LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres digitals

Com llegim a l’era de l’Ebook?

Tablets i smartphones, els dispositus preferits
By , on 23 de agost de 2016

ebook

Els hàbits de lectura ha canviat, com a mínim ha canviat el com ho fem en els temps del llibre electrònic. Ara no solament es necessita un llibre per aconseguir accedir a la paraula impresa, sinó que la literatura pot ser consumida per moltes i molt variades vies. Pots llegir en un llibre de sempre, en un e-reader o fins i tot matar les estones al tren o al bus amb la tableta o el mòbil i un bon llibre en format digital.

Aquest fàcil accés als llibres (digitals o en paper) fa que ara les estadístiques hagin d’analitzar molts més factors sobre com llegim, com per exemple estudiant el suport en el qual ho fem. I això és el que acaben de fer en Nubico, la plataforma de lectura en el núvol, que acaba de publicar xifres sobre com es llegeix a Espanya en format electrònic. Com a primera dada, el 85% dels lectors llegeix des d’un tablet o un smartphone.

Les dades, com bé puntualitzen en la nota de premsa en el qual ho presenten, són de lectura en el núvol; és a dir, es basen en les seves estadístiques sobre com accedeixen els seus consumidors als continguts. Segons les dades del portal, el 85% dels lectors accedeixen als continguts literaris al núvol des d’una tablet o un smartphone. No obstant això, val a dir que les dades no són del tot acurades sobre les tendències de lectura del format ebook, ja que aquests sistemes de subscripció són més fàcilment accessibles des d’una app.

Tot i que les dades no són acurades a la seva totalitat, sí podem intuir que hi ha una tendència a l’alça en el consum dels llibres digitals a través d’aparells que no són format tradicional per aquests continguts. Així i tot, la informació és molt interessant, especialment perquè ens fa comprendre una mica millor com es llegeix en format electrònic al nostre país, mostrant-nos que cada cop són més els lectors que prefereixen accedir a continguts literaris al núvol mitjançant aparells com tablets i telèfons intel•ligents.

Una de les qüestions que sí es poden comprendre de les seves dades és que els lectors no són molt fidels al terminal que usen i que accedeixen als llibres des de diversos dispositius. Segons les dades de l’estudi de Nubico, un 40% dels seus lectors accedeix des de dos o més dispositius a la seva biblioteca d’ebooks i un 15% ja utilitza tres terminals o més per accedir a aquests continguts. Així doncs, els lectors digitals accedeixen als seus llibres des de qualsevol dispositiu que s’ho permeti, sent els preferits les tablets i smartphones; per davant dels e-readers o els ordinadors.

Imatge: dwlewis0

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com llegim a l’era de l’Ebook?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio