LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

‘Calendar Girl’, la successora de 50 ombres?

Una nova novel•la eròtica promet pujar la temperatura aquest estiu
By , on 22 de juliol de 2016

calendar

Mia ha de pagar una considerable suma de diners si vol salvar al seu pare, qui te problemes amb el joc i es troba en un considerable risc per acumular un milió de dòlars en deutes. Per aconseguir-ho, la jove acceptarà una feina molt poc usual: durant tot un any, la jove Mia acompanyarà al llarg d’un mes a un home diferent com la seva ‘escort’ o prostituta de luxe; de tal forma que coneixerà una vida de luxe, diferents estils de vida, viatjarà a moltes ciutat i tindrà experiències sexuals increïbles. I, potser, aconsegueix trobar a l’home de la seva vida.

Aquest és l’argument de ‘Calendar Gril’, de l’escriptora novell Audrey Carlan. Els dotze mesos dels que disposa Mia per pagar el deute del seu pare es materialitzen en una sèrie de quatre llibres que ha estat tot un èxit als Estats Units aquest 2015, de la qual ens arriba la primera part aquest mes de juny com una de les novetats més potents per a l’estiu. ‘Calendar Girl’ espera seguir els passos d’altres fenòmens literaris com la saga ’50 ombres’ i convertir-se en tot un boom al nostre país.

Similituds no en falten, ja que Audrey Carlan també es una mare nord-americana amb dos fills, una dona que fa yoga i es reuneix amb les amigues de tant en tant que no havia publicat cap llibre professionalment, si bé havia escrit altres relats. Fa cosa de dos anys, Carlan va començar a treballar en una novel•la romàntica amb un punt d’erotisme, del qual penjava mensualment un capítol a Internet. I el que va començar com una afició, va acabar en una sèrie de relats autoeditats que es va convertir en una sensació.

L’editorial Waterhouse Press es va fer amb els drets de la novel•la i va aconseguir vendre 2 milions de còpies en paper; una fita que va suposar que ‘Calendar Girl’ es trobés durant varies setmanes en la llista dels llibres més venuts de The New York Times, USA Today i The Wall Street Journal. A més, ha estat en el ‘top 10’ dels llibres electrònics més comprats a Amazon. Uns avals que faran que la història de Mia arribi a 23 països més, inclosa España aquest 21 de juny.

Quines similituds té amb ’50 ombres’?

Les comparacions són odioses, però està més que clar que ‘Calendar Girl’ guarda unes quantes similituds amb cert èxit literari recent. D’entrada l’argument i els personatges ens recorden als creats per E.L James. La protagonista és una noia (potser no tant) innocent que es veu abocada a un món de súper luxe, viatges increïbles i excentricitats d’homes rics. A pesar de l’erotisme que la rodeja, Mia encara espera trobar l’amor de la seva vida.

El plantejament de la història també coincideix amb el de ’50 ombres’, un total de 4 llibres són necessaris per completar l’obra. I la ment darrere d’aquestes històries a mig camí entre el romanticisme i l’erotisme presenten les seves similituds: les autores són dones casades, mares, que comencen a escriure com a hobby i autopubliquen els seus relats a través d’Internet. Per últim, si bé ’50 ombres’ està sent portada al cine, els productors de ‘Gossip Girl’ planegen que ‘Calendar Girl’ arribi a la petita pantalla.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Calendar Girl’, la successora de 50 ombres?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio