LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 

Post tagged with ‘libros por internet’

Llibres

La venda de llibres ha caigut un 30% respecte al 2007

Les editorials identifiquen tres grans problemes
By , on 10 de febrer de 2014

La facturació de llibres d’Espanya acumula un descens del 30% des de l’any 2007, moment en el que s’inicia la crisi econòmica, segons ha explicat aquest dimecres Rosalina Díaz Valcárcel, reelegida presidenta de l’Associació d’Editors de Madrid. El sector encadena cinc anys en el que la compra de llibres ha disminuït en un 30% respecte a xifres d’abans dels primers efectes de la crisi econòmica.

Tot i no conèixer les dades definitives de la facturació de l’any passat, Díaz estima que s’ha produït una baixada del 13% en la venta de llibres respecte a l’any 2012, que a la vegada també es va registrar un descens del 12% respecte al període precedent. Alhora, les editorials han experimentat una caiguda important de comerç exterior, ja que el nombre de títols que s’exporten es menor als dels anteriors anys.

L’esperança del sector editorial podria recaure en el llibre electrònic, però l’Associació d’Editors de Madrid ha destacat que la venda de llibres digitals és encara “testimonial” al nostre país. Segons dades de l’any 2012, solament es van vendre 80 milions de llibre en format digital enfront dels 1.700 milions d’exemplars en paper que van comprar els lectors. Aquesta diferència, segons apunta Díaz, es deu a la pirateria d’Internet.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres digitals

¿Llibre tradicional o Ebook?

Canvia la corbata, la ‘mini-pimer’ i el bolso per una bona novel•la que fullejar
By , on 16 de desembre de 2013

El Nadal pot significar regalar cultura als nostres essers estimats, però una de les preguntes a les que podem fer front ja no és sobre el tipus de novel•la que regalar sinó: ¿llibre paper o Ebook? L’un és un clàssic que adorna les llibreries, mentre que el darrer és l’opció més moderna i ens permet dur-lo a tot arreu. A continuació us presentem els ‘pro’ y ‘contra’ dels dos formats de lectura.

Ebook o llibre electrònic: El principal atractiu d’aquests dispositius de petites dimensions i pes reduït és que ens permeten dur amb nosaltres centenars de títols per llegir a qualsevol lloc, sense necessitat d’anar carregats tot el dia i amb l’oportunitat de descarregar títols en una altra llengua i per un preu menor. Alhora, és ben igual si estem a les fosques i volem llegir, ja que els aparells porten la seva pròpia il•luminació, adaptada de forma que no fa mal a la vista.

Les prestacions dels llibres electrònics com wifi, connectivitat 3G, una major memòria tàctica, una qualitat de la pantalla tàctil elevada o aplicacions que permeten navegar per Internet poden encarir el preu del producte; que pot convertir-se en una avantatge o no en funció del pressupost. A més, si busques un dispositiu per navegar i, de tant en tant, llegir, millor queda’t amb el format de paper ja que el que necessites és una ‘tablet’.
Aquest ús extra del dispositiu pot fer que la bateria s’esgoti més ràpidament, ja que aquests aparells estan pensats per funcionar 30 minuts al dia i fer durar-ne l’autonomia prop d’un mes. Altres de les desavantatges d’aquests sistemes electrònics de lectura son que no tots els formats es poden llegir en tots els aparells; tot i que a Internet podem trobar convertidors, ja és una petita murga.
Llibre de paper: A un vell conegut sempre és més fàcil treure-li els defectes que veure’n les virtuts per les quals ens va encisar. Les desavantatges dels llibres són les dimensions i el pes que tenen en comparació a un llibre electrònic, que fan que ocupin espai i que no sempre els puguem dur amb nosaltres quan sortim de casa.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres

Què passa quan et diuen que el teu germà és un assassí?

La història de l’assassinat de Fago des d’un punt de vista molt diferent, per Carles Porta
By , on 31 de març de 2012

Fa 5 anys un assassinat va trastocar la vida de tots els habitants d’un petit poble d’Osca. Als mitjans de comunicació es va parlar de la notícia durant molt temps, enviats especials, connexions en directe, reportatges en profunditat… però només un d’ells, un enviat d’El Mundo, va viure durant quatre dies dies a la casa de l’assassí, només un home va tenir accés a la informació de primera mà. Va ser Cales Porta i per tal d’explicar a tots la seva història, la història del crim des d’un altre punt de vista ha publicat ‘Fago’.

Portada del llibre en català

Arran de cobrir la noticia pel seu diari Porta es va relacionar amb les germanes de Santiago Mainar, la persona que més tard seria condemnada per l’assassinat de l’alcalde Miguel Grima. Des de llavors i durant els 5 anys que Mainar porta a la presó l’ha entrevistat més de 60 cops, el número es multiplica en el cas de les germanes i arriba a les 200. Sigui com sigui, Porta vol deixar clar que aquest llibre no pretén reobrir el cas ni la polèmica, sinó explicar els fets des de l’experiència personal de la germana de l’acusat, la Marina Mainar, protagonista del llibre. Què passa quan et diuen que el teu germà és un assassí?

Continue reading »

Comments (0)
Llibres, Novel·la

Una narrativa juvenil cada cop més enganxosa

Carolina s’enamora és l’última publicació de Federico Moccia
By , on 24 de febrer de 2011

Federico Moccia torna a ser el protagonista de totes les llibreries

El filó Moccia continua. Després de Perdona si et dic amor, A tres metres sobre el cel, Tinc ganes de tu i Perdona però vull casar-me amb tu, arriba a totes les llibreries l’última obra de l’italià Federico Moccia, Carolina s’enamora. Una novel•la que relata les primeres aventures, amors i desenganys d’una adolescent normal i corrent que viu una vida normal i corrent. I us preguntareu, què la diferència de la resta de títols de l’autor? Doncs res. I és que quan està comprovat i recomprovat que una història i una temàtica té èxit, perquè canviar-la? Per què ser originals i poder fracassar? És molt millor explotar el que ja sabem que funciona i caminar sobre segur, no?

Sigui com sigui sembla que les coses li van molt bé a Moccia, ha publicat cinc llibres amb un èxit aclaparador i tres d’ells s’han adaptat ja a la gran pantalla. Recordem que tot i que Perdona si et dic amor i A tres metres sobre el cel s’han estrenat a Espanya i que la tercera part, Tinc ganes de tu, està pendent de gravació, aquests tres llibres ja s’havien adaptats a Itàlia, amb un èxit més que qüestionable.

Però, que tenen els llibres romàntics que agraden tant? Per què es venen amb tant d’èxit tant els de bona com els de mala qualitat? Es que tenim una falta i una necessitat tant gran d’amor i romanticisme que només la podem trobar entre els llibres? La resposta no és, ni de bon tros fàcil, però el que si és segur és que aquest tipus de literatura, entre la que també trobem tota la saga Crepuscle ha trobat el seu forat a la societat i no es tracta només del públic adolescent, un destinatari que es pot predir fàcilment, sinó que són moltes les mares que es passegen d’aquí allà amb Perdona si et dic amor sota el braç.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres

“Egosurfing” de Llúcia Ramis, un llibre sobre Internet i la vanitat

Egosurfing és buscar el teu nom als cercadors d’Internet, quans cops surts?
By , on 12 de desembre de 2010

Introdueix el teu nom i egosurfeja!

L’aparició de les noves tecnologies, i sobretot d’Internet, va provocar canvis estructurals molt importants en la societat: les comunicacions, la feina, les relacions… tot va canviar i, de fet, tot segueix canviant a mesura que van evolucionant. L’últim descobriment que he fet ha estat la BlackBerry, no és que en tingui una, però molts amics meus si, i sembla mentida com un aparell tan petit pot arribar a enganxar tant! Segur que a molts d’ells si els hi preguntessis que feien abans de tenir BlackBerry no sabrien contestar-te.

Paral•lelament a l’evolució d’aquestes tecnologies, ja no tan noves, apareixen nous conceptes que intenten explicar-les. Un d’ells, el que avui ens interessa perquè dóna nom al llibre del que parlarem, és egosurfing. Sabeu què és? Egosurfing és fer una recerca a alguns dels motors de recerca d’nternet (google, yahoo…) del nostre nom. Així, intentem esbrinar quina importància tenim dins la societat, una nova forma de vanitat; segons explica Llúcia Ramis, autora de llibre “Egosurfing” a La Vanguardia: “ Tots hem buscat algun cop quantes vegades sortim als cercadors, amb la falsa il•lusió que som més famosos quantes més vegades sortim citats. I això et fa sentir important”.

El llibre, amb el que l’autora ha guanyat el premi Josep Pla 2010, ens endinsa en la vida de tres personatges, cap d’ells viu enganxat a les xarxes socials, ni tan sols a Internet, però aquest els hi serveix de mitjà per comunicar-se després d’una situació accidentada. Teo, un jove acusat de maltractament per la seva noia, va passejant un dia tranquil•lament pel carrer quan li cau una bossa d’escombraries al cap i el deixa inconscient; la Rut és una periodista sensacionalista que de seguida es posa a buscar el culpable de l’agressió i la narradora, una escriptora de libres d’autoajuda, és un personatge sense nom que es veurà acusada de l’agressió. Tres vides que s’aniran entreteixint al llarg de tota la història.
Continue reading »

Comments (0)
Llibres, Llibres digitals

Jordi Ferré: “Ens hem d’acostumar a treballar en una situació híbrida entre el paper i el digital”

By , on 3 de maig de 2010

Jordi Ferré

Jordi Ferré és l’editor de Cossetània, editorial catalana amb 14 anys de trajectòria que, a més dels títols en paper, ha fet una aposta forta per l’edició digital com a membre de l’iniciativa Edi.cat. Avui parlem amb ell tot coneixent la seva opinió sobre l’estat actual de les editorials catalanes, els llibres digitals i perspectives de futur.

-Quina és la salut actual dels llibres en català?
-Al llibre en català especialment el que li falten són més lectors. Hem de tenir en compte que tan sols una de cada cinc persones que llegeix a Catalunya ho fa en català i estem estancats en aquesta situació. És cert que s’ha millorat respecte fa vint o trenta anys però ara la situació sembla ara estancada. El nombre de títols que s’editen en català està també estancat en els darrers anys. Hi ha possibilitats de creixement però cal analitzar perquè no tenim més lectors. Una de les possibles causes és que en molts sectors no hi ha pràcticament oferta en català o n’hi ha molt poca com per exemple en el món de les guies de viatge, de traduccions d’assaig, de llibres tècnics, d’informàtica o en sectors com el llibre de bricolatge, jardinaria o mascotes.

-Creu que el pas a la venda de llibres en digital és una nova oportunitat de difondre més la llengua?
Sí, clarament. A Internet el català està molt ben posicionat i cal seguir en el llibre digital en aquesta línia. La llengua a Internet esdevé comunitat i això cal aprofitar-ho. Én aquest sentit és molt interessant que des de Catalunya es vagi al davant, com està succeïnt actualment, en la creació de plataformes digitals. A més a més, els editors que editen en català estan apostant també pel món digital. Cal treballar en aquest sentit perquè el llibre digital en català tingui un bon posicionament a la xarxa i que disposi també d’una àmplia oferta.
Continue reading »

Comments (0)
Autors, Llibres digitals, Opinió

Política 2.0, d’Ernest Benach

Internet i les noves tecnologies: una nova manera d'exercir la política catalana
By , on 2 de abril de 2010

La tecnologia aplicada a la política europea i catalana

El món de la política ha de canviar. En temps de crisi no és estrany que apareguin llibres i manuals sobre com evolucionar en les diferents àrees de la vida pública i privada un cop arribat el fi d’una etapa de creixement econòmic. Això mateix és el que pareix que ha pensat el Diputat per Esquerra Republicana i President del Parlament de Catalunya Ernest Benach, que aquest mes publica el seu darrer llibre: Política 2.0. Un manual didàctic en to d’assaig que ens invita a aplicar les noves eines tecnològiques dins del camp de la política.

Allò més interessant de Política 2.0 és el fet de que no es tracta d’un llibre per a polítics ni sobre els polítics. Al contrari, la voluntat de Benach és obrir noves portes al diàleg entre ciutadans per tal d’aclarir què significa fer política al segle XXI i com les tecnologies 2.0 poden ajudar-nos a trobar el bé comú. Mitjançant una sèrie d’experiències personals, el líder d’esquerra proposa desenvolupar la tecnologia por millorar la democràcia. Just en el moment on tots pensàvem que la política estava estancada en una posició anacrònica, Ernest Benach ens proposa canviar-ho tot per recuperar la confiança. ¿És aquesta una solució a la desesperada?

La construcció de la Catalunya del futur passa, segons l’autor, per un nou sistema de deliberació global on tots tinguem una veu. És per això que estableix com necessaris els sistemes en xarxa i les comunicacions on-line com exemple de participació igualitària. Segons les prediccions del polític, en tres legislatures es podria incloure el vot per Internet, a més d’instaurar canals de comunicació directes i sense intermediaris entre els ciutadans i la classe política. Així, eines com els blogs o les xarxes socials poden apropar postures i fer la classe dirigent molt més accessible.
Continue reading »

Comments (0)
Literatura eròtica
Estimular els sentits a través de les paraules

Literatura eròtica a Internet

Anàlisi dels relats eròtics i pornogràfics que circulen per la xarxa
By , on 18 de desembre de 2009
La literatura eròtica creix a Internet

La literatura eròtica creix a Internet

La literatura eròtica és un gènere literari en el qual les històries que ens són narrades tenen un alt componen eròtic, o fins i tot sexual. En cas que les escenes descrites siguin realment explícites, trobarem que també és possible anomenar-la literatura pornogràfica.

La literatura eròtica és un fenòmen tan antic que seria difícil establir-ne un principi clar. Podem trobar relats eròtics provinents de pràcticament totes les cultures de l’antiguitat: l’Antiga Roma, l’Antiga cultura xinesa, el famós Kamasutra, que prové de la Índia, o Les Mil i una Nits, pertanyents al món musulmà.

Es podria pensar que amb el naixement de la fotografia, la literatura eròtica va deixar d’existir, però no fou així. Tampoc amb l’arribada de la televisió i molt menys amb l’esclat de la gran font actual de pornografia: Internet.
De fet, es podria dir que més aviat al contrari. Internet ha funcionat com una plataforma desde la qual la literatura eròtica s’ha convertit en un fenomen de masses.
Continue reading »

Comments (1)
Llibres, Llibres gratuïts

Descarrega llibres de matemàtiques gratis

Més de 500 textos per a descarregar
By , on 29 de novembre de 2009
La calculadora, fidel acompanyant en el món matemàtic

La calculadora, fidel acompanyant en el món matemàtic

Les matemàtiques acostumen a ser un autèntic mal de cap per a molts infants i joves durant la seva etapa d’estudiants. Prefereixen memoritzar lliçons de socials, naturals o història abans de posar-se davant un problema i pensar en quina pot ser la solució, buscar operacions adients i arribar a resoldre’l.

Tanmateix, les matemàtiques es poden convertir en una autèntica passió si li posem interès. Fins i tot les podem veure com un joc si les dominem, i cada problema serà un repte a superar.

Com a prova tenim els jocs de la Nintendo DS que ens plantegen qüestions matemàtiques, i estem parlant d’un videojoc. Sobre matemàtiques existeixen moltíssims recursos, jocs i dinàmiques i materials interessants que els pares i professors han de conèixer per a fer d’aquesta ciència quelcom atractiu.

Recorrentel Web a la recerca d’un llibre que ens han sol·licitat he donat amb un lloc molt interessant, sobretot per als amants de les Matemàtiques, que crec els serà de molta ajuda, o això esperem almenys.

Es tracta d’un portal on podreu descarregar llibres de Matemàtiques gratis i així recolzar-vos en els vostres estudis amb textos de tot tipus, des d’aquells amb conceptes claus, fins a centenars d’exercicis per a resoldre.

No parlem només de llibres de problemes com els clàssics que ens feien fer durant les vacances d’estiu, sinó que també hi ha llibres de lectura sobre el món de les matemàtiques, fins i tot posant-nos en el lloc de gent a qui no li agradaven, com és el cas del protagonista de El diable dels números, de Hans Magnus E.

Aprotiteu aquesta autèntica biblioteca de les matemàtiques per a acostar-vos més a aquesta ciència, sigueu joves o adults. Es tracta d’una sel·lecció interessant amb obres destacades on trobareu també petits trucs per a resoldre millor els problemes o fer-los en menys temps.

Podeu accedir al lloc en qüestió i descarregar llibres de Matemàtiques que necessiteu o simplement, que més us apeteixi per a conèixer molt més en profunditat aquesta complexa (almenys per a mi) ciència. Teniu més de 500 textos per a gaudir!

Foto: calculadora per Daniela Cristina a Flickr

Comments (0)
Llibres digitals, Llibres gratuïts, Novel·la

La Guerra dels Mons, un referent

By , on 26 de març de 2008

guerra-dels-mons.jpg La Guerra dels Móns és una gran història de ciència ficció escrita per H.G. Wells i publicada per primera vegada el 1898.

Es tracta d’una de les primeres novel·les sobre contactes extraterrestres i la primera que narra una invasió a gran escala. Una obra que torna perceptibles els temors i la intució del pensador de les primeres dècades del segle passat sobre la inminència d’un desastre planetari (Guerra Mundial), abonat rigurosament per tradicions i creences sobre l’existència de vida inteligent a Mart.

En ser representada telefònicament per Orson Wells, als Estats Units d’Amèrica, moltes persones van creure’s la invasió marciana, cor de la narració, i abraçats pels seus foscos temors i els fantasmes de molts presagis de runa col·lectiva, van arribar a disparar armes de foc. La ingenuitat d’un públic que encara no coneixia la televisió va contribuir a l’èxit de la proposta de Welles que, tanmateix, va haver de demanar disculpes públicament als oients.

Els temors sobre el mal que arribava al món i que ens és imposat des del cel es van fer tangibles en el text del poderós escriptor brìtànic, qui compta, entre les seves moltes contribucions a la cultura de l’època, amb una Història Universal de la Humanitat; cosa que mostra les preocupacions que el fenomen humà despertava en tot moment a la seva ment. Per gentilesa de Videa.com, podeu llegir aquesta obra mestra totalment de franc en format PDF si feu clic sobre aquest enllaç

Informació de l’obra a la Viquipèdia

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio