LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 

Post tagged with ‘tot et sera pres’

Llibres

Vejer de la Frontera, escenari de la propera novel•la de Moccia

L’amor de Nicco i María succeeix a Espanya
By , on 8 de abril de 2014

La localitat de Vejer de la Frontera (Cadis) ha estat finalment el poble triat per l’escriptor italià Federico Moccia per a ambientar la seva propera novel•la. Moccia és un fenomen editorial de la literatura juvenil romàntica, que ha aconseguit col•locar novel•les com ‘A tres metres sobre el cel’, ‘Tinc ganes de tu’ o ‘Perdona si et dic amor’ entre els llibres més venuts.

L’escriptor va recorre durant el passat mes d’octubre diversos pobles espanyols per a seleccionar l’escenari de la seva propera historia d’amor. Aquest cop, la trama de la segona part de la trilogia ‘Aquest instant de felicitat’ es centrarà en la relació que desenvolupen María, una noia espanyola, i Nicco, un jove italià. Així doncs, sembla que el teló de fons del llibre de Moccia serà la localitat gaditana de Vejer de la Frontera.

La lluita per ser l’emplaçament del famós escriptor italià va quedar reduïda a una pugna entre Hondarribia (Guipúscoa) y Vejer, que van ser els pobles finalistes de la selecció que en va fer l’autor del llibre ‘Perdona, però vull casar-me amb tu’. Tot i que la localitat gaditana serà l’escenari principal on es desenvoluparan els fets, Moccia ha explicat que Hondarribia també apareixerà de “forma significativa” en la seva propera novel•la.

Continue reading »

Comments (0)
Llibres

Albert Espinosa publica ‘Brúixoles que busquen somriures perduts’

La quarta novel·la d'Albert Espinosa serà un èxit segur per Sant Jordi
By , on 8 de abril de 2013

Albert Espinosa és un escriptor que poc a poc va agafant reconeixement per part dels lectors. Ha guanyat la fama, principalment, gràcies a la sèrie de televisió ‘Polseres Vermelles’, que actualment, TV3 emet els darrers episodis de la segona temporada. Fa poques setmanes s’ha publicat el seu darrer llibre, ‘Brúixoles que busquen somriures perduts’, que segur que serà un total èxit per Sant Jordi. Les seves obres, tant als llibres com a la televisió, estan carregades de dramatisme i positivisme, que generen al lector una barreja de sensacions de tristesa, tendresa, esperança i il•lusió. Albert Espinosa té un do especial per tocar la fibra sensible.

L’autor va viure 10 anys en un hospital, des dels 13 anys, quan li van diagnosticar càncer. Aquesta experiència tant dura li ha servit d’inspiració per les seves obres i ha creat una personalitat única amb una visió de la vida molt particular, una filosofia que transmet en els seus llibres a partir dels personatges tant peculiars però ràpids d’estimar a la vegada. A més a més, moltes de les històries i successos que s’expliquen en les seves obres són reals, basades en la seva pròpia experiència o que li han explicat amics seus, sempre amb el seu permís, clar.

A ‘Brúixoles que busquen somriures perduts’ les dones tenen gran importància, no n’havien tingut mai tanta en els seus llibres. I és que hi ha cinc dones que marquen la vida del personatge protagonista: la seva esposa morta, les seves dues filles, la seva mare i la dona del seu germà. Però el llibre en sí, és una reflexió sobre la sinceritat com a element indispensable per a la felicitat. El protagonista es troba en la dramàtica situació de superar la mort de la seva dona i cuidar del seu pare malalt. Amb tota seguretat, un llibre que emocionarà i serà l’èxit assegurat de Sant Jordi.

Continue reading »

Comments (0)
llibres infantils

‘Món llibre’, l’avantsala del Dia de Sant Jordi

Llibres, tallers i activitats perquè els més petits gaudeixin del món de la literatura
By , on 14 de abril de 2012

S’apropa Sant Jordi i amb ell la festa dedicada als llibres més important, però no l’única! I per mostra el festival de literatura que es porta a terme aquest cap de setmana a Barcelona i que reuneix als més petits per despertar en ells el gust per la lectura.

Un primer apropament al món de la literatura

‘Món llibre’ està adreçat a nens i nenes d’entre 0 i 12 anys, es tracta d’un festival pioner a Europa que enguany compta amb els llibres i les activitats de més de 40 editorials de literatura infantil i juvenil, a més de amb la col•laboració de les biblioteques de la ciutat comtal, més de 10 revistes i institucions com la Casa Amèrica, el CCCB o el MACBA. Uns organitzadors de luxe per uns convidats de luxe.

Continue reading »

Comments (0)
Premis

VI Premi Sambori Òmnium

Un premi escolar de narrativa en català destinat a promoure l’ús literari de la llengua catalana
By , on 31 de desembre de 2011

Òmnium Cultural convoca el VI Premi Sambori Òmnium, el premi escolar de narrativa en català destinat a promoure l’ús literari de la llengua catalana a les escoles i instituts. Enguany s’espera que participin al certamen més de 20.000 joves, tot i que només 18 aconseguiran lluitar amb el guardó Sambori Omnium Catalunya.

Portal web del concurs

Les bases del concurs són les següents:
1.Es convoca un premi de narrativa obert a tots els escolars del Principat, la Franja i Catalunya del Nord.
2.Les narracions hauran de ser individuals, originals i escrites en català.
3.La temàtica de la narració serà lliure.
4.S’atorgaran premis a les categories següents:
•Cicle Inicial de Primària (1r i 2n)
•Cicle Mitjà de Primària (3r i 4t)
•Cicle Superior de Primària (5è i 6è)
•Primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO)
•Segon cicle de secundària (3r i 4t d’ESO)
•Batxillerat i cicles formatius

Continue reading »

Comments (0)
Llibres
Un llibre de relats amb una motivació solidària

Germán Llorca presenta ‘Els escrits pericana’ a València

By , on 14 de novembre de 2011

El pròxim dia 17 es presentarà a València el llibre de Germán Llorca, ‘Els escrits pericana”. Llorca, professor de periodisme a la Universitat de València i director d’Ara Multimèdia, afirma que no és escriptor, i com que no viu de la literatura, va decidir donar l’import íntegre de la recaptació a una causa solidària. Serà beneficiària dels vora 9.000 euros en que s’estima la recaptació total del llibre  l’Associació de Familiars per a la Integració del Malalt Mental d’Alcoi i Comarca, poble natal de Llorca (AFIEM). De fet, ‘Els escrits pericana‘ ja es va presentar a Alcoi fa uns mesos, amb un una bona acollida. I és que aquest llibre no és ni tan sols un llibre a l’ús sinó més bé un recull de contes relats i històries breus que recorren temes com l’amistat, la mort o la quotidianitat.

pericana

Cartell de la presentació.

En paraules del mateix autor: “és un conjunt a l’atzar d’idees que formen part dels pensaments que tenim totes les persones en algun moment de les nostres vides i que finalment ha pres forma de llibre”. Així doncs, sempre segons l’autor, la idea hauria partit del seu interés per conservar en paper alguns dels escrits del seu blog, si més no els que més li agradaven. “A partir d’aquí la idea va anar fent-se gran i finalment s’ha convertit projecte solidari”.

A més, aquest llibre s’ha fet a comanda i mitjançant el sistema crowdfunding, és a dir que s’ha pogut publicar i editar gràcies a les aportacions voluntàries que la gent ha anat fent. Fins a 35 aportacions en només dos dies, que haurien amb un valor de 50 euros cadascuna, cosa que va permetre sufragar el total de l’edició, valorada en uns 1.700 euros. “Si era un projecte solidari, havia d’aconseguir que eixira  a cost zero”. Se’n va sortir i assegura estar emocionat. Cadascuna de les 35 persones que van aportar el seu granet de sorra té una menció en forma de recordatori al llibre i un exemplar com a obsequi. Llorca destaca a més que tant la il·lustració de portada, com la correcció de textos i la maquetació han sigut un treball amb una qualitat professional, però realitzat des de la col·laboració desinteresada.
Continue reading »

Comments (0)
Novel·la
Una novel·la sobre la història d'Europa

Jo confesso, el gran èxit de Jaume Cabré

Ha superat la primera edició en una setmana
By , on 8 de setembre de 2011

És un dels autors del moment i la seva novel·la, recent estrenada, ja ha superat les 18.000 vendes previstes per a la primera edició. Jaume Cabré ha trencat els motlles i està entre els llibres més venuts de les llibreries i centres especialitzats amb la seva obra Jo confesso, que serà també una de les protagonistes a la Setmana del Llibre.

Portada del llibre

Adrià Ardèvol és el personatge principal d’aquesta novel·la que supera el miler de pàgines. Un nen nascut al barri de l’Eixample als anys 40 a través del qual viurem la realitat de Barcelona i, sobretot, de tota Europa i el mal que la recorre i l’ha maltractat durant sis segles. La història del Vell Continent és, per tant, el centre de Jo confesso, una autèntica obra documental i històrica que retrata amb certesa l’Europa dels darrers segles. Especialment important és la vida del nen, nascut enmig d’una família benestant de la burgesia però, per contra, amb una manca d’amor i acompanyament important dels seus pares. Tot això marcarà de forma clara la seva confessió i ens permetrà, també, viatjar des del segle XIII fins a la seva vida actual. Un objecte preciat com el violí del seu pare, que és antiquari, és un element perfecte per recórrer la seva història, els seus orígens, fins a portar-nos a la desgràcia que porta a sobre el protagonista, un nen de la posguerra que segueix la seva confessió sense saber si obtindrà cap perdó.
Continue reading »

Comments (0)
contes

La tortuga que volia creuar el desert, l’aposta de Bernat Romaní per aquest Sant Jordi

L’obra compta amb les il•lustracions de Nilobon Kijkrailas
By , on 22 de abril de 2011

Un llibre que podràs trobar als expositors aquest Sant Jordi

S’acosta Sant Jordi i amb ell totes les novetats literàries de l’any. Quin serà el número 1 en vendes? Quines novetats oferiran les editorials? Per resoldre algunes d’aquestes incògnites haurem d’esperar al 23 d’abril, per resoldre’ns algunes altres no hem de fer res més que entrar als portals webs de les diferents editorials. Òmnium, per exemple, aposta fort per una sèrie de títols que ja pots trobar al seu web i a les llibreries, a més i per tal de donar més protagonisme a la festa, ha organitzat un concurs perquè els lectors elegeixin la seva obra preferida, d’entre les que ells proposen, clar. Es tracta del concurs Llança, per trobar més informació només has de pitjar aquí.

Entre les obres que trobem està el llibre infantil, La tortuga que volia creuar el desert de Bernat Romaní amb il•lustracions de Nilobon Kijkrailas, un títol que porta la següent sinopsis: Què porta a una tortuga que viu en una selva frondosa plena de palmeres a travessar un desert ple de perills? Els animals que trobarà al llarg del viatge seran els seus aliats o potser els seus enemics? Si ho vols saber, fes la travessia amb la tortuga. Això sí, al contrari que ella, hauràs d’obrir bé els ulls.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres, Llibres digitals

Ernest Benach: “La política 2.0 ha de permetre la interacció entre polític i ciutadà”

By , on 30 de juny de 2010

Ernest Benach segueix amb la presentació del seu llibre

Política 2.0 és el títol el llibre del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, en el qual explica aquest concepte, en posa exemples i fa referència a l’ús que es pot fer de les noves tecnologies a la política. El Sr. Benach ens va rebre al Parlament de Catalunya per a conversar al voltant de les xarxes socials i la política, a més d’altres temes que recentment han estat notícia. Sense cap dubte, el domini que té de les noves tecnologies li ha permès obrir un debat interessant sobre la seva integració dins la política. El seu exemple és interessant per a conèixer com de proper pot arribar a ser un polític de primera línia amb els ciutadans, assumint certs riscos però també generant un diàleg interessant amb altres persones, companys, polítics i ciutadans.

Què és la Política 2.0?
En teoria la política es fa a través de la web 2.0 com a concepte interactiu, però va més enllà. És aquella política que ha de permetre una major interacció entre polític i ciutadà, forçar més el diàleg i enlloc de parlar a la gent parlar amb la gent.

Quina rebuda ha tingut fins ara Política 2.0?

Interessant. Encara l’estem presentant, ha sigut un debat bastant llarg. Hi ha hagut una bona acollida i algunes aportacions positives que fan pensar.

Quins riscos observa en el fet que un polític sigui tan accessible a la xarxa?
Que és molt accessible i tot és molt més arriscat en determinats moments. Però si no arrisques no pots canviar les coses. Malgrat els dubtes i els temors hi ha moments en què cal arriscar.

Quin temps li dedica a les xarxes socials i al seu bloc en el dia a dia?

No es pot parlar en quantitat de minuts i hores. És una qüestió d’integrar-ho a la teva feina. Per exemple, un fumador quant temps dedica a fumar al dia? És difícil de saber. Això és el mateix, ho integres i forma part de la teva dinàmica de treball. Jo no he deixat de fer res per això.

Considera que els polítics catalans aprofiten les noves tecnologies per a apropar-se als ciutadans?
Comencen tímidament a plantejar-ho, però estem a l’inici de tot plegat.

Es considera un pioner?
Som uns quants, no sóc pas jo sol. Però d’entrada a la gent que es dedica a la política no li és fàcil. Hi ha hagut un increment i va a més però molt poc. La bona resposta a la pregunta és saber quants hi haurà d’aquí a un any.

A nivell espanyol i europeu hi ha?
Sí, i els segueixo fins i tot. Hi ha gent que ho assumeix de manera sincera i positiva, però hi ha qui ho fa com a tàctica electoral. A Catalunya possiblement a nivell d’estat està una mica per davant.
Continue reading »

Comments (0)
Novel·la

La mecànica del cor, de Mathias Malzieu

Amor, gelosia i passió... i un cor de fusta
By , on 15 de febrer de 2010
La mecànica del cor

La mecànica del cor

Una història d’amor i desamor, que sembla un conte per a nens petits per la peculiaritat dels seus personatges, però que clarament tracta temes seriosos de la vida adulta. El protagonista, en Jack, fill d’una prostituta neix a Edimburg, una nit del segle XIX. El seu cor no funciona correctament i per tal de seguir viu, li posaran un cor de fusta, al que li haurà de donar corda durant tota la seva vida. Per tal de que aquest cor funcioni haurà de seguir una sèrie de regles, entre les que està “no enamorar-se”, i d’aquí neix el títol del llibre, “la mecànica del cor” perquè d’aquest complicat funcionament en depèn la seva vida.

Durant la lectura de la novel·la podrem veure la clara marginació que viu en Jack, ja que és diferent a la resta. Però trobarà un intens amor de mà d’una cantant andalusa a la que seguirà fins a Granada. Durant aquest viatge trobarà infinitats de personatges peculiars i a més, viurà la màgia de l’amor i el desengany.

I bé, feta aquesta breu introducció al fil argumental de la història, no us recorda a ningú? Tot i que les comparacions són odioses, no us recorda a les històries d’en Tim Burton? A més, l’ambientació de la novel·la té un aire gòtic que fa que ens imaginem als personatges envoltats d’un misteri fosc, però molt atractiu. A mi personalment, em recorda a Eduardo Manostijeras, que també s’enamora d’una jove, però hi ha grans dificultats per a materialitzar l’amor que senten l’un per l’altre. En aquest cas, en Jack té un cor de fusta al que li ha de donar corda, i ha de seguir la regla de no enamorar-se. Serà capaç de seguir les regles?
Continue reading »

Comments (0)
Llibres, Llibres gratuïts

Descarrega llibres de matemàtiques gratis

Més de 500 textos per a descarregar
By , on 29 de novembre de 2009
La calculadora, fidel acompanyant en el món matemàtic

La calculadora, fidel acompanyant en el món matemàtic

Les matemàtiques acostumen a ser un autèntic mal de cap per a molts infants i joves durant la seva etapa d’estudiants. Prefereixen memoritzar lliçons de socials, naturals o història abans de posar-se davant un problema i pensar en quina pot ser la solució, buscar operacions adients i arribar a resoldre’l.

Tanmateix, les matemàtiques es poden convertir en una autèntica passió si li posem interès. Fins i tot les podem veure com un joc si les dominem, i cada problema serà un repte a superar.

Com a prova tenim els jocs de la Nintendo DS que ens plantegen qüestions matemàtiques, i estem parlant d’un videojoc. Sobre matemàtiques existeixen moltíssims recursos, jocs i dinàmiques i materials interessants que els pares i professors han de conèixer per a fer d’aquesta ciència quelcom atractiu.

Recorrentel Web a la recerca d’un llibre que ens han sol·licitat he donat amb un lloc molt interessant, sobretot per als amants de les Matemàtiques, que crec els serà de molta ajuda, o això esperem almenys.

Es tracta d’un portal on podreu descarregar llibres de Matemàtiques gratis i així recolzar-vos en els vostres estudis amb textos de tot tipus, des d’aquells amb conceptes claus, fins a centenars d’exercicis per a resoldre.

No parlem només de llibres de problemes com els clàssics que ens feien fer durant les vacances d’estiu, sinó que també hi ha llibres de lectura sobre el món de les matemàtiques, fins i tot posant-nos en el lloc de gent a qui no li agradaven, com és el cas del protagonista de El diable dels números, de Hans Magnus E.

Aprotiteu aquesta autèntica biblioteca de les matemàtiques per a acostar-vos més a aquesta ciència, sigueu joves o adults. Es tracta d’una sel·lecció interessant amb obres destacades on trobareu també petits trucs per a resoldre millor els problemes o fer-los en menys temps.

Podeu accedir al lloc en qüestió i descarregar llibres de Matemàtiques que necessiteu o simplement, que més us apeteixi per a conèixer molt més en profunditat aquesta complexa (almenys per a mi) ciència. Teniu més de 500 textos per a gaudir!

Foto: calculadora per Daniela Cristina a Flickr

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio