LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Especials

Comença la sisena edició del Concurs de Relats Curts de TMB

Com a novetat, es vol relacionar el concurs amb la diada de Sant Jordi, amb una categoria per fer una versió de la llegenda relacionada amb el transport metropolità
By , on 27 de març de 2012

Aviat serà Sant Jordi i per això, aquesta setmana comença la sisena edició del Concurs de Relats Curts Online de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que durarà del 26 de març fins el 26 d’abril. Mitjançant aquest concurs, TMB promou la cultura de llegir i escriure a través una acció participativa. Es poden presentar relats d’una pàgina, uns 3.500 caràcters aproximadament, en català o castellà, que expliquin una història real o imaginada en autobús o al metro de Barcelona.

Foto-relat

Un exemple de com ha de ser un foto-relat

Hi ha diferents categories que has de tenir en compte: lliure, Sant Jordi, foto-relat i relat dadaista. Però el més important són els premis. El guanyador de la categoria de lliure rebrà un iPad i 10 codis de llibres electrònics. Per la resta de categories, el guanyador obtindrà un e-reader Kindle amb 10 codis de llibres electrònics. També rebran aquest premi els creadors dels relats més llegits a la web. I tots els que quedin en segona posició, guanyaran un lot de llibres en paper. Per tant, intenta-ho i participa-hi, que no hi perds res.

Per participar a la categoria lliure, cal presentar un relat sobre alguna experiència teva, real o imaginària, viscuda al transport metropolità. Però en aquesta sisena edició, la novetat és la categoria Sant Jordi. Aprofitant la proximitat amb la diada, consisteix en fer una versió de la llegenda, sempre que tingui relació amb el bus o el metro.

També està la categoria foto-relat, que consisteix en realitzar una fotografia amb un missatge. En aquest cas, es valorarà que s’hagi sigut el màxim de creatiu i original possible, però també que hi hagi una relació i coherència amb el context que l’envolta. El missatge, això sí, ha d’incloure un mínim de 3 paraules i un màxim de 20. Finalment, la darrera categoria és el relat dadaista, que consisteix en utilitzar un mínim de 5 paraules, de les 10 en total, a la sopa de lletres que trobaràs a la pàgina web del concurs. Es premiarà, sobretot, la originalitat. Aquesta categoria, per tant, no només consisteix en escriure la història, sinó que també cal seguir el joc per poder fer-la.

La pàgina web és un espai d’interacció entre els usuaris, ja que es penjaran ràpidament tots els relats que es vagin presentant per tal de poder-los llegir i enviar via Facebook o Twitter si és necessari. La idea és crear un lloc on compartir els relats i les experiències.

Per acabar, has de saber que el jurat està presidit per l’escriptora Care Santos, que aquest mes publica la seva nova novel•la, ‘Habitaciones cerradas’. A la web del concurs, es pot descarregar un capítol del seu llibre setmanalment, i ella serà qui decidirà quins són els relats finalistes. I com a novetat, als Punts TMB d’informació i atenció al ciutadà es podrà obtenir un exemplar gratuït d’un llibre format per alguns dels relats presentats a l’edició del 2011. En total s’hi van presentar 3.012 i esperem que aquest any encara se’n presentin més.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Comença la sisena edició del Concurs de Relats Curts de TMB”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio