LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Opinió

Cursos de treball social per entendre l’ésser humà

Els cursos per a treballadors socials ofereixen diferents modalitats d'assistència
By , on 8 de octubre de 2010

Un bon treballador social té la capacitat de crear noves expectatives

Quan es busca una professió, sempre és complicat saber quin és el millor camí a emprendre. Hi ha tantes possibilitats com d’àmplia sigui la teva visió o els teus interessos. Però una de les branques que més èxit professional té és el de les ciències socials. En aquest camp s’estudia l’ésser humà en relació amb la societat i la realitat social en les seves diferents dimensions amb l’objectiu de comprendre el món. Aquesta ciència, de possible caràcter transdisciplinar, comprèn un conjunt de disciplines científiques que aborden aquest objecte d’estudi des de diversos fronts. Aquestes poden analitzar específicament les següents àrees: el comportament i les activitats humanes, el fenomen cognitiu, l’evolució de la societat o els processos organitzatius o d’ensenyament, entre altres aspectes.

Una d’aquestes disciplinis científiques que més importància estan aconseguint en els darrers anys és el treball social. Els cursos de treball social són precisament una de les especialitats més demandades i amb tota la raó. I és que ,segons explica la Federació Internacional de Treball Social, és una disciplina que promou el canvi social, la resolució de problemes en les relacions humanes i l’enfortiment i l’alliberament del poble per incrementar el benestar. Mitjançant la utilització de teories sobre comportament humà i els sistemes socials, el treball social intervé en els punts en els quals les persones interactuen amb el seu entorn. Els principis dels Drets Humans i la Justícia Social són fonamentals per al treball social.

Per això, les sortides laborals són realment interessants i àmplies, ja que els Treballadors Socials poden exercir la professió: En àrees de benestar social (sanitat, educació, habitatge, treball…); en els serveis socials comunitaris i sectorials (CEAS, família, menors, joventut, tercera edat, discapacitats, tòxic-dependències, persones privades de llibertat, exreclusos …); en Organitzacions No Governamentals -O.N.G.s-; i a l’exercici lliure de la professió (empreses privades de Serveis Socials.


D’aquesta forma el millor és que si creus que podries dedicar-te a ajudar els altres respecte a aquestes problemàtiques, et recomano que no dubtis d’inscriure’t en algun dels molts cursos que s’ofereix en l’actualitat. Tan sols tens que llançar un ull a la web de aprendelo.com per comprovar que hi ha un total de 44 cursos possibles. A més, un dels aspectes en que més atenció han fet en aquesta selecció de formacions és que hi hagi diferents formes de classes. Ja siguin presencials, semipresencials, a distància i fins i tot on line. Amb tot això et resultarà gairebé impossible no posar-te a formar-te en una de les professions que més sortides professionals té i que millor te poden fer sentir.

Fotografia: Libertinus

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Cursos de treball social per entendre l’ésser humà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio