LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Novel·la

‘Divergent’, una prometedora saga juvenil

La nova literatura juvenil té com a punta de fletxa a dones
By , on 20 de gener de 2014

divergent

La moda de les ‘sagues juvenils’ s’ha convertit en una mina d’or per les empreses del sector i en un subgènere literari que ha superat els límits de la novel•la juvenil tradicional. Els nous llibres per a aquest públic jove tenen grans dosis d’aventura, romanç i replet d’elements fantàstics en la gran majoria dels casos. Però hi ha un altra característica d’aquest tipus de literatura: la gran majoria de les ‘sagues juvenils’ tenen per autora a una dona.

L’escriptora més reconeguda dins de la literatura juvenil actual és J.K. Rowling, creadora de l’immortal saga de Harry Potter entre altres novel•les. Recentment s’han sumat altres noms femenins a les llistes dels autors súper ventes entre els adolescents i joves com Suzane Collins (la trilogia de ‘Els Jocs de la Fam’) o Cassandra Clare (saga de ‘Caçadors d’Ombres’), que recentment han comptat amb adaptacions cinematogràfiques que n’han fet augmentat la seva popularitat.

L’última revelació d’aquesta corrent literària de puny i lletra femenina és Veronica Roth, una nord-americana que amb només 25 anys d’edat ja s’ha consagrat com un referent de la nova literatura juvenil. La seva saga, ‘Divergent’, ja te enganxats a milers de joves d’arreu del món i que s’ha estès entre aquests cercles com “els nous ‘Jocs de la Fam’”. La trilogia es desenvolupa a Chicago, en un escenari post apocalíptic, on els ciutadans estan dividits en cinc faccions que representen els principals valors de la humanitat: veritat, gosadia, cordialitat, erudició i abnegació.

La protagonista de la historia, Beatrice (Tris) Prior, pertany a aquest darrer grup… o potser no. El conflicte comença quan Tris, qui acaba de complir 16 anys, ha d’enfrontar-se a un ritual per decidir si continua formant part de la facció en la qual s’ha criat o si es canvia a una de diferent, en la qual haurà de romandre la resta de la seva vida. El gir argumental es produeix quan Tris descobreix que no pertany a casa, però tampoc encaixa al cent per cent en cap d’aquest valors establerts. Aquest fet la converteix en una ‘divergent’, una condició que està prohibida a la seva comunitat i la durà a viure una gran aventura.

El món de ‘Divergent’ conté els elements necessaris per encaixar de ple en aquesta nova tendència literària: molta acció, una protagonista capaç, dosis d’amor i una realitat contra la que lluitar. La trilogia de Roth promet acabar de trencar el falç mite que els joves no llegeixen. Amb els drets de la sèrie de llibres ja venuda a un estudi cinematogràfic, ‘Divergent’ té tots els números per convertir-se en el nou fenomen literari entre el jovent.

Imatge: divergentthemovie.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Divergent’, una prometedora saga juvenil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio