una necessitat tant gran d’amor i romanticisme que només la podem trobar entre els llibres? La resposta no és, ni de bon tros fàcil, però el que si és segur és que aquest tipus de literatura, entre la que també trobem tota la saga Crepuscle ha trobat el seu forat a la societat i no es tracta només del públic adolescent, un destinatari que es pot predir fàcilment, sinó que són moltes les mares que es passegen d’aquí allà amb Perdona si et dic amor sota el braç.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres, Novel·la, Opinió

L’explotació de Crepuscle continua

La segona vida de Bree Tanner
By , on 5 de juliol de 2010

La segona vida de Bree Tanner

Estaries dispost a donar la teva vida per amor? O amb altres paraules, et convertiries en un vampir ansiós per la sang humana per la persona a la que estimes? Aquestes preguntes, en el món real incoherents, marquen el principal eix argumental de les novel·les i les pel·lícules de la saga Crepuscle, èxit de masses i fracàs de crítica.

Fa uns anys, no tants, érem capaços de viure al marge del món crepuscular que Stephanie Meyer va inventar. Existien els primers llibres i les fans començaven a multiplicar-se, però l’escala de mesurar era encara petita. He de confessar, per exemple, que fins que no va sortir la primera pel·lícula de la saga ignorava per complet que existís un vampir anomenat Edward Cullen enamorat de la humana Bella Swan.

En arribar però els llibres a la industria cinematogràfica el boom és va disparar. Adolescents embogides que supliquen a l’actor que interpreta al vampir, Robert Pattinson, que les mossegui; mares que resen perquè les seves filles es creuin amb Jacob Black i aquest s’enamori d’elles o àvies que es reuneixen setmana rere setmana per veure les pel·lícules. És que ens hem tornat bojos?
Continue reading »

Comments (0)
Autors, Llibres

El viaje al poder de la mente d’Eduard Punset

Eduard Punset en essència pura
By , on 29 de juny de 2010

Qui no ha vist mai a Eduard Punset i el seu programa de “Redes”? Doncs bé, pels fanàtics d’aquest geni, entre els quals m’incloc, tenim l’oportunitat de gaudir de la seva manera de fer i parlar en aquest llibre El viaje al poder de la mente. Amb aquest llibre l’autor tanca una trilogia dedicada a la felicitat, l’amor i el poder, segons molts les claus que mouen el món per on ens movem i vivim.

Per tal d’apropar-vos una mica més al que podem trobar al llibre, us deixo el video de  Youtube, així podreu comprovar vosaltres mateixos de què us estic parlant. El simple fet de sentir-lo parlar em sembla que ja és motiu més que suficient per animar-nos a voler llegir els seus llibres. I a qui no li agradi la lectura… doncs sempre pot seguir-lo al seu programa de televisió.

Tot i que molts de nosaltres ens fem aquest tipus de preguntes, és a dir, si l’ésser humà neix amb una moralitat, si el que mou l’amor només són qüestions químiques, etc. Eduard Punset va més enllà. El seu cercle d’amistats i coneguts, també de professionals en la matèria, ens ajuden a entendre una mica més què som i cap a on anem. En moltes ocasions les preguntes que ens fem no tenen una resposta clara i a l’altura de la nostra capacitat, però heu de saber que gaire bé tot esta estudiat.
Continue reading »

Comments (0)
Autors, Llibres

Perdona però vull casar-me amb tu

Una segona part entretinguda de públic femení
By , on 28 de juny de 2010

L'obra de Moccia, un èxit

Que consti que no és una proposta per part meva, però fa força temps que mentre vaig a la feina trobo a molta gent llegint aquest llibre, Perdona però vull casar-me amb tu. La majoria dels lectors són dones, i clar, la curiositat va poder amb mi. Així que durant uns dies em vaig convertir en una més que llegia aquest llibre de Federico Moccia. He de dir, que és la segona part de Perdona si te llamo amor, i clar em falta una part de la lectura per acabar de comprendre la vertadera intenció del llibre.

Us diré que els dos protagonistes de la trama, en Niki i l’Alex estan en un punt d’enamorament que resulta massa embafador, però sembla que als lectors els hi agrada. A mi, doncs bé… no massa, però perquè tampoc sóc massa seguidora d’aquest tipus de novel·les. El cas, és que tornen de l’illa de Blu on han passat uns dies inoblidables i meravellosos compartint el seu amor.

La Niki es troba amb les seves amigues i hi haurà una sèrie de problemes que posaran a prova la seva amistat. Per la seva part l’Alex torna a la seva vida normal, i amb ella als seus amics que per coses de la vida han hagut de fer front a moltes dificultats que han posat en perill els seus matrimonis. Davant d’aquest panorama tots es retroben per a parlar de l’amor, cadascun amb les seves peculiaritats tenint en compte l’edat, les situacions personals particulars, etc. Les preguntes que és fan passen per la pregunta universal de: existeix l’amor? És certa la crisis del setè any? Tenen raó aquells que diuen que l’amor no dura més de tres anys? I clar, la pregunta més complicada de totes: l’amor dura per sempre?
Continue reading »

Comments (0)
Literatura eròtica, Novel·la

La insuportable lleugeresa de l’ésser de Milan Kundera

Una història d'amor interrompuda
By , on 12 de març de 2010

La obra de Kundera

La insuportable lleugeresa de l’ésser, de Milan Kundera, és un d’aquells llibres memorables que solen utilitzar-se com petits fites a l’hora de seguir la bibliografia del seu autor. Una novel·la completíssima, plena de petits moments on el narrador aconsegueix trencar la realitat com si fos un vitrall i deixar clar que no és una novel·la més, ni una història d’amor, sinó tot un manifest sobre la vida i els seus detalls.

Tomás, un metge faldiller, coneix a Teresa gairebé per casualitat i se l’emporta al llit. Després de descobrir que ella no és com les altres (amb ella el joc no és el mateix, sembla anar més enllà del sexe), inicien un estrany romanç ple de contradiccions, com les aventures de Tomàs o el aviat que comencen a viure junts. Aquesta trobada tan accidentat serà el centre d’una espiral que obeeix a la vegada a la malícia de l’atzar i la fatalitat de l’etern retorn, i que anirà tornant-se cada vegada més dolorosa, més insuportable, a mesura que vagin entrant personatges com Sabina (l’atractiva fotògrafa) o Franz, l’amant d’aquesta, un marit idealista que troba el sentit del seu matrimoni en la infidelitat.

Però això és l’argument. Sota un títol que espanta i enamora, el llibre realment són pàgines i pàgines sobre com es prenen els personatges la història. Les incomoditats que li causa a Tomàs la vida en parella, els mals de cap de Teresa en descobrir la gelosia, la por de Franz. Com aquests personatges afronten el món dins del seu paradís / infern particular, com respiren, es mouen i demanen l’hora, amb una profunditat psicològica que (de vegades, algunes) s’acosta a la perfecció.
Continue reading »

Comments (0)
Novel·la

La mecànica del cor, de Mathias Malzieu

Amor, gelosia i passió... i un cor de fusta
By , on 15 de febrer de 2010
La mecànica del cor

La mecànica del cor

Una història d’amor i desamor, que sembla un conte per a nens petits per la peculiaritat dels seus personatges, però que clarament tracta temes seriosos de la vida adulta. El protagonista, en Jack, fill d’una prostituta neix a Edimburg, una nit del segle XIX. El seu cor no funciona correctament i per tal de seguir viu, li posaran un cor de fusta, al que li haurà de donar corda durant tota la seva vida. Per tal de que aquest cor funcioni haurà de seguir una sèrie de regles, entre les que està “no enamorar-se”, i d’aquí neix el títol del llibre, “la mecànica del cor” perquè d’aquest complicat funcionament en depèn la seva vida.

Durant la lectura de la novel·la podrem veure la clara marginació que viu en Jack, ja que és diferent a la resta. Però trobarà un intens amor de mà d’una cantant andalusa a la que seguirà fins a Granada. Durant aquest viatge trobarà infinitats de personatges peculiars i a més, viurà la màgia de l’amor i el desengany.

I bé, feta aquesta breu introducció al fil argumental de la història, no us recorda a ningú? Tot i que les comparacions són odioses, no us recorda a les històries d’en Tim Burton? A més, l’ambientació de la novel·la té un aire gòtic que fa que ens imaginem als personatges envoltats d’un misteri fosc, però molt atractiu. A mi personalment, em recorda a Eduardo Manostijeras, que també s’enamora d’una jove, però hi ha grans dificultats per a materialitzar l’amor que senten l’un per l’altre. En aquest cas, en Jack té un cor de fusta al que li ha de donar corda, i ha de seguir la regla de no enamorar-se. Serà capaç de seguir les regles?
Continue reading »

Comments (0)
Autors, Llibres, Novel·la

L’amor en els temps de còlera, una obra d’art

És l'història d'amor més rellevant de la literatura?
By , on 5 de maig de 2009
Portada d'una gran obra

Portada d'una gran obra

El 2007 es va estrenar als Estats Units la versió cinematogràfica de L’amor en els temps del còlera (Love in the estafi of cholera és el títol original de la pel·lícula, dirigida per Mike Newell i amb Javier Bardem i Giovanna Mezzogiorno com a protagonistes), de l’escriptor i premio Nobel Gabriel García Márquez, al que pràcticament tots coneixereu i del que la majoria haurà llegit els seus Cent anys de solitud.

La novel·la és la història d’amor i tenacitat més bella que mai hagi llegit i, si bé Cent anys de solitud és una obra perfecta quant a desenvolupament i tècniques narratives, amb una evolució psicològica dels personatges sorprenent, L’amor en els temps del còlera és una obra bellíssima. El propi autor s’ha referit a ella en més d’una ocasió com la seva predilecta entre totes les quals ha escrit: «El meu llibre és L’amor en els temps del còlera, aquest és el llibre que va a quedar. Cent anys de solitud és un llibre mític, i jo no tracto de disputar-li cap mèrit, però L’amor en els temps del còlera és un llibre humà amb els peus en la terra del que som nosaltres de debò».

L’obra tracta dels sentiments més purs que puguin albergar els éssers humans, però sense encegar-se en ells i reflectint les adversitats d’una època minada per la pobresa i les guerres civils, així com per les traves que altres personatges posaran a una relació aparentment impossible entre Florentino Ariza i Fermina Ariza, ja que pertanyien a classes socials diferents i entre ells existia una considerable diferència d’edat.
Continue reading »

Comments (2)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio