LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 

Post tagged with ‘maria rosa ’

Llibres

Vejer de la Frontera, escenari de la propera novel•la de Moccia

L’amor de Nicco i María succeeix a Espanya
By , on 8 de abril de 2014

La localitat de Vejer de la Frontera (Cadis) ha estat finalment el poble triat per l’escriptor italià Federico Moccia per a ambientar la seva propera novel•la. Moccia és un fenomen editorial de la literatura juvenil romàntica, que ha aconseguit col•locar novel•les com ‘A tres metres sobre el cel’, ‘Tinc ganes de tu’ o ‘Perdona si et dic amor’ entre els llibres més venuts.

L’escriptor va recorre durant el passat mes d’octubre diversos pobles espanyols per a seleccionar l’escenari de la seva propera historia d’amor. Aquest cop, la trama de la segona part de la trilogia ‘Aquest instant de felicitat’ es centrarà en la relació que desenvolupen María, una noia espanyola, i Nicco, un jove italià. Així doncs, sembla que el teló de fons del llibre de Moccia serà la localitat gaditana de Vejer de la Frontera.

La lluita per ser l’emplaçament del famós escriptor italià va quedar reduïda a una pugna entre Hondarribia (Guipúscoa) y Vejer, que van ser els pobles finalistes de la selecció que en va fer l’autor del llibre ‘Perdona, però vull casar-me amb tu’. Tot i que la localitat gaditana serà l’escenari principal on es desenvoluparan els fets, Moccia ha explicat que Hondarribia també apareixerà de “forma significativa” en la seva propera novel•la.

Continue reading »

Comments (0)
Autors

L’èxit literari i televisiu de María Dueñas

'El temps entre costures' ha venut més d'1 milió d'exemplars i s'ha traduït a més de 25 idiomes.
By , on 31 de octubre de 2013

María Dueñas és una escriptora de Puertollano (Castella – la Manxa) que durant els últims anys ha guanyat el reconeixement i la popularitat per part del públic. Cada any, els seus llibres es troben entre els més venuts per les dates senyalades de Sant Jordi o Nadal. El 2009 es va publicar ‘El temps entre costures’, una novel·la que ha sigut traduïda a més de 25 idiomes i se n’han venut més de 1 milió d’exemplars. Fa unes setmanes s’ha estrenat a Antena 3 l’adaptació del llibre en forma de sèrie, amb molta acceptació per part dels telespectadors i aficionats del llibre, que creuen que és molt fidel al text original.

Més de 5 milions d’espectadors segueixen setmana rere setmana les aventures de la Sira Quiroga. El dia de la seva estrena, la ficció va superar estrepitosament l’audiència de les grans competidores ‘Isabel’ (TVE) i ‘La voz’ (Telecinco). Això demostra l’interès de la població per la trama i l’impacte social que continua tenint la literatura, encara que no ens ho sembli. La sèrie durarà 11 episodis, de 70 minuts cadascú, i en principi no se’n faran més temporades. Segons l’autora, que ha treballat amb l’equip de guió, el llibre està sencer a la sèrie, com a novetat, només s’aprofundeix en algunes trames i personatges.

El llibre de María Dueñas explica la història de la Sira Quiroga, filla d’un modista que fuig amb el seu xicot a Tetuan, abans no esclati la Guerra Civil. Allà obrirà un taller de costura per les dones dels militars i diplomàtics. A les seves pàgines, es podran descobrir una gran quantitat de personatges i trames molt interessants. Hi apareixerà Rosalinda Fox, qui va existir a la vida real, amant del primer ministre d’Afers Exteriors de Franco; o Marcus Logan, un periodista que es farà amic i viurà una intensa història d’amor amb la protagonista.

Tots ells es troben en un moment de tensió i nervis front l’inici imminent de la Segona Guerra Mundial. Tothom és sospitós de formar part d’un bàndol o l’altre. I el petit taller de la Sira es convertirà en un punt de trobada de diferents personalitats alemanyes per compartir informacions sobre la Guerra, posant en perill la vida de la protagonista. És una novel·la (i una sèrie de televisió també) que recomanem, perquè és molt fidel històricament, l’evolució de la protagonista és molt interessant i els personatges estan molt ben treballats. A més, és una trama que enganxa des del primer moment, sens dubte un bon regal per les properes festes.

Foto de LeahLikesLemon a Flickr

Comentaris tancats a L’èxit literari i televisiu de María Dueñas
Novel·la

L’Evangeli segons Jesucrist, de José Saramago

"Aleshores el Diable va dir, S'ha de ser Déu, perquè t'agradi tant la sang."
By , on 3 de octubre de 2012
La Pietà

La Pietà de Michelangelo, a la Basílica de Sant Pere del Vaticà

‘L’Evangeli segons Jesucrist’, de José Saramago, és un llibre complicat de llegir. En primer lloc, perquè costa de veure l’objectiu del mateix. És sabut per tothom que l’autor era ateu, de manera que, en un primer moment, es pot pensar que el llibre ha de ser crític amb la religió cristiana, però no ho és del tot. No és el primer llibre que Saramago escriu sobre el cristianisme, també hi ha ‘Caín’, una obra meravellosa que explica els episodis més desagradables de Déu a l’Antic Testament, intentant presentar els fets tal i com són: una faula.

Aquest Evangeli de Saramago és ben curiós i original, perquè presenta el naixement de Jesús com a home i no com a divinitat. Així doncs, Jesús és fill dels seus pares, com tots els humans (i res de sants i verges). Ara bé, també es fa un retrat de l’època i de les formes de pensar del moment (i, en definitiva, les creences religioses que arriben fins als nostres dies). Per exemple, la inferioritat de la dona a la societat. Hi ha un moment en què Josep es planteja si parla amb la seva dona o no, perquè creu que Déu, després, li demanarà comptes sobre les converses que ha tingut amb ella, sobre si eren útils o innecessàries. El personatge de Maria es veu com una dona submisa, silenciosa i, inclús, pecadora.

Els personatges que apareixen durant la vida de Jesús, són el més reals possibles. Saramago no mitifica, ni idealitza, ni converteix en divinitat així com així a cap personatge. Jesús, per exemple, no manté una vida tan pura amb Maria Magdalena com predica l’Església, sinó que mantenen relacions sexuals i fan vida de parella, malgrat la seva mare no estar-hi d’acord. Jesús té enemics, comet errors, dubta i té pors com qualsevol persona al món. Aleshores, què té d’important Jesús a la història? Se li planteja un debat moral entre convertir-se en una divinitat molt poderosa a canvi de morir, ser torturat i que al món hi hagi guerres, morts i injustícies en nom seu. Un dels moments més destacables del llibre és la conversa amb Déu i el Dimoni, perquè José Saramago fa una interessant reflexió sobre què és el bé, el mal i el poder.

Continue reading »

Comments (0)
Llibres

Autors que signaran llibres el Dia de Sant Jordi (Part 3)

Encara no saps on signa el teu escriptor preferit?
By , on 20 de abril de 2012

Últim post dedicat a Sant Jordi i als autors que signaran llibres aquest dia.

Si vols veure a l'Eduard Punset només tindràs una oportunitat!

Risto Mejide: ‘Que la muerte te acompañe’
12h – 13h: El Corte Inglés (Plaça Catalunya)
13h – 14h: Casa del Llibre (Passeig de Gràcia)
17h – 18h: Fnac L’illa (Av. Diagonal)
18h – 19h: El Corte Inglés (Av. Diagonal)

-Eduardo Mendoza: ‘El enredo de la bolsa y la vida’
11h – 12h: Casa del Llibre (Rambla de Catalunya)
12h – 13h: Catalònia (Passeig de Gràcia / Ronda Sant Pere)
13h – 14h: El Corte Inglés (Plaça Catalunya)
17h – 18h: La Central (Rambla Catalunya / Mallorca)
18h – 19h: Abacus (Rambla Catalunya / Còrsega)
19h – 20h: Laie (Passeig de Gràcia / Casp)

-Ana Milán: ‘Sexo en Milán’
11h – 12h: Fnac Triangle (Plaça Catalunya)
12h – 13h: El Corte Inglés (Portal de l’Àngel)
16h – 17h: Casa del Llibre (Passeig de Gràcia)
17h – 18h: Fnac Arenas (Plaça Espanya)
19h – 20h: Fnac L’illa (Av. Diagonal)

Continue reading »

Comments (0)
Autors, Llibres, Novel·la

El cementiri de Praga, la novel·la més recent d’Umberto Eco

L’obra es publica 30 anys després de El nom de la Rosa
By , on 26 de desembre de 2010

L'última obra del geni de les lletres

30 anys després de la presentació al paranimf de la Universitat Complutense de Madrid de El nom de la Rosa, Umberto Eco presenta al mateix recinte El cementiri de Praga, la seva obra més recent. Un esdeveniment històric que succeeix entre noms tan coneguts com Lope de Vega, Cisneros o Covarrubias i no precisament perquè tal personalitat assistissin a l’acte en persona sinó perquè els seus noms, gravats sobre pedra a les parets del paranimf, presidiren des de les altures l’acte. Cal recordar que allà mateix Eco també va ser anomenat Honoris Causa per la Complutense.

A la taula presidencial, a més de l’autor estaven Carlos Berzosa, Rector de la UCM; Jorge Lozano, Catedràtic de Periodisme i amic personal d’Umberto Eco i Silvia Querini, editora de LUMEN, encarregada de publicar la novel•la. Uns personatges que en lloc d’amenitzar, complementar i fer interessant la presentació la van convertir en un acte soporífer. I és que, si us plau, si alguna persona de les que llegeixi aquest post ha de presentar un llibre però no és l’autor, que tingui en compte que el protagonista de l’acte no és ell, sinó el responsable del llibre. Concepte que no devien tenir molt clar els acompanyants del senyor Eco, que van parlar i parlar d’aspectes intranscendents minuts i minuts, sense tenir el compte que tots els allà reunits hi estàvem per escoltar les paraules de l’autor, no tota una dissertació periodística ni un míting polític.

Impressions i aspectes subjectius apart, però que no volia deixar de remarcar, El cementiri de Praga ens narra les vivències de Simonini, un personatge que segons Umberto Eco: “és el ser més repugnable i antipàtic que s’ha creat al món literari”. Un home amb un profund odi als jueus, les dones, els maçons… i tots aquells personatges peculiars.
Continue reading »

Comments (1)
Llibres, Llibres digitals

Àngels de pedra de Rosa Pagès

By , on 3 de juny de 2010

Àngels de Pedra

Sota aquest títol s’amaga una novel·la que comença amb mencions directes a l’època de l’any on les flors comencen a brotar i a fer olor. L’autora, acompanyada d’un estil -massa- edulcorat ens relata una història on l’escenari és Reus, la seva ciutat. L’obra explica el pas del Modernisme de principis de segle i acaba en la Setmana Tràgica, fet a remarcar ja que quan es va presentar la novel·la feia 100 anys de l’incident.

Per tant l’obra es centra en un tema històric on la terra era propietat municipal. Ara per ara ens sembla una autèntica bogeria, però en el moment en el que es situa la novel·la era el més habitual. És important remarcar que els personatges de la novel·la són de diferents classes socials, fet que no separa massa l’obra de la resta de novel·les que tracten aquest període històric. Podem trobar treballadors i burgesos, on els conflictes i les diferències entre ells són l’eix que condueix l’obra.

L’autora ens explica amb molta precisió, en alguns moments n’abusa, la pintura d’un quadre falsificat. Com és d’esperar també explica les vagues dels obrers, amb un sentiment sindicalista molt de l’època, exactament igual que les respostes de la burgesia. En quant al títol de l’obra, Àngels de Pedra, val a dir que fa referència a una figura que hi ha a l’institut o manicomi de Pera de Mata de Reus.
Continue reading »

Comments (0)
Novel·la, Opinió

Dones de Manhattan

Pur feminisme narcotitzant
By , on 23 de febrer de 2010
Portada del llibre

Portada del llibre

Fa un temps em van regalar un llibre… bé, m’en han regalat molts, però avui us en parlaré d’un en especial. Fa un parell d’anys va arribar a les meves mans Dones de Manhattan (Mujeres de Manhattan), i segurament us sonarà perquè fa cosa d’un any han estrenat una sèrie basada en aquest llibre. L’autora és Candace Bushnell, més coneguda per la seva fantàstica novel·la de Sexo en Nueva York, també portada a la petita i gran pantalla.

Però desprès de l’èxit de Sexo en Nueva York, la veritat és que esperava força més d’aquesta novel·la. Dones de Manhattan està molt en la línia de la popular sèrie, 4 dones d’uns 40 anys comparteixen els seus secrets perquè són grans amigues. La peculiaritat d’aquestes dones és que han arribat a triomfar, i tot i que en moltes ocasions la seva vida personal és un desastre, la vida professional és el somni de qualsevol persona. La diferència d’aquestes protagonistes amb les de Sexo en Nueva York és que la majoria tenen vida familiar: fills i marit. Cosa que les altres (Carry, Samantha, Charlotte i Amanda) no.

No obstant és una lectura prou entretinguda. No espereu trobar la bíblia de la psicologia femenina, perquè jo personalment no m’identifico amb cap de les protagonistes, i tampoc reflexions que us canviïn la forma de veure la vida, però tot plegat és força entretingut. Ni més, ni menys.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres gratuïts, llibres infantils

El Petit Príncep, aprenentatges per a petits i grans

By , on 16 de novembre de 2009
El conte més universal

El conte més universal

El Petit Príncep és un dels contes de referència de la literatura mundial. Va ser publicat el 1943 per l’escriptor i aviador francès Antoine de Saint-Exupéry. Des de llavors el llibre ha estat recomanat per a la lectura de nens i adults pels bons ensenyaments i missatges que porta amb si el particular conte.

Ha estat traduït a 180 llengües i dialectes diferents. Des de la primera publicació del llibre el relat ve acompanyat per il·lustracions fetes pel propi autor. Aquesta obra constitueïx un clàssic de la literatura infantil, però guanya el cor tant de nens com d’adults que es commouen amb la seva lectura. En ell es comuniquen temes realment delicats com ho són el sentit de la vida, l’amistat, l’amor i els valors. En aquest relat, l’autor es figura a si mateix perdut en el desert del Sahara, després de sofrir un problema amb el seu avió. En aquest moment es fa present un petit príncep.

Mitjançant les converses amb el petit príncep, l’autor deixa veure la seva pròpia visió sobre l’estupidesa humana i sobre la franca saviesa dels més petits. Pensa que la majoria de les persones perden aquesta saviesa al créixer. En aquest extraordinari relat, Antoine De Saint-Exupéry narra la historia del Petit Príncep, qui per mitjà d’un llenguatge senzill i d’experiències pròpies, deixa ensenyaments que serveixen per a la comprensió i valoració de les coses simples i complexes de la vida.

Quan es coneixen el principito i el narrador, aquest últim li demana que dibuixi un anyell. En no saber com fer-ho el narrador dibuixa una boa amb l’estómac inflat, un dibuix que a la vista d’altres persones sempre havia significat un barret. El petit príncep, no obstant això, desxifra el dibuix immediatament i exclama que no vol una boa amb un elefant dintre, sinó amb un anyell. El narrador intenta dibuixar alguns anyells, però ell les rebutja. Finalment dibuixa una caixa i explica al petit príncep que l’anyell està dintre de la mateixa.
Continue reading »

Comments (3)
llibres infantils

Llibres infantils: una guia per a fer un hort urbà a casa

Una obra de Josep Maria Vallès
By , on 29 de setembre de 2009
Un llibre per a prendre noves responsabilitats

Un llibre per a prendre noves responsabilitats

Llegir és educar i formar-se en moltíssimes ocasions, i sempre que busquem llibres infantils per als nostres alumnes o fills sempre és interessant buscar aquells que comptin amb un missatge darrera de tot, que permeti als petits anar més enllà de la pròpia història que expliquen.

Aquest és el cas del llibre que us presentem avui, La meva primera guia sobre l’hort urbà, del conegut Josep Maria Vallès i editat per La Galera. Aquí l’aprenentatge està clar, doncs apropem als infants a partir de 10 anys com poder aprofitar el balcó o la terrassa de casa per a fer un hort, sempre respectant el nostre entorn i el medi ambient.

Segurament els infants, i fins i tot els pares, no s’han plantejat mai plantar hortalisses, fruites o altres aliments en un hortet a casa, enmig de la ciutat. Tanmateix, aquesta idea pot resultar una experiència molt interessant per a interactuar amb el medi natural, tenir-ne respecte, per a prendre responsabilitats en la seva cura i manteniment, etc. Sense cap dubte, parlem d’un llibre que pot comportar un gran aprenentatge per a l’infant i perquè desenvolupi actituds que potser encara no ha treballat.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres, Llibres digitals, Opinió

La màgia de Sant Jordi, el dia del llibre

Un Sant Jordi sense novetats editorials
By , on 23 de abril de 2009
La rosa i el llibre, protagonistes a Sant Jordi

La rosa i el llibre, protagonistes a Sant Jordi

És Sant Jordi, un any més. El llibre, finalitat i essència de Llegirllibres.cat, i la rosa, són els principals protagonistes d’una jornada tan especial per a Catalunya, homenatjant la preciosa llegenda del drac i Sant Jordi.

Les paradetes de roses i llibres recorren avui tota la ciutat de Barcelona, amb el seu epicentre habitual a les Rambles, també anomenada amb molt encenrt Rambla de les Flors. Aquest podria ser un post sobre les novetats editorials d’aquest Sant Jordi, però això seria caure més aviat en l’oportunisme i, fins i tot, anar en contra dels propis autors que avui promocionen els seus llibres i dels quals hi ha qui només en parla en aquestes dates.

A llegirllibres.cat parlem durant tot l’any de llibres d’ara i d’abans i, per tant, no creiem que cap autor que avui estigui signant llibres ens digui res per no parlar de novetats editorials a Sant Jordi. Aquest és el seu racó i sempre podem parlar dels seus llibres quan vulguin.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio