LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

Dos de cada cinc espanyols no llegeix ni un llibre a l’any

Un 14,3% ha devorat 9 o més llibres
By , on 25 de agost de 2016

llibre

Un 39,4% dels adults espanyols no ha llegit un llibre en els últims dotze mesos i un 7,1% ha llegit només un exemplar segons el Baròmetre de juny de 2016 publicat publicat pel CIS sobre els hàbits de lectura i de consum de cultura dels espanyols. Així doncs, gairebé la meitat dels adults entrevistats al Baròmetre va admetre no ser un amant de la lectura, doncs només van llegir un únic llibre o no van tocar cap llibre en el darrer any.

L’enquesta apunta que dels 2.484 entrevistats, un 37,9% va afirmar haver llegit de 2 a 4 llibres durant els últims 12 mesos, mentre que un de cada deu espanyols va confirmar haver acabat de 5 a 8 llibres. A partir d’aquest rang, hi ha un 14,3% d’adults que poden ser considerats amants de la literatura i autèntics devoradors de llibres, ja que han llegit 9 exemplars o mes durant els darrers 12 mesos.

Així doncs, mentre un 5,5% d’adults ha llegit de 9 a 12 llibres des de juny de 2015 a juny de 2016 i un sorprenent 8,8% ha gaudit de 13 o més llibres en el termini d’un any; un 39,4% d’espanyols no ha obert un llibre. Tanmateix, un 74,7% dels enquestats no ha acudit els últims dotze mesos a una biblioteca i un 57,5% no ha entrat en una llibreria; però entre els que sí ho han fet, han preferit anar-hi sols tant si han anat a una llibreria (76,9%) com a una biblioteca (70,2%).

Els espanyols, poc consumidors de cultura

En quant a les visites als museus, el 68,9% dels entrevistats no ha visitat cap exposició, mostra o trepitjat un museu en el període estudiat mentre que el 10,3% ha anat una vegada en un any. Per l’altra banda, l’enquesta mostra que un 12,9% han anat diverses vegades aquest any a visitar alguna mostra artística en un museu. Els enquestats prefereixen visitar els museus amb la seva parella (59,4%), amb amics (33,8%) o en companyia dels seus fills (24,1%).

Un altre punt analitzat ha estat el del consum audiovisual, en el qual un 49,7% diu no haver anat mai al cinema l’últim any enfront d’un 20,5% que ha anat diverses vegades. Entre els que sí han trepitjat una sala de cine aquests darrers 12 mesos s’observa que al cinema se sol acudir amb la parella, la qual cosa fan un 66% dels enquestats. Amb les seves visites als museus, el 35% ha desconnectat de les rutines habituals, percentatge que puja al 47,1 en el cas del cinema.

Imatge: Unsplash

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Dos de cada cinc espanyols no llegeix ni un llibre a l’any”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio