LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
General

Completa la teva formació amb seminaris

La UOC organitza diferents cursos breus
By , on 8 de febrer de 2012

Trobar feina o mantenir la que tenim requereix, en molts casos, una formació continuada. Tant si tenim una titulació acadèmica com si ens avala la nostra experiència, és molt probable que en determinades situacions ens trobem amb la necessitat d’ampliar els nostres coneixements o bé accedir a uns continguts específics que ens ajudin en les nostres tasques o la nostra preparació.

Ja et pots matricular als seminaris de la UOC

Una manera molt dinàmica, ràpida i profitosa d’assolir aquests coneixements i destreses és mitjançant els seminaris. La Universitat Oberta de Catalunya, mitjançant els seminaris d’hivern de la UOC, organitza aquesta oferta formativa per tal que puguem adquirir aquestes noves capacitats, tant personals com professionals. Aquests seminaris o cursos breus són de tipus virtual i, per tant, no cal assistir a cap centre. Els primers cursos van començar l’1 de febrer però encara ets a temps de matricular-te a tots aquells que comencen l’1 de març de 2012.Tot el seminari es pot seguir des de les aules del Campus Virtual de la mateixa UOC, on els alumnes poden trobar molts recursos per seguir-los (material bibliogràfic, enllaços i guies per a l’aprenentatge). A més, tenim a la nostra disposició fòrums de debat on parlar de les temàtiques tractades i compartir experiències amb altres alumnes i els professors.

Per accedir a aquests seminaris no és necessària cap titulació acadèmica, però hem de tenir present el seu contingut per estar segurs de que els podrem seguir. Tampoc és necessari fer cap prova prèvia, però sí que és recomanable revisar els continguts per tal de trobar el seminari que més s’ajusti a les nostres necessitats i els nostres interessos.

L’avaluació d’aquests seminaris és continuada, és a dir, es valorarà la tasca dels estudiants al llarg del seminari amb una sèrie d’activitats dissenyades per adquirir aquestes competències determinades i els coneixements relacionats. Amb aquestes activitats, els docents poden valorar la tasca de l’estudiant, enviar-li el seu feedbak sobre com està evolucionant i assessorar-lo sobre els punts que ha de reforçar o millorar. En aquest tipus de procés formatiu, el més important és la mateixa activitat d’aprenentatge de l’estudiant. No hi ha cap prova ni examen final de tipus presencial en aquests seminaris, tota l’avaluació es fa a partir d’aquestes activitats i, per tant, són imprescindibles per superar els cursos.

Un cop finalitzats els seminaris, obtenim per part de la UOC un certificat d’aprofitament on consta el títol del seminari i la seva durada. Alguns dels seminaris destacats estan relacionats amb les TIC i la seva relació amb les empreses, com ara el seminari “Reputació 2.0” o “Introducció a l’analítica web”. Altres àmbits en els que hi trobem cursos d’aquest tipus són la comunicació, empresa, turisme, psicologia, salut, o educació.

Tots aquests seminaris tenen un denominador comú: són cursos breus, d’entre 3 i 4 setmanes. La seva càrrega lectiva, de 25 hores, fa que siguin equivalents a un crèdit ECTS. A la mateixa web dels seminaris d’Hivern de la UOC teniu una completa fitxa de cadascun dels cursos, amb la seva durada i la data de realització.

La metodologia que es fa servir en aquest seminaris és la pròpia de la Universitat Oberta de Catalunya, fonamentada en el desenvolupament de competències professionals i personals en el marc d’un entorn virtual d’aprenentatge. La virtualització del procés educatiu permet l’accés a la formació mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació, amb una gran flexibilitat d’horari i amb independència de les qüestions de mobilitat.

A més, com que l’entorn virtual afavoreix el treball col·laboratiu, la nostra experiència es veu enriquida amb el coneixements dels altres, establint una comunicació molt directa amb altres estudiants amb els mateixos interessos i professionals que busquen millorar la seva formació però que, al mateix temps, aporten coneixements pràctics.

La matrícula per aquests seminaris ja està oberta i es pot fer online o bé per telèfon. Si tens dubtes, la mateixa UOC ha habilitat un espai de preguntes freqüents on s’explica què cal saber abans de fer la matrícula, qui pot accedir a aquests seminaris i en quines condicions, quant de temps s’ha de dedicar al curs, etc. En quant als preus, els seminaris d’1 crèdit ECTS oscil·len entre els 160 i 180 euros. Sobre aquest import es poden aplicar alguns descomptes segons la nostra situació. Els estudiants matriculats en altres cursos de la UOC que pertanyen a la seva comunitat tenen un 7% de descompte i si encadenem més d’un curs, al segon i als següents tindrem una reducció del 5% en el seu preu.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Completa la teva formació amb seminaris”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio