LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Novel·la

‘Cicatriz’, la nova novel•la de misteri de Juan Gómez-Jurado

Amazon bat rècords de reserva amb ‘Cicatriz’
By , on 4 de desembre de 2015

cicatriz

El gegant del comerç electrònic Amazon va alliberar el passat dimecres la novel•la ‘Cicatriz’ (Ediciones B), la nova obra de l’escriptor espanyol Juan Gómez-Jurado, un jove mestre del thriller que havia batut rècords de reserva. La seva sisena obra tornarà a situar-se dins del gènere thriller, però esquivant tots els convencionalismes per aconseguir sorprendre al lector.

Amor, enganys, traïció, màfies eslaves i tràfic sexual en l’era digital es donen la mà en la sisena novel•la de l’escriptor espanyol, amb la qual va tornar a deixar insomnes a milers de lectors des de l’instant mateix del llançament a Amazon. Una trama exquisidament muntada en la que es tendeix paranys als lectors i es donen girs inapropiats a la historia, quelcom que fa que el lector es senti dins d’un vehicle que mai acaba de controlar del tot.

“El meu error va ser enamorar-me d’ella i el segon no preguntar-li per aquella cicatriu”; així arrenca la novel•la sobre la qual el seu autor escatima detalls. A la solapa no hi ha resum argumental, però sabrem de seguida que els seus protagonistes són Simon i Irina. Ella arrossega una cicatriu des de nena i carrega tones de ràbia dins seu; i ell tracta d’obrir-se pas al competitiu món tecnològic amb l’aspiració de convertir-se en milionari gràcies a la venda d’un algorisme que transformarà la forma en la qual els usuaris es connecten a internet.

Intel•ligent però amb nul•les habilitats socials, a punt de convèncer a un ‘pope’ tecnològic que recorda al gurú Steve Jobs, Simon fa una introspecció per descobrir que se sent sol. Quelcom que no te remei fins que venç els seus prejudicis i entra en una web de contactes per enamorar-se d’Irina, marcada per una enigmàtica cicatriu en la galta i que arrossega un fosc secret.

Mentides, falses pistes i perillosos girs argumentals s’encadenen atrapant al lector i fent que “sàpiga més que els protagonistes, però mai més que l’autor”. Una qüestió que Gómez-Jurado te ben present a la seva nova obra, on ha paranys per als lectors “sense que t’enxampi i sense deixar vagi per davant de tu”. Un punt que molts lectors de thriller agrairan a les 570 pàgines les gairebé 800 del primer original de ‘Cicatriu’.

El trident d’escriptors espanyols de thriller

Gómez-Jurado ha venut cinc milions de còpies de les seves novel•les anteriors, segons destaquen els seus editors. Amb els escriptors Javier Sierra i Manuel Loureiro -“lectors de confiança a més de col•legues”-, Gómez-Jurado forma el trio d’autors espanyols d’intriga que més ven pel món. Uns escriptors amb una qualitat que ha arribat a ser lloada per mitjans de comunicació tan reconeguts com ‘The New York Times’.

No obstant, rebre les bones crítiques internacionals des d’una de les publicacions més rellevants del món no és l’elogi preferit de Gómez-Jurado. “El millor elogi no és que un gran mitjà em posi pels núvols. M’emociona més que un lector em digui que no ha pegat ull en tota la nit o que es va passar de parada per la novel•la”, explica aquest novel•lista.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Cicatriz’, la nova novel•la de misteri de Juan Gómez-Jurado”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio